Kategorier

Arkiv

Om Göran Hägglund …

… är kristen

då begriper jag inte kristendomen och dess budskap.

Men så fel har jag väl inte!

OK att jag inte är religiös

men jag står för de värden som det påstås att Jesus stod för. Han som kastade ut månglarna ur templet. Han som hjälpte gamla, sjuka, svaga och botade lama och blinda. Allt skall väl inte tolkas bokstavligt, men budskapet är klart och entydigt. Det budskapet säger att kristna skola hjälpa de som hjälp behöver.

Men, se nu blir det lite svårbegripligt. Det blir det när en sådan som Göran Hägglund står i spetsen för ett parti som säger sig vila på kristen grund. Ja, även honom förutan så blir ju Kristdemokraternas kristna budskap lite obegripligt om de nu verkligen ÄR ett kristet budskap de med sin politik vill förmedla. Är det inte i själva verket självaste djävulens budskap som partiet för fram?

Hägglund & himmelriket

Jag tror inte på Gud, men kristendomens kärleksfulla budskap till mänskligheten kan jag absolut skriva under på och det budskapet bejakar ett klasslöst samhälle där ingen skor sig på annans bekostnad.

Men det är ju just vårt skoningslösaste av de skoningslösa samhällena som KRISTDEMOKRATERNA stödjer, stöttar, vill stärka på alla sätt och vilja få de svagaste att kräla i stoftet i.

Antag nu att Gud finns!

Föreställ er då att Göran Hägglund avlider och söker sig in genom pärleporten. Föreställ er då vad Sankte Per kommer att säga!

Göran Hägglund

Kanske han tillägger: ”Du är en Djävulens profet!”

Helga von Pitbull inspirerade till detta inlägg.


10 kommentarer on “Om Göran Hägglund …”

 1. kyrkis skriver:

  Ja du… det är väl att Gud ska döma, inte vi. Kristna är ju inte all stöpta i samma form. Bland kristna finns alla de störningar som folksnittet har. Alla har sina överlevnadsstrategier. Det kan variera mycket hur man hanterar sina liv, hur mycket man förmår se av sig själv.

  På nåt sätt landar det i att vi inte fixar den här världen. Vi behövde och behöver en frälsare. Sen kan det göra denna världen något bättre om vi anstränger oss att leva efter 10 Guds bud och kärleksbudet.

  • skvitt skriver:

   Frågan är vad vi gör när den egoistiska egennyttan styr samhället.

   Egentligen är det väldigt lätt att begripa hur det ligger till och hänger ihop: de egennyttiga egoisterna samlar på sig rikedomar som ärvs vidare tillsammans med både synsätt och moral-löshet, samvetslöshet, livsstil och social kultur.

   Med rikedomarna följer makt över människor och vore det inte för samvetslöshet och avsaknad av moral i en nästan psykopatisk dimension så kunde kanske de värsta avarterna av samhällsorättvisorna lyst med sin frånvaro. Men så är nu inte fallet. Istället har vi en rent snuskigt stor rikedom hos ett fåtal och samtidigt total svält på samma planet utan att det bekymrar de rika det minsta.

   Allt som behövs är en rättvis fördelning. Alla normala människor begriper det. Och visst begriper även de rika detta, men de vill inte avstå någonting. Tvärt om vill de bara bli ännu rikare och ännu rikare och ännu rikare därför att de är helt omättliga när det gäller rikedom. De blir allt rikare enbart därför att det sker på de fattigas bekostnad. Den rikedom som fattas de fattiga har gått i de rikas fickor.

   Det är denna strävan efter att ständigt roffa åt sig allt från alla andra som all högerpolitik stödjer och kristdemokraternas politik är en del av högerpolitiken, med eller utan samarbete med de övriga högerpolitiska partierna.
   Det är en omoralisk och okristen politik, ja rent av i moralisk mening kriminell och tjuvaktig. Vore det inte för att det är dessa rika maktmänniskor som även har makten att skriva lagarna, då hade denna politiken även i juridisk mening varit kriminell.

   Det behöver inte vara på detta sätt. Det skulle kunna vara annorlunda. Det skulle kunna råda jämlikhet. Men det kräver en annan världsordning och den kommer inte av sig själv. Den kommer av en samlad kamp av dem som försörjer de här fördärvligt omoraliska och samvetslösa girgbukarna, som hellre ser människor svälta än att lämna ifrån sig en endaste sikin.

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Gud/Jesus är som en passiv betraktare, eftersom människan en gång fick makten att bestämma över Jordens alla varelser. Ungefär så står det i Bibeln. Men den som tror kan genom bön/meditation få insikter som kanske inte andra har, de som inte är troende.

  Men många (typ högerfolk som tror) har tagit Gud som ‘gisslan’, anser jag. Jesus var just som du beskriver, därför hyllades han också av många men var farlig för samtidens härskare.

  Numera kan folk säga de är kristna, men drar ändå ut i krig, invaderar andra länder. Det är ett typexempel på hur den kristna högern fungerar.

  Dessutom tror jag de är rädda för vänstern, eftersom dessa tagit något slags gemensamt beslut om att Gud inte finns. Det är att köra över dessa människor, anser jag och de landar då i ett parti där Gud och familjen hyllas.

  Men visst finns det kristen vänster också, t.o.m i (V).

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Om Gud finns eller inte är ingen fråga för vetenskapen. Men religion kan underkastas vetenskapen.
   Religioner ska inte uttala sig om sådant som hör vetenskapen till. Därmed faller alla religioners skapelseberättelser, till exempel.

   Politik och religion ska nog också hållas åtskilda annars finns risken för att religion blir något som staten lägger sig. Frånstötande fall finns hur många exempel på som helst, inte minst inom islam.

   Att tro på något som inte låter sig bevisas är ganska befängt. Särskilt när det är långsökt.

   Ingen skulle vara gladare än jag om Gud skulle finnas, men han, hon, den, det måste i så fall lyssna på mina böner. Då hade Reinfeldt haft alldeles för korta armar och det hade kliat som fan i hans röv! 🙂

   Kram!
   /Skvitt

 3. 1056 skriver:

  Religion och politik skall inte blandas.
  Det ena är en tro, det andra är beslutsfattande av och för medborgarna.
  Skulle religionen få bestämma så skulle det här landet ligga lika långt bak i utvecklingen som USA.

 4. kao skriver:

  Som Area skriver i sin kommentar: Man ska inte blanda ihop politik och religion! Religionen är en sak mellan Gud och den enskilda individen, men det är klart att folk med samma åsikter/insikter träffas. Några fler tillkommer. Inget fel med det. Tvärtom, det finns hur många olika sammanslutningar som helst i det svenska och i andra delar av världen.

  Man ska heller inte glömma att för de allra fattigaste är religionen en tröst, glädje, trygghet och en anledning att leva och kämpa vidare i livet.

  Att religionen är ett opium för folket kan man kanske tycka. Folket borde resa sej mot förtrycket. Men hur lätt är det för en person som sliter för brödfödan för att försörja sin familj, 12-18 timmar/dygn för usel lön, att offra några dagars, veckors, månaders eller års inkomster för att ge sej ut i en revolution? Det finns inte på kartan och det är den kapitalistiskt styrda världen som har sett till att folket hålls på plats på detta sätt.

  Först när man inte har NÅGONTING – eller när man har tillräckligt med inkomster, då kanske man kan avsätta tid för politiken.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Religion SKA inte blandas ihop med politiken, men samtidigt utnyttjas religionen hela tiden av politiska krafter för att få folk att göra som dessa krafter vill. Därmed finns ju faktiskt ett incitament för att bekämpa religionen.

   Vad gäller fattigdom så är det väl de som inte längre har något alls att förlora som kan göra revolution. Tyvärr har det varit så och är så i den fattigaste delen av världen än i dag, att de inte kan läsa och därmed kanske inte har nödvändig bildning för att göra en revolution.

   I vår rika del av världen är det emellertid så att nästan ingen längre vet vad de revolutionära idéerna handlar om. Och de som har ett jobb, en bil, en villa osv de vågar inte riskera att förlora allt i kampen. De tycker också att de har det bra som det är.

   Sen har vi det stora intresset för sporten. Så stort som det intresset är i dag bland folk har det aldrig förr varit. Sporten har liksom religionen blivit ett opium för folket.

   Men som du vet ser jag framtiden an. Och jag tror inte på parlamentarismen. Om vi avstod från att rösta så skulle högerkrafterna helt slänga masken och avslöja sig själva bra mycket bättre. DÅ måste ju folk vakna till ordentligt!

   Kram!
   /Skvitt

 5. kao skriver:

  Jag misstänker och har alltid gjort det, att (M) kommer slå sej samman med (SD) vid nästa val. Det är som sagt bara en tidsfråga. De är verkligen inte eniga i allt, men ligger nära varandra i människosyn. Om (M) får dåliga valresultat kommer de ta hjälp av de partier (t.ex SD) och bilda regering ihop.

  I.a.f skulle det inte förvåna mej ett dugg.

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s