Kategorier

Arkiv

Cornucopia?: Hyllning av gruvlandet Sverige

Cornucopia?: Hyllning av gruvlandet Sverige.

Cornucopia skriver bland annat: ”I Forskning & Framsteg uppmärksammas problemen som den svenska gruvboomen när Sverige allt mer förvandlas till en råvarukoloni, där i princip inget betalas i skattt, men svenska skattebetalare får stå för springnotan från externaliseringar och infrastruktur.”

Annonser

4 kommentarer on “Cornucopia?: Hyllning av gruvlandet Sverige”

 1. kao skriver:

  Det är ett grisigt system som tillåter utsugning av våra gemensamma tillgångar och lämnar stora hål både i naturen och i människors livsmiljö utan att vi/de får något tillbaks. Vi får flytta för att göra plats för roffarna.

  Se bara vad som hänt i Pajala. Där har dessutom 10% av folket satsat av sina surt förvärvade slantar på en gruva som aldrig kom igång…..

  ….Men å andra sidan ser man i Pajalas fall hur girigheten bedrar visheten. Folk vill bli rika och oberoende – men spelas ut av storkapitalet. Som vanligt, alltså.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Faktum är ju att allt under jord ägs av staten och styrs av bergsstaten. Eftersom jag inte är jurist så kanske jag har fel, men jag tror inte att det ens krävs någon lagändring för att vi ska få del i vår egen rikedom.
   Därmed är det alltså vår regering, som ju som bekant inte unnar svaga och utsatta ett värdigt liv, som sålunda SKÄNKER BORT vår gemensamma egendom till rika utländska kapitalister.

   När det gäller satsandet i aktier för den lille mannen är det som vanligt så att när de stora elefanterna dansar blir det inte mycket eller inget alls över åt de små.

   Kram!
   /Skvitt

 2. kao skriver:

  10% av de som bor i Pajala, ska det stå.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s