Kategorier

Arkiv

Ta från fattiga

Inget nytt

Att Borg vill missunna hjälp till svältande i tredje världen är ju inget som förvånar. Han ju redan visat med sin politik gentemot de sämst ställda svenska medborgarna att det är från de fattiga allt ska tas för att ges till de redan övemätta.

Borg tar

Läs artikeln som också är kritisk till hur biståndspengarna redan nu går på avvägar.


4 kommentarer on “Ta från fattiga”

 1. kao skriver:

  Hans attityd förvånar mej inte det minsta, men jag blir naturligtvis upprörd! Alliansen förnekar sej inte – de har för länge sen visat sin attityd. ‘Alla har samma chans i livet, det är bara att jobba på!’

  De har en väldigt grund empati – om ens någon alls. Det man inte vill se och höra kopplar man helt sonika bort från sitt medvetande – eller förvränger till att handla om något annat, så det passar in i deras världsbild.

  Jag tror inte ens de ser fattiga människor i Afrika som RIKTIGA människor. Med samma MÄNNISKOVÄRDE som de själva. (”De är ju så jävla många”…)

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Av alla som stödjer högerpolitiska partier är det säkert många som aldrig har reflekterat särskilt mycket på vad det egentligen handlar om. De flesta är bara förda bakom ljuset. Ofta har de fastnat för en eller ett par frågor och tycker att dessa låter bra utan att reflektera mera över vad det egentligen innebär, t. ex. sänkta skatter.

   Men om vi tar dem som verkligen stödjer högerideologier kan vi helt klart säga att de är fullkomliga egoister utan minsta empati för andra. Det är bara deras egna behov som räknas, sen får gärna folk falla döda ned framför deras fötter. De rycker bara på axlarna åt sådant. Och värre än så; om andras död är förutsättningen för deras välstånd så välkomnar de detta! Jag tänker främst på kapitalister som utnyttjar folk och svaga regimer i tredje världen. Men de gör gärna samma sak här om vi inte klarar av att hävda våra rättigheter. Därför att kampen för våra rättigheter rent livsavgörande och därför är den internationella solidariteten lika livsavgörande. Vi måste stödja tredje världen, engagera oss!

   Har man nu som jag (och du) goda kunskaper i psykopati (rekommenderas: http://www.psykopati.se) måste man ju fundera lite på en sak: Vad är det för skillnad på dessa politiskt medvetna högerpolitiker och psykopater?

   Kram!
   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Skillnaden? Psykopaterna har fört dem med grunt samvete bakom ljuset.

  Kao

  • skvitt skriver:

   Ja, och de som inte tänker längre än näsan räcker fastnar för en och annan detalj i budskapet från psykopaterna och tycker att agnet smakar gott. När de väl sprattlar på kroken fattar de ändå inte hur de hamnade där.

   Ta till exempel de som närmar sig pensionsåldern och tycker det låter så bra om de kan få en skattesänkning från det de fyller 64 år om de fortfarande jobbar efter denna ålder. Det skulle betyda att de kan få upp till 2.500 kronor mera i plånboken varje månad om de röstar på Alliansen 2014. Det blir då alltså 30.000 kronor extra tills de fyller 65.
   Snacka om valfäsk!
   Och snacka om idioter om sväljer det betet!
   När de väl har rösta fram Alliansen ännu en gång kommer nedskärningarna att drabba dem så att det kostar dem så mycket att de 30.000 kronorna har försvunnit på låt oss säga 2 år = 15.000 per år. Därefter ska de dras med en sämre levnadsstandard i resten av livet! Om de då lever till de blir 85 har de förlorat 300.000 kronor. De betalar alltså ”reformen” tio gånger om innan de dör bara för att de låter sig luras lättare än barn!

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s