Kategorier

Arkiv

Stoppa djurplågeriet!

Insikten bojkotta

Annonser

7 kommentarer on “Stoppa djurplågeriet!”

 1. kao skriver:

  Har tänkt på den svinaktigt grymma tjurfäktningen. Att det är tillåtet i ett EU-land förvånar mej mycket. Vad hävdar de för att få fortsätta med djurplågeriet? ‘Kulturellt?’

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Ja, tyvärr räknas det som kultur, men även som sport.

   Fy fan!

   Jag upprepar: BOJKOTTA dessa länder. Det ska kännas ekonomiskt!

   Kram!
   /Skvitt

 2. RedRaven888 skriver:

  Skönt att läsa att i alla fall Torrero Munera insett hur galet det är med tjurfäktning. Förhoppningsvis får han fler att vakna upp 🙂
  …i förlängningen hoppas jag innerligt att all tjurfäktning förbjuds. Och hoppas det sker snart!!!

  • skvitt skriver:

   Jag kan bara hålla med dig.
   Och jag hoppas att folk verkligen bojkottar dessa länder.

   Med lite perspektiv kan väl glädjande nog sägas att attityden förbättras över tid. Jag minns när charterresorna drog igång på 60-talet. I reklamen för Spanien visades bilder från tjurfäktningsarenorna. Smart nog illustrerade man oftast med romantiserande målningar istället för med realistiska fotografier.
   Jag vet också vad många sa, nämligen: ”Har man inte sett en tjurfäktnings så har man inte varit i Spanien!” och några sa: ”Jag är emot tjurfäktning, men kommer jag till Spanien så måste jag ju ändå se en!”

   Sådan var inställningen då.

   Det är förbjudet i Katalonien efter ett beslut i parlamentet den 28 juli 2010, men i övriga Spanien är det fortfarande mycket utbrett enligt Wikipedia.

   Jag citerar ur nämnda källa:
   ”Tjurfäktning förekommer i Spanien, södra Frankrike och i många latinamerikanska länder, t ex Mexiko, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Panama och Bolivia.

   Tjurfäktningen är fortfarande mycket populär i Spanien och under högsäsong (sommar) kan man se tjurfäktning i stort sett varje dag någonstans i landet. Dagarna med tjurfäktning kretsar det mesta kring kvällens stundande evenemang, och varje bar inom den närmaste radien kring arenan är fylld till bristningsgränsen av de aficionados, tjurfäktningsentusiaster, som skall diskutera matadorerna, tjurarna och väderförutsättningarna. Många köar i timmar för att få en biljett till tjurfäktningarna på tjurfäktningsarenan Las Ventas i Madrid och på La Maestranza i Sevilla. I dessa två städer är tjurfäktningen djupare rotad än i resten av Spanien.

   Tjurfäktning, som ofta kallas för La Fiesta Nacional, ”nationens fest”, är en viktig del i de årliga festerna i många städer. Under 1980-talet fick denna ”nationalsport” ett uppsving, men sedan dess har intresset avtagit något.[källa behövs]

   En särskild form av tjurfäktning, rejoneo, innebär att matadoren sitter till häst. Denna variant utövas främst av mycket rika familjer, då varje häst är värd miljontals kronor genom sin framavling och dressyr.

   Tjurfäktning förekommer även i Portugal men till skillnad från i Spanien dödas inte de deltagande tjurarna och de olika etapperna är också något annorlunda.”

   /Skvitt

   • skvitt skriver:

    Tillägger:
    Mycket märkligt att EU inte agerar. Annars kan ju EU lägga sin näsa i blöt när det gäller vad som helst.
    Men sanningen är den enkla att det som det går att tjäna en förmögenhet för ett mycket litet fåtal är som heliga kor för EU.
    Återstår alltså bara att kika på ursprungsland när man handlar i butik och bojkotta varor från Spanien, Frankrike, Mexiko, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Panama och Bolivia. Tyvärr har jag inte hela listan.

    Ett sätt att sätta lite mera press på de butiker som säljer varor från nämnda länder är att fylla en hel matvagn med varor enligt följande modell:
    I botten på kundvagnen lägger man den vara som kommer från något av ovan nämnda land.
    Sen fyller man på med olika färskvaror.
    Man blandar med enstaka varor som är frysta, men snabbt tinar. Glass är perfekt.
    Observera att man bara väljer en vara av varje sort och helst varor som är små. Därmed får man plats med maximalt antal varor.

    När man är klar har man en kundvagn som är rejält överfull. Det är snudd på att de översta varorna riskerar att falla av vagnen.
    Nu går man till kassan.

    I kassan lägger man upp alla varorna som vanligt.
    Till slut lägger man upp den vara som kommer från land som ska bojkottas. När den nästan har nått kassörskan tar man upp den från bandet igen. Man läser på etiketten och så utbrister man med hög röst: ”Den här varan kommer ju från Spanien! Där har man ju tjurfäktning! Fy fan! Säljer ni varor från Spanien? Nej då vill jag inte handla i eran affär! Ni stödjer ju djurplågeri!”

    Efter detta går man därifrån utan varor och utan att betala. Bakom sig lämnar man en lång kö av kunder som har både sett och hört allt. Förhoppningsvis tar några av dem intryck av det de har sett.
    Bakom sig lämnar man även en butik som måste avsätta en personal som ska lägga tillbaka alla varorna, som ju allesammans är olika och kommer från olika platser och hyllor i butiken. Sådan tar tid och glassen smälter under tiden och måste kasseras.

    Bästa effekt får man om man kan samordna en aktion tillsammans med vänner, var och en står i sin kassa. Hela butiken logistik stoppas därmed upp för en tid, med ett litet, men kännbart avbräck för affären.

    Eventuellt tar man därefter bort varan ur sortimentet. Aktionen kan upprepas tills varan tas bort. Metoden rekommenderas främst till våra kära djurrättsaktivister. De har ju organisationen som kan behövas, vilket inte hindrar att var och en kan göra på detta sätt utan att vara organiserad. Varje störningsmoment är trots allt ett störningsmoment för butiksägaren.

    /Skvitt

 3. kao skriver:

  Man vill förbjuda snus – men tjurfärktning är tydligen ok. Världen är galen!

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s