Kategorier

Arkiv

Sossar för kapitalismen

Tjänare, men åt vem?

 

”När den borgerliga alliansen vann valet 2006 togs många av medarbetarna från olika pr-byråer och de lediga platserna fylldes av de socialdemokrater som förlorade jobbet. Av statsråden i Göran Perssons regeringar 1995-2006 har 13 av 44 tagit plats i bolagsstyrelser eller driver egna företag. Bara tio finns kvar i politiken.” Det skriver Ghost.

Visst vore det konstigt att så många ledande sossar har tagit plats som ledande kapitalister, om det inte vore för en sak: de har ingen socialistisk ideologi kvar. Det är faktiskt omkring 50 år sedan socialismen fasades ut ur socialdemokratin. Tyvärr har det gått den övervägande delen av valmanskåren helt spårlöst förbi. Skvitt är mycket pessimistisk och tror att det kan dröja ytterligare 50 år innan massan har förstått detta egentligen så uppenbara faktum.

”I ett mycket bra inlägg skriver Varghjärta om sveket, det stora sveket. Det svek som aldrig kan göras av sanna socialister. Sveket mot ideologin.” Det skriver jag i ett inlägg som länkar till Varghjärtas inlägg. Tyvärr tycks länken inte fungera längre.

Läs gärna också dessa inlägg:

His Master’s Voice

Socialdemokratin

 

Att tjäna Mammon lönar sig mera än att tjäna arbetarklassen!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s