Kategorier

Arkiv

Moderat-Sverige

”Tillbaka till 1800-talet”

 

En outtalad Moderat slogan som viskas inom en överens Allians. Den avser social trygghet och klass-skillnad.

Så som herrn i bilden nedan är det säkert många som undrar hur de kunde rösta på något av Alliansens partier. De såg till sig själva och ägnade inte solidariteten den minsta tanke. De lyssnade till fagra löften om sänkta skatter utan en tanke på att arbetsmarknaden är otrygg. Inte en tanke hade de på att de själva skulle kunna drabbas av arbetslöshet.

För en del har det gått helt åt helvete och hårdast faller de som har haft villa, bil, sommarstuga, pengar på banken och aktier. Allt det måste de först göra sig av med, omsätta till mat, kläder och hyra, innan de får en sikin från socialen.

Arbetslös

(bilden kan förstoras med ett klick)

”Den som behöver pengar till mat måste först göra sig av med allt av värde. Allt som syns – villan, bostadsrätten, sommarstugan och bilen. När alla ägodelar är borta får den som beviljats socialbidrag leva på 130 kronor om dagen.”  / Eva Franchell

Arbetslös-lätt

(Gå till Anna Bäsén)

Är du arbetslös eller sjuk och har röstat på Alliansen, då kan du gott ha det! I annat fall tänker jag på dig och hoppas på att det blir bättre.

 

Annonser

14 kommentarer on “Moderat-Sverige”

 1. Svante Svensson skriver:

  Att sparka på liggande har genom tiderna ansetts som något skamligt, man inte gör, nu verkar det vara en merit.
  Svante

 2. Svante Svensson skriver:

  http://helahalsingland.se/ljusdal/1.5600303-skolor-kan-fa-skansk-mjolk
  Skrev en kommentar till denna artikel, tror du den kommer in i LJP?
  ”Låt barnen slippa mjölk överhuvudtaget. Finns inga däggdjur som dricker mjölk efter att de börjar äta riktig mat, som vad rasen äter. Vill man inhandla lokalproducerad dryck borde man servera Whiskey från Mackmyra istället. I samma veva skulle jag vilja påpeka att lärarnas möjlighet till avdrag för pedagogiska måltider kraftigt begränsas.”
  Svante

  • skvitt skriver:

   De flesta människor i dag bär på en muterad gen som gör att vi i vuxen ålder tål mjölk.
   I stort sett de enda människor som inte tål mjölk är de som aldrig hållit kreatur.
   Vi har alltså anpassat oss till mjölk som livsmedel och utgör alltså i dagg en naturlig del i kosthållet.

   Intressant nog tycks väldigt många djur tycka om alkohol. Det beror på att jäsning är en naturlig process, främst när det gäller socker. Det innebär att det företrädesvis är växtätare och allätare som gilla alkohol.

   Gillar/tål mjölk och uppskattar alkohol betyder således att människan är en allätare och alltså inte en vegetarian, men bland världens folk finns de som nästan uteslutande antingen lever av vegetabilier eller animala produkter – kineser (särskilt förr) å ena sida och inuiter å den andra.

   Att lärarna får betala för sin undervisning är väl snart lika självklart som att politiker smörjer kråset på representationsmiddagar betalda med skattemedel.

   Vad betyder LJP?

   /Skvitt

   • Svante Svensson skriver:

    http://celiaki.se/celiaki-intoleranser-allergier/laktosintolerans/
    Vad kan man då säga om detta,
    Svante

    • skvitt skriver:

     Jag hade kanske fel när jag påstod att de flesta tål mjölk i vuxen ålder. Det tycks vara mera utbrett att man INTE tål det. Jag blev förvånad till den grad att jag undrar om det kan vara fel i artikeln.
     Men att toleransen är kopplad till hållande av kreatur är ett faktum, efter vad jag har läst en gång för länge sedan.

     Att en individ kan bli allergisk under livets gång är en annan sak, precis som att det mesta kan förändras.

     /Skvitt

     • Svante Svensson skriver:

      Jag skall berätta hur det är för mig när det gäller överkänslighet mot mjölk. Jag har inte kunnat dricka mjölk sedan Tetra Pak infördes, ( det gäller alltså bara vanlig mjölk ) andra mejeriprodukter går bra. För c:a 20 år sedan besökte jag en liten mjölkbonde i Värmland, och fick mjölk direkt från Kossan, och det gick hur bra som helst. Mjölk använd i matlagning, t.ex. pannkakor stör inte heller. Vad gör man på mejeriet som förstör mjölken? Katter på landet bodde ofta i ladugården och fick mjölk när korna mjölkades och de mådde bra, så är inte fallet med huskatten i lägenhet.
      Svante

   • Svante Svensson skriver:

    LJP=Ljusdalsposten.
    Svante

 3. Svante Svensson skriver:

  http://op.se/lanet/ostersund/1.5595934-landstinget-kan-ha-lurats-pa-narmare-en-miljon-kronor
  http://helahalsingland.se/ledare/1.5597202-olustiga-lustgasen
  Här är två landsting, som blivit blåsta av bedragare, vet bara att det finns fler, men inte vilka.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Bedrägeri är nästan en helt säker brottslighet eftersom polisen sällen agerar och i många fall hjälper det inte att veta vem bedragaren är eftersom rättsväsendet inte sällan avfärdar en anmälan med att det inte faller under allmänt åtal.

   Bedrägerier omsätter miljarder varje år, kanske enbart i vårt land. Någon pålitlig siffra går ju inte att få fram när rättsväsendet inte tycker att det har med denna brottslighet att skaffa.

   OK, hur ligger nu detta till?
   Samma svar som i ett annat fall: förtal att kalla en psykopat för psykopat även om han är det, men helt lagligt att säga att en person är psykiskt sjuk när den inte är det.

   Självklart blir det på dessa sätt när psykopaterna mer eller mindre styr våra samhällen!

   Lustgas-bedrägerierna och hästkött-bedrägerierna tycks i nuläget ha blivit fall för rättsväsendet. Nu återstår bara att se om det går som det brukar med bedrägerier: ”brott kan ej styrkas”.

   Är det så konstigt att hela världen är bedragarnas paradis och att de till och med sitter i regeringarna världen över, är presidenter, statsministrar och andra ministrar?

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s