Kategorier

Arkiv

Bort med de sjuka

Filippas lösning

Nu vill hon att personalen oftare står på sig och skickar i väg sjuka från akuten. /Expressen

Filippa Reinfeldt o sjuka

”Anna Andersson, vice ordförande för Vårdförbundet, tror inte att Filippa Reinfeldts uppmaning till personalen är lösningen på problemet.

– Belastningen på akutmottagningarna beror inte på att människor går fel. Det löser inte problemet med bristande vårdplatser och belastningen på akuterna. Jag tycker att det är tråkigt att ansvaret hela tiden hänvisas tillbaka, i det här fallet till personalen, och tidigare i veckan har hon hänvisat till ledningen. Men har man inte resurser i vården att anställa kan man inte göra det, säger hon.”

_ – – – _

Urk!

Urk för moderater!

Sa du moderat

Rekommenderat, och, och, och.

Minskade resurser, indragna vårdplatser och färre anställda inte lösningen på krisen i vården.

Tidigare skrivet av Skvitt

Lägre skatt – mer pengar (Ungefär så ser Moderaterna på saken) Där publicerades denna bild:

Tumme för Daniel

Den utstuderade stölden Där publicerades denna bild:

Vetenskap stick i stäv med Alliansen I det inlägget publicerades denna bild:

 

Demonstration

Lund

Landskrona

Malmö

Lördag 16 mars 2013

Rädda vården

 

Mer kamp för vården: Doroteabor fortsätter kamp för akutvård


32 kommentarer on “Bort med de sjuka”

 1. Svante Svensson skriver:

  ”Vi kanske måste hjälpa till att stödja vårdens medarbetare, att de också kan säga till patienterna att de kan dra åt helvete.”
  Då kan ju patienterna lugnt sitta kvar, de är ju redan i helvetet.
  Svante

  • skvitt skriver:

   🙂

   Just den meningen råkade jag fejka, men jag tror alla förstår det. Och så hänvisar jag ju till originalet.

   Men sitta kvar, det är ju redan fullsatt.

   /Skvitt

   • Svante Svensson skriver:

    Enligt Alliansen ska det vara fullsatt i helvetet, så att de kan roffa åt sig av kvarlåtenskapen.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Jaha, de stjäl inte bara från de levande! Man tycker ju att det kunde räcka, men giriga får aldrig nog.

     /Skvitt

     • Svante Svensson skriver:

      Man ska inte ha vackra mottagningssköterskor på akuten, denna visa är ett exempel på det.

      Svante

      • skvitt skriver:

       Det där skiter jag i. Det är så långt till sjukhuset så det kvittar. Det räcker så gott med de söta puddingarna på min ICA på fem minuters gångavstånd.

       Filibabba!

       Det är väl därför jag har det så fullt i både kylen och frysen trots att jag så flitigt kastar mat.

       Tyvärr är de så unga att jag inte vågar fria, men de brås ju på nåt. Och därför har jag frågat om deras mödrar, mostrar, mormödrar eller farmödrar är lediga, men tyvärr 😦
       (Säger de i varje fall! 😦 )

       Känner du någon billig yrkesmördare som kan lösa mina problem?

       /Skvitt

       • Svante Svensson skriver:

        Nog är det konstigt, när jag var ung, var alla expediter, postkassörskor, och sjuksköterskor gamla elaka människor. Numera är de unga, vackra, och rara. Kan jag blivit för gammal?
        Svante

 2. […] annarkia, MM,2, Roger Jönssson (S),  Skvitts, Bilderblogg, […]

 3. imsy skriver:

  Vilka lustiga politiker vi har! De drar ner på allt (utom sina ekonomiska fördelar, förstås!) och klagar när samhällsfunktionerna inte räcker till.

  Kram!

 4. kao skriver:

  Att bara sitta och bestämma betyder inte alls att man fattar rätt beslut i praktiken.
  Flippan tycks tro att bara hon skriver nåt på ett papper så funkar det. Hon ställer krav på folk att det SKA gå – för det har hon bestämt.

  Yyyyyl!

  Kao

  • skvitt skriver:

   I nedrustningspolitikens anda är det rätt beslut hon fattar och när vi som drabbas fattar varför, då vill hon få oss att tro att det är personalens (läs: arbetarkassens) fel.

   Förhoppningsvis är det få som går på det.

   Ylar gärna tillsammans med dig!
   /Skvitt

 5. 1056 skriver:

  Jag tjatar ständigt om ”tjänstemannaansvar”, något som saknas här i Sverige. Med ett sådant, skulle Filippa och hennes vänner, i kommuner, landsting samt regering… ja, till och med i många företag, bli tvingade att tänka FÖRE sina beslut.
  Som det är nu så spelar det ingen roll, ta ett beslut och se vad som händer! Vi är helt enkelt labb-råttor.

  En annan sak är ”verklighetsanknytning”. Det verkar som ett ytterst fåtal i riksdag och regering har någon koll på befolkningen i Sverige och hur vi lever.
  Vet Filippa hur det är att vara ensam tvåbarnsmamma i Rinkeby, Rosengård eller Bergsjön till exempel? Vet någon ur det gänget, hur mycket man får över på lönen som vårdbiträde?
  Har de ens åkt kommunalt eller utnyttjat en av landstingets vårdcentraler någon gång?

  Skulle inte tro det.

  • bloggarbjorn skriver:

   Politiker omfattas/har inte omfattats av tjänstemannaansvar, vilket är rimligt eftersom de inte är tjänstemän. Ansvaret utkrävs av väljarna (hoppas man). Däremot kan man fundera över ansvar hos en del tjänstemän som ger politikerna beslutsunderlag.

   Men jag tycker Filippa R. har ganska konstiga ögon. Blicken verkar manisk på något sätt. Intag av uppiggande mediciner för att orka stå emot en stökig vardag?

  • skvitt skriver:

   Politikerna VET, men bryr sig inte. Det är inte ”labb-råttor” de driver sin politik för. Deras politik går ut på att ”labb-råttorna” ska ge allt vad de har åt de rika.
   ”Ensam tvåbarnsmamma i Rinkeby, Rosengård eller Bergsjön” är bara en i raden av de som försörjer överheten, så att dessa aldrig ens ska behöva tänka på att åka kommunalt och miljövänligt, utan kunna fortsätta att ansvarslöst och hänsynslöst kasta sig fram i trafiken i så stora, lyxiga och förgiftande bilar som bara är möjligt.

   Samhällsansvar definierar de som avskyvärd kommunism. Vi andra borde kalla det för efterlängtad och åtråvärd kommunism. Innan vi vågar se kommunismen som ett eftersträvansvärt mål kommer vi att utan större motstånd fortsätta att böja rygg tills vi dör svält- och sotdöden.

   /Skvitt

   • 1056 skriver:

    Personligen har jag sett och upplevt kommunismen och jag kan bara säga att en diktatur är en diktatur, oavsett vilken färg den råkar ha.
    Jag arbetade i Sovjet ett antal gånger under tidigt 80-tal.
    Mig veterligen har kommunismen aldrig fungerat i större sammanhang… typ, utanför familjen.
    Är själv socialist, vilket tydligen är det samma som kommunist om man lyssnar på en del människor som inte ens har orkat googla orden, än mindre släpa sitt fett till något bibliotek.

    Att däremot se kommunismen som ett ouppnåeligt mål, det är en vettig tanke som tyvärr försvunnit helt från Vänsterpartiet.
    V är nu bara S lilla bitch nu och skriker som en gris… när S vill det.
    Skulle vara kul/trevligt med en fungerande, aktiv vänsterrörelse och det finns ett sätt att få till en sådan.
    Rensa ut de som sitter där nu och lyft in hela ungdomssektionen.
    Det skulle vara bäst före datum på politiker.

    • skvitt skriver:

     Kommunism är en sak och vad som var i Sovjet och övriga länder som kallade sig kommunistiska är en helt annan sak. Tyvärr fattar nästan INGEN det.

     Kommunismen är INTE något som inte kan uppnås. Tvärt om är kommunismen det enda utvecklingssteg som kan avlösa kapitalismen och som kommer att göra det den dag produtivkrafterna inte längre kan utvecklas inom rådande ekonomiskt system.

     Produtivkrafterna har alltid förändrat samhället, vare sig människor önska eller ej. Så kommer de att fortsätta att verka. Det är de som driver historien i de stora dragen. Endast marginellt spelar människornas vilja en historisk roll och INOM de ramar som styrs av produtivkrafterna. Men sådant får vi inte lära oss i skolan. Borgerskapet gillar inte att sprida ut hur samhällen förändras eftersom borgerskapet vill bevara status quo!

     /Skvitt

 6. Anna skriver:

  Mkt kul ingress med vad jag förstår bara de sista tre orden ändrade. (Eller inte, om man tänker på innebörden.)

  Men är inte du och Filippa ändå lite själsfränder? Ett nackskott skulle ju också lösa problemen med överbelastade akutmottagningar. Om jag får vara fräck nog att säga det så har ni båda enkla och effektiva lösningar på svåra problem.

  • Svante Svensson skriver:

   Självklart skulle ett nackskott hjälpa de flesta, som besöker akuten, för efter detta har de ju inga problem med hälsan längre. Jag skulle själv vilja att den lösningen fanns innan jag hamnar i händerna på Carema. Min förhoppning är numera att överleva min hund. Annars finns inget att se fram mot efter folkpensioneringen.
   Svante

  • skvitt skriver:

   Det jag har sagt är att när man vänder historiens blad måste man göra det en gång för alla.
   Jag talar alltså om revolution. Och med revolution menar jag att en klass störtar en annan klass från makten. Det är historiens gång. Det har skett mer än en gång och kommer att ske igen. Frågan är bara när det sker nästa gång.

   Dagens klassamhälle består av de som äger produktionsmedlen, kapitalisterna, och de som säljer sin arbetskraft (och alltså inte äger produktionsmedel), proletariatet.
   I kraft av sitt ägande är kapitalisterna de som har makten i samhället. De har också makten över samhällets repressiva organ, till exempel våldsapparaterna krigsmakt och polis.

   I en revolution, som väl knappas kommer i min livstid, kommer kapitalisterna att försvara sig på alla nödvändiga sätt, inklusive att begagna sig av polis- och militärmakt. Och dessa maktmedel riktas då mot arbetarklassen.

   I det läget är det kanske nödvändigt att även arbetarklassen slår tillbaka, griper till vapen och använder dem.
   Det är i en sådan situation jag menar att det är rätt att utdela nackskott, så att kapitalismen inte återtar sin makt, åter lyckas förslava arbetarklassen och offra dem på Mammons altare.

   Man får inte glömma att kapitalismen föddes av arbetarklassens blod, bokstavligt talat. Jag har skrivit om det i några inlägg. Vi skall inte heller glömma att kapitalismen än i dag bokstavligt tala badar i blod, arbetarklassens blod. Tydligast är det när arbetarklassen tvingas ut i krig för att med vapen i hand döda i kapitalets intresse!

   Kul att du trots allt läser mig.
   Kram!

   /Skvitt

   • Anna skriver:

    Ja men kan du inte ta den debatten med Tanja Bergqvist, som jag sett att du hyllar – hon som är extremt höger och hyllar nynazister (genom att publicera dess alster på sin blogg)? Eller kan du stå ut med lite nazism bara man är emot feminism? 🙂

    • Anna skriver:

     Förlåt det heter ju faktiskt nationalSOCIALISM så då är väl allt bra?

     • skvitt skriver:

      Jag blev väldigt imponerad av ett ett av hennes inlägg och gjorde ett eget inlägg med anledning av det. Och i samband med det lade jag också till henne i min länksamling. Sen dess har jag bara kikat in där en eller ett par gånger och jag har inte sett något som tyder på att hon är höger.
      Hon skriver ofta så långa inlägg att jag av det skälet inte har gått in mera. Men jag blir väl tvungen till det. Och om det då visar sig att det är som du säger kanske jag tar bort henne, men inte för en enstaka högerextrem sak. I så fall är hon ju ändå trots allt mestadels läsvärd, även om just jag inte ids kika in så ofta eftersom jag har så mycket annat som tar min tid på nätet.

      Som sagt, får se hur jag gör. Tack i alla fall för tipset/upplysningen.

      Kram!
      /Skvitt

 7. Svante Svensson skriver:

  http://helahalsingland.se/ljusdal/hamralos/1.5597982-mord-i-los
  Här skulle man börja fundera om det inte var rädslan för att hamna i den privatiserade vården, som utlyste handlingen,
  Svante

  • skvitt skriver:

   Javisst. Det är högst sannolikt. Vad kan annars tänkas?

   ”I bostaden påträffades kvinnan död. Polisen vill inte närmare gå in på hur kvinnan dödats men omständigheterna pekar mot att hon bragts om livet med ett vapen. Mannen påträffades också död samt en hund som avlivats med ett skjutvapen.

   – Vi misstänker att mannen skjutit kvinnan och hunden innan han skjutit sig själv, säger förundersökningsledare Anders Sigurdsson vid Ljusdalspolisen.”

   Min fantasi räcker inte för en alternativ förklaring. Det tycks ju inte som att där fanns något att ta, men man vet ju inte vad en eventuell tjuv/mördare var ute efter.

   Hoppas de lämnade ett brev efter sig så vi för veta.

   /Skvitt

 8. […] Mer i media: AB123, DN, SR123, SvD1, Ex1 &A Romelsjö,Nemokrati, Skvitt […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s