Kategorier

Arkiv

Apropå Findus hemsida

Noga med valet

 

 

Jo, vi har märkt det.

Läs gärna SvD Närigsliv, som citerar Findus hemsida:  ”För oss på Findus är köttets kvalitet och säkerhet helt avgörande. Vi är mycket noggranna vid val av våra leverantörer. Vi samarbetar enbart med utvalda, seriösa leverantörer som vi känner och har fullt förtroende för.”

Findus hemsida

 

Och tidningen tillägger: Det hela låter onekligen väldigt bra. Men beskrivningen är dessvärre långt ifrån de väldigt invecklade turer av under-under-under-leverantörer som nu lett fram till en köttskandal i hela Europa, där Findus vill framställa sig som hjälten som anmält att innehållet i de egna produkterna inte överensstämmer med vad bolaget självt anger.”


5 kommentarer on “Apropå Findus hemsida”

 1. kao skriver:

  Det LÅTER ju bra – men de tycks inte ha en susning om vad deras produkter innehåller. Cheferna är väl aldrig ute ‘på golvet’ bland arbetarna och kollar?

  Onekligen verkar det naivt och korkat om de INTE skulle veta något om innehållet i produkterna.

  Gnägg från Kao 😉

  • skvitt skriver:

   Klart de måste veta eftersom de har köpt in det och då fått det billigare än vanligt. Så om de inte visste så tog de reda på varför de kunde tjäna så mycket mera på just det köttet.

   Jag gnäggar gärna i korus med dig.
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Detta kommer vi få se mer av. Inom de flesta branscher som är privata eller privatiseras. Inte minst inom vården.

    Gnäggåkram 😉
    Kao

 2. Svante Svensson skriver:

  Eftersom SL som företag togs upp i artikeln, och städerskan, som blev beskylld för tåg stöld i början. Jag undrar hur det går för städerskan, vilka hjälper henne. Kommer hon att vara frisk inom 180 dagar. Vilka skador fick hon, kommer hon att över huvud taget kunna arbeta igen, om inte är jag rädd för att hon måste vara väldigt frisk för att kämpa sig fram till en dräglig tillvaro. Min erfarenhet av fackföreningar är att där har man mycket lite att hämta. Någon som vet hur man får reda på hur det är ställt med städerskan.
  Svante


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s