Kategorier

Arkiv

Den ofrivillige kannibalen

Läs om den hos Kao

Ja, det är inte hon som skriver om den, det är jag i en kommentar hos henne. Men läs först hennes eget inlägg.

Du uppskattar med all sannolikhet också det här hos Ghost.

Annonser

10 kommentarer on “Den ofrivillige kannibalen”

  1. Svante Svensson skriver:

    http://ghostopinion.wordpress.com/2013/02/11/ghostinte-bara-hastar-i-findus-produkter/
    Hos Ghost kan man få veta att det inte är ovanligt med människokött i maten.
    Svante

    • skvitts skriver:

      Du skrev en mycket bra kommentar där:

      ”Vilket kött man äter har egentligen ingen betydelse, så länge man vet viket kött man köper.

      Färgad fläskfilé, som säljs som oxfilé, är ju grovt bedrägeri, och de som säljer detta är bedragare, men lyckas nästan alltid slippa ta ansvar genom en rättegång. Det kallas för fusk när företag, begår bedrägeri, men en snattad kola anses som stöld, och ger kännbara straff.

      Problemet med livsmedelshantering är att det är kapitalister som styr hanteringen, och dessa har ingen tanke på sin nästa, bara tanken att fylla sina egna konton.

      Befolkningen verkar inte bry sig om att de blir lurade varje gång de handlar något, och kvalitetsmedvetandet verkar också vara borta.

      Svante”

      /Skvitt

      • Svante Svensson skriver:

        Fortsatte på samma tema, och fick in en kommentar till.
        http://helahalsingland.se/ledare/1.5574413-hellre-hast-i-hagen-an-i-magen
        Svante

        • skvitts skriver:

          Och den kommentaren lyder som följer:

          ”Vilket kött man äter har egentligen ingen betydelse, så länge man vet viket kött man köper.

          Färgad fläskfilé, som säljs som oxfilé, är ju grovt bedrägeri, och de som säljer detta är bedragare, men lyckas nästan alltid slippa ta ansvar genom en rättegång. Det kallas för fusk när företag, begår bedrägeri, men en snattad kola anses som stöld, och ger kännbara straff.

          Problemet med livsmedelshantering är att det är kapitalister som styr hanteringen, och dessa har ingen tanke på sin nästa, bara tanken att fylla sina egna konton.

          Befolkningen verkar inte bry sig om att de blir lurade varje gång de handlar något, och kvalitetsmedvetandet verkar också vara borta.

          Svante”

          Fast jag tror faktiskt visst att folk blir förbannad om de luras. Det är väl därför det har blivit så mycket uppmärksamhet.

          Folk blir förbannade om de luras på pengar. De begriper att de har betalat för nöt som är dyrare än häst, men de har fått häst och betalat för nöt.

          Men när folk blir lurade utan att det kostar dem pengar så rycker de bara på axlarna. Det fåtal som har insett att de lurades med propaganda om kriget i Libyen, Gadaffi och hela den grejen, de konstaterar bara faktum och skiter i det omoraliska med den saken. Sak samma nu med lögnerna om Syrien. De tror på dem i dag, men om de inser i morgon att de har utsatts för konsekventa lögner så blir det inte ens en suck, bara ett ”So what?”

          Till och med de som har lurats av Alliansen rycker på axlarna åt eländet istället för att skrika ut ett befogat hatiskt ”Djävla psykopater!”, eller nåt liknande. Ändå har de lurats mycket värre av Alliansen, rent ekonomiskt, än om de hade Findus lasange som basföda varje dag.

          /Skvitt

  2. Svante Svensson skriver:

    http://helahalsingland.se/ljusdal/1.5584748-maten-inte-alltid-det-som-markts
    Kunde inte låta bli att kommentera här heller.
    Svante

    • skvitt skriver:

      Och då sa Svante:

      ”En biff är en skiva nötkött, av ytterfilé eller innanlår, i alla fall i Sverige.

      I England kan det vara malda stekta produkter som kallas Beef, som innehåller nötkött.

      Hoppas Armin Fattah står på sig, och ger fuskarna kraftigt obehag. Maten är idag så dyr att man måste kunna lita på deklarationerna om vad förpackningarna innehåller.

      När jag var 14 år hade jag något som då kallades praktik, och jag praktiserade på en charkuterifabrik på Hornsgatan i Stockholm, och under fjorton dagar fick jag och en annan praktikant sitta och skrapa rent Grisöron från skållningsrester, dessa maldes sedan ner i korvsmeten till Falukorv.

      Numera har man hittat mer lukrativ marknad för dessa öron, hundgodis till ett vedervärdigt pris.
      Jag försöker hitta justa råvaror, och tillreda min mat själv, men idag finns det ett väldigt dåligt utbud i butikerna.

      Svante”

      Farsan, född 1913, sa för 50 år sedan. ”Om du sett vad korv innehåller skulle du aldrig äta en korv!”
      ”Skit samma, korv är gott!”, sa jag. På den tiden var korv gott. I dag är det svårare att hitta en god korv. Men på den tiden innehöll den diverse slaktavfall. I dag innehåller den allt annat än kött, antar jag. Vem kan lita på en innehållsdeklaration i dag när de kan märka korven med vad som helst utan att någon tillsynsmyndighet kontrollerar?

      /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s