Kategorier

Arkiv

Tag en kölapp, herr klimat!

Och var god dröj, moder Natur!

Visst, det är tydligen dagens politik.

Men som MagisterStork säger: ”De flesta regeringar verkar överens om att klimatet får vänta, eftersom vi befinner oss i lågkonjunktur.

Det är helt enkelt som så, att politikerna bestämt sig för att satsningar på miljö och klimat bara kan göras i goda tider!

Nu är förstås problemet, att miljön inte bryr sig om ifall det är hög eller lågkonjunktur. Skiten vi vräker ut i vår natur räknas varje dag och varje sekund.”

Moder natur, var god dröj

Magister Stork skriver också: ”Reinfeldt menar att andra länder släpper ut mer och därför behövs inga större satsningar för framtiden, …”

Här vill jag själv inskjuta att detta är lika mycket demagogi som det är lögn. Fast, det där var ju en tautologi, förstås.

Men sanningen är att det för visso finns några länder som släpper ut lika mycket per capita och till och med mer än vi gör, men än fler länder släpper ut mindre än vad vi gör. Varför måste Reinfeldt jämföra oss med de sämsta? Tänk om han skulle ha sagt: ”Stal och stal! Andra stal mer än jag!” Är det en ursäkt?

Apropå att stjäla. 

Jag lade nyss ord i munnen på statsministern. Som om han skulle ha erkänt en stöld. Nej, stjäl gör han, men erkänner gör han icke. Men ingen statsminister i mannaminne har stulit så mycket från vanligt och fattigt folk för att ge det till de rika som herr Reinfeldt och hans regering har gjort. Så om han hade sagt vad jag lade i hans mun så hade han även ljugit!

Naturligtvis är det ett bra inlägg som magistern har skrivit. Läs det!

Magister Stork


4 kommentarer on “Tag en kölapp, herr klimat!”

 1. bloggarbjorn skriver:

  En naiv person som jag skulle hävda att just därför att det är lågkonjunktur, och därmed finns en massa resurser lediga, skulle det vara alldeles utmärkt att sätta in resurserna i olika program för att möta hotet från ett allt lynnigare klimat.

  • skvitt skriver:

   Hoppsan! Jag hittade dig i skräpposten, men nu har jag dragit upp dig ur dyngan :-).

   Ja, det var naivt, det! Tänk om våra politiker också kunde vara så naiva :-)!

   Jag befarar att jag är lika naiv jag. Kanske vi ska bilda ett parti, Sveriges Centrumnaivister De Gröna Demokratiska Revolutioärerna. Det ska väl kunna ena nationen för en politik som täcker in det mesta av det goda så vi får röster så det räcker för en majoritetsregering.
   🙂

   Kanske vi skulle kunna skapa ett riktigt bra samhälle: https://skvitts.wordpress.com/2012/03/18/bara-lite-gemenskap/

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Andra släpper ut mer? Lågkonjunktur?
  Det är ingen ursäkt för att inte ta itu med klimatfrågan NU.

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s