Kategorier

Arkiv

Det handlar inte om våldtäkt

Eller hur den definieras

Men till att börja med: Tänk, jag trodde det var solklart. Alltså, sex mot annans vilja eller utnyttjande av annans hjälplösa tillstånd.

Det är ju inte mycket att diskutera. Så måste det ju förhålla sig och den som vill läsa mer i den frågan kan ju gå till inlägget där twittrandet redovisas, hos Daddy’s.

Intollerant

Innan någon missförstår mig vill jag bara påpeka att jag håller med Daddy’s som bland annat skriver: ”Att våldtäkt är en allvarlig och grov kränkning av en människas integritet tror jag de flesta i Sverige skulle hålla med om. Att det är ett brott belagt med hårda straff är nog också alla väl medvetna om. … För att kunna hålla sig till lagen måste man veta exakt var gränsen går, och där uppstår numera allt oftare förvirring.”

Jag behöver inte orera mer om saken. Klart man måste vara överens om sex. Det går aldrig att ha en annan åsikt om den saken.

Därmed lämnar jag det ämnet och lyfter fram sättet att diskutera.

Alltså: en helt annan sak!

Den är nog så viktig. Det är den saken som fick mig att reagera. Och twittrandet här ovan är bara en illustration till det som jag vill lyfta fram. Glöm därför ämnet, alltså våldtäkt, och fundera på hur diskussionen är upplagd från Elins sida.

När Per framhåller att straff måste vara förutsägbart så tycker Elin att han har en sjuk syn på kvinnor!

Får man verkligen diskutera på det viset?

Hon är tyvärr inte unik. Det är just så här en del diskuterar. De byter samtalsämne mitt i diskussionen. Tyvärr är det ganska effektivt eftersom många inte genomskådar metoden utan tycker att sådana som Elin ger svar på tal och diskuterar klokt och med skärpa.

Synd att man inte lär ut i skolor hur diskussioner faktiskt SKA föras, därför att de som diskuterar på sätt som Elin för aldrig en diskussion framåt. Ändå uppfattas de av många som diskussionens vinnare! Det är tragiskt! Och det är farligt!

Åter till twittrandet, så som det åskådliggörs ovan.

Alltså: straff ska vara förutsägbara. Man ska veta var gränsen går. Man ska veta att man kan straffas om den gränsen överskrids. DET är vad Per säger. Men Elin vänder detta till en helt annan sak, att Per har en sjuk kvinnosyn. Oavsett om det påståendet är sant eller falskt har det ju absolut inte någonting att göra med frågan om straff ska vara förutsägbara eller inte. Den diskussionen tar inte Elin. Hon inför istället en helt annan komponent i diskussionen. HON BYTER FAKTISKT SAMTALSÄMNE!

Det är det jag vill lyfta fram. Vi måst bli mer observanta på just denna manipulation därför att många manipulativa människor använder just denna metod för att få gehör för sina intressen.

Det här är ytterst viktigt! Det är viktigt just för att i till exempel en rättssal kan det betyda väldigt mycket ifall rätten inte klarar av att se detta förrädiska sätt att tala och föra fram påståenden som inte hör till sakfrågan. Och just detta är till exempel psykopater enormt skickliga på, att manipulera. Det är vad Elin gör, varmed inte ska uppfattas som att jag påstår att hon är en psykopat. Även vanliga människor kan ju manipulera. Elin är ett exempel på det. Hon manipulerar!

Se mitt inlägg som ett klargörande hur psykopater får igenom sin vilja, knäcker sina offer och får andra att sluta upp på deras sida!

Ni som följt min blogg vet att psykopati är ett av mina stora intressen. Kanske därför jag genast reagerade på diskussionen ovan.

Läs här om psykopati, eller klicka på bildlänkarna i marginalen.

Nu måste jag gardera mig med att påpeka två saker.

Den ena saken tycker jag ju att jag redan har klargjort men påpekar igen: mitt inlägg handlar faktiskt inte om våldtäkter och än mindre om försvar för sådant.

Den andra saken är att jag inte kritiserar Elin i egenskap av kvinna. Jag kritiserar hennes sätt att argumentera och hade det varit ombytta roller och Per argumenterat på samma sätt som Elin så hade han fått utstå min kritik.

Hoppas jag slipper kommentarer som berör dessa två saker!

Annonser

9 kommentarer on “Det handlar inte om våldtäkt”

 1. Svante Svensson skriver:

  Efter att ha läst lite om ämnet kan jag konstatera att insemination kan betecknas som våldtäkt, om kvinnan ångrar sig efteråt. Om jag vore läkare skulle jag aldrig ställa upp på en sådan behandling för läkaren penetrerar ju kvinnan. Jag håller med dig om att Elin avslutar diskussionen med att ta in ett nytt ämne, och avslutar. Antingen är det som du skriver en psykopat, eller också en person som inte har tillräckligt med argument för en fortsatt diskussion. Har mött flera som kör samma stil, under mitt liv.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jag har inte påstått att Elin är en psykopat. Jag är lite för seriös för sådana påståenden när jag inte har tillräckligt underlag. Vad jag däremot påstod var att det är vanligt att folk gör som hon och att det är manipulation, vilket är något som psykopater är experter på. Och något som till exempel rättsvårdande myndigheter inte är utbildade på att känna igen.

   Avsikten med inlägget var just att lyfta fram den biten.

   /Skvitt

   • Svante Svensson skriver:

    Jag borde kanske ha vänt på det jag skrev, och använt slut på argument först, det slog mig alldeles efter jag skickade kommentaren. Jag är ju helt klar över att du inte skrev att Elin var psykopat, men skulle kunna vara det.
    Svante

 2. kao skriver:

  Elin är ju helt hopplös som diskussionspartner. Det spelar ingen roll vad Pehr än säger – hon har bestämt redan från början att han har fel. Hon kan inte se att de egentligen tycker samma sak. En sån diskussion är dömd att misslyckas och hon är fan inte klok!

  Precis som Svante har jag mött såna människor i mitt liv. Flera gånger. Då är det meningslöst att fortsätta diskussionen.

  Jag tror de flesta ser vad hon är ute efter.

  Kram
  Kao

 3. Jag tycker att det många myndighetspersoner utsätter oss för är en regelrätt psykisk våldtäkt. Att utnyttja någon i underläge oavsett vad det gäller är att våldföra sig på någon. Att inte låta människor få utveckla kreativitet med den fria viljan. Det är såsom jag anser. Sedan spelar det ingen roll om de gömmer sig bakom ett regelverk.

  http://blogg.aftonbladet.se/ganusha/2010/09/kan-myndigheter-jamstallas-med-pedofiler

  • skvitt skriver:

   Man kan väl säga att din kommentar slår en bro mellan det jag INTE VILLE diskutera i detta inlägg, våldtäkt, och det jag VILLE diskutera, personlighetsstörning.

   Att myndighetspersoner ofta kränker på detta vis som du påpekar handla oftast om deras egen inkompetens och osäkerhet. Kan man inte jobbet så rider man på alla bestämmelser och läser dem bokstavstroget. Kan man däremot sitt jobb så fungerar regelverk bara som ett partitur som man gör konst utav!

   Inkompetensen leder till ett beteende som starkt påminner om psykopati utan att vara det, vilket inte utesluter att enstaka byråkrater faktiskt är psykopater. De finns ju över allt.

   Om våldtäkt: Jag får väl skriva ett separat inlägg i den saken när jag får tid.

   Kram!
   /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Jag kollade inlägget. Det ligger på AB-bloggen och går inte att kommentera i dag. Har du någon ny blogg?

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s