Kategorier

Arkiv

Piller till katten

Hur man ger sin katt ett piller

 1.  Lyft upp katten och håll den i ditt armveck som ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på var sida om kattens mun och tryck försiktigt så att munnen öppnas. Låt pillret rulla in i munnen.
 2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Upprepa sedan punkt1.
 3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det blöta pillret.
 4. Tag fram ett nytt piller. Håll katten i vänster arm med ett hårt grepp om baktassarna. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i munnen. Håll igen munnen och räkna till tio.
 5. Ta upp pillret ur akvariet och ta ned katten från bokhyllan. Ropa på din man.
 6. Ställ dig på knä och håll fast katten hårt i fram- och bakbenen. Be din man hålla fast huvudet och kör sedan in en linjal i munnen och låtpillret glida ned längs linjalen. Gnid kattens hals för att stimulera sväljreflexerna.
 7. Tag ned katten från gardinstången. Sopa upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna och glöm inte laga gardinstången senare.
 8. Lägg pillret i ett sugrör. Tvinga upp munnen och blås i röret.
 9. Drick ett glas vatten för att få bort den äckliga smaken av pillret och kolla så det inte är skadligt för människor. Plåstra om din man och torka bort blodet från mattan.
 10. Stoppa katten i ett köksskåp och stäng så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en sked och skjut in pillret med ett gummiband.
 11. Sätt upp skåpsluckan med hjälp av en skruvmejsel. Ring din husläkare och fråga när du senast fick en stelkrampsspruta. Släng bort din nedblodade t-shirt.
 12. Be din man köra dig till akuten. Sitt stilla när de syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar bort resterna av pillret ur ditt höra öga. Åk förbi möbelaffären på hemvägen och komplettera lite.
 13. Ring Djuren Vänner och be dem hämta katten. Köp sedan hen hund.

Hur man ger sin hund ett piller

 1. Vira in pillret i en skiva bacon.
 2. Ge det till jycken. Klart!

16 kommentarer on “Piller till katten”

 1. Svante Svensson skriver:

  Det är sant att katter kan vara svåra att medicinera, på det sätt du beskriver, jag vet jag har haft katt också. Att säga att det är lättare med hund är väl en sanning med modifikation, när hunden genomskådat dig hjälper inte ens rå entrecote. Entrecoten försvinner, och pillret ligger kvar på golvet. Om och när jag hittar någon blogg, som verkar seriös kanske jag kommer tillbaka.
  Svante

 2. Assar skriver:

  Hahahaha det är inte alls svårt att lära en katt ta piller. Lek med dom som kattungar genom att ofta öppna deras mun. Det blir värdens enklaste sak att ge en honkatt ett p-piller. Öppna munnen på kattan, lägg i pillret stäng munnen och stryk den över halsen så svälvjer hon pillret.
  Men det var en rolig berättelse 🙂
  /Assar

 3. kao skriver:

  😀
  Egentligen är det inte så svårt, men katter är ju som de är.

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s