Kategorier

Arkiv

Censur, nu igen!

Livet i en Liten by

Censur 2

Alla som har läst Skvitts, vet var jag står politiskt.

Kanske har ni till och med noterat att jag har utsatts för censur. Makten får man ju inte trampa alltför skoningslöst på tårna. Det är ju förbehållet makten att trampa så och då på folket som den utövar sin makt emot.

Makten är inte bara statsmakten. Makten är även till exempel en bloggportal. Och just så ligger det till i detta fall.

Bloggportaler har ju sina avtal som man godkänner innan man kan börja skriva sin blogg på den.

Nu visar det sig att Bloggo.nu har väldigt lågt i tak. Den stänger ner ”Livet i en liten by” endast för att jag försökte skriva en kommentar på bloggen. Om det kan ni läsa i förra inlägget.

Blockerat

Då förstod jag inte vad det verkligen var fråga om.

Nu vet jag.

Censur av Livet i en liten by

Nu är bloggen avstängd, trots att ”Livet i en liten by” aldrig har skrivit så skoningslöst kritiskt som jag själv inte så sällan gör.

Det är vanskligt att använda sig av svenska portaler. Där är det inte så högt i tak. Det gäller alltså att välja sin portal med omsorg. Och Bloggo.nu reser jag alltså ett varnande finger för.

Censur

Censur av Internet tycks breda ut sig och ibland är det portalerna, ibland myndigheterna och ibland andra aktörer som bekämpar det fria ordet. Synd att det, som i det här fallet, drabbar en skribent helt oförskyllt. Det visar bara hur skört det fria ordet faktiskt är.

Ett exempel på myndighetsingripande ser vi här i bild och man kan läsa om saken på bloggen genom att klicka här.

Censur Felväsendet

Fler inlägg om censur på nätet:

Censurförsök från McAffe

Nätcensur

Svensk Internetcensur

Skvitt censurerad

Skvitt och censuren

Under Mattan | Sverige utan Filter

”Sveriges regering, polis och justitieråd anlitar Kaspersky och 123people.se för att censurera bort kritik och avslöjande fakta” /Corruptioblogg

Censur 3

Att det fria ordet är hotat i dag, mer än någonsin, beror på att det i dag har en större genomslagskraft än någonsin. Censuren slår allt oftare till, men från maktens korridorer läggs självklart dimridåerna ut och massmedia tiger, som den del av etablissemanget de ju självklart är i vår tid av allt mer utbredd dold och förskönad diktatur.

Ovanstående bild från Felväsendet. Läs här och här.

EU stryper det fria ordet!

Snacka skit och framställa Sverige som det fria ordets vapendragare.

Många kan vittna om att det inte är så Sverige agerar, som Carl Bild låter påskina.

Corruptioblogg ”Avslöjar statlig kriminalitet och korruption.” Inte så konstigt att redaktören har fått se sin blogg censurerad  nedsläkt och själv gripits av polis,förhörts och fått sin dator genomsökt. Här är det senaste avslöjandet. Det ligger inte på den ursprungliga portalen eftersom censuren tog bort bloggen.

Bloggare gripen av polis. Polisen/åklagares version och att de inte vill ”kommentera TT:s uppgifter om att mannen gripits med anledning av något han skrivit på sin blogg.” Alltså ett smidigt sätt att undvika kritik för kränkande av yttrandefriheten! Rubrikerna blev därmed inte så stora som de borde ha blivit.

Svensk bloggare anhållen. Observera att headern är den ursprungliga. Den som fanns på blog.com.

Svensk bloggare anhållen

Censur polisingripande

Under Mattan har också fått sin blogg stängd ett annat gånger och flyttat runt bland portalerna. Här är en ”uppsättning” av bloggen, med senaste inlägget till dags dato 2013-02-04.

Pressmeddelande 2012-12-13 från Undermattan.com

Polisen övervakar dig på Facebook (för din egen trygghet) Observera att alla bilder är borttagna!

Bakom kulisserna om censuren av Undermattan.

Undermattan på bloggsida.se har till dags dato inte skrivit något sedan 2013-01-09. Varför? Svar här.

Undermattan nere igen (Obs! Avstängt! Ännu en gång alltså!)

Rixstep

UNDERMATTAN2 senaste inlgget ”Polisen utreder sig själv”.

Undermattan-aktuellt:

Undermattan-mailbox

Här finns Undermattan för närvarande.

Undermattan finns även här, som en säkerhetsåtgärd, förmodar jag.

(klicka på bilden så blir den större)

 

 

Två länkar till nedsläkt blogg: 

http://svantesblogg.bloggo.nu/Mer-yttrandefrihet/

http://svantesblogg.bloggo.nu/Yttrandefrihet/

(”Det finns inget sådant konto.

Du kan skapa en ny blogg via http://www.bloggo.nu.

Var vänlig gå tillbaka och försök igen.”) 

Censur-blåögd


12 kommentarer on “Censur, nu igen!”

 1. maverabloggen skriver:

  Detta är mycket skrämmande och upprörande! Yttrandefrihet…vart tog den vägen?

  • skvitt skriver:

   Det är ju ganska självklart att makten måste åtgärda en sådan här sak. Kritik i oskyldig form är OK, som ett tecken på maktens storsinthet. Men det får inte gå för långt. Då slår makten till, antingen genom att bara stänga av en bloggare, eller hämta den med polis och beslagta datorn, som hos Corruptioblogg och Felväsendet. Hur många fler fall finns det? Ingen mer än myndigheterna som vet – i bästa fall.

   I bästa fall, skrev jag, för sina egna försyndelser och kriminella brott vill de självklart inte föra statistik över.

   Censur och represion har funnits sedan civilisationens (läs klassamhällets) begynnelse. Skulle det plötsligt vara annorlunda nu när vi har ett så tekniskt utvecklat samhälle att storebror snart vet när vi skiter?

   Kram!
   /Skvitt

 2. Svante Svensson skriver:

  Jag raderade bloggen själv efter att jag förstod att kommentarer censurerades, och att jag inte får veta det. Fick detta svar från bloggo, och jag tror inte en sekund på skälet till att kommentarer inte kommer fram. Ingen mening med att skriva om inte kommentarer kommer fram.
  Svante

  Hej!

  Tack för ditt e-postmeddelande.

  För att radera bloggen: Logga in till administrationen via
  http://admin.bloggo.nu och välj avdelningen Inställningar / Hantera kontot.

  Anledningen till att en användare som postade en länk i din blogg inte
  kunde göra det tidigare under dagen var att länken hade postats i ett
  stort antal andra bloggkommentarer under en kortare tid. Därför
  reagerade spamskyddet i din blogg. Du kan ändra inställningarna och
  känsligheten för spamskyddet via administrationen.

  Med vänlig hälsning, Robert Olsson.
  —————————————————————–

  • skvitt skriver:

   Tack för detta klargörandet.

   Då är frågan om det är min kommentar som avses. I så fall ljuger de rakt upp och ned.
   Det fanns ingen länk i min kommentar. Det fanns en emoticon :-). Inget annat. Och det fanns ett stavfel.

   Jag försökte posta kommentaren tre gånger, men fick beskedet att det var spam. Då trodde att systemet uppfattade denna emoticon som spam och tog bort den. Men, som jag har sagt, det hjälpte inte. Systemet påstod att kommentaren innehöll spam i alla fall.

   Vad var då felet? Ja, jag trodde ju inte att det var ett stavfel, som jag vid detta lag råkade upptäcka. Men det fanns ju inget annat att anmärka på. Kunde det vara så att systemet inte kände igen ett ord på grund av stavfel och därmed klassade det som spam. Nej, det trodde jag inte, men jag vet ju att system har vissa uttryck som är standardiserade och poppar upp vad som finns att välja på. Det finns ju ingen intelligens bakom. Bara en algoritm. Men den borde inte slå till pga ett stavfel.
   Hur som helst så ville jag ju inte posta med stavfel, så jag gjorde ett nytt försök efter rättelsen av stavfelet, men lade tillbaka min smiley igen innan jag postade kommentaren. Och åter igen påstod systemet att det var fråga om spam.

   Då tog jag bort smileyn igen och den här gången var ju stavfelet rättat. Då kom det där meddelandet ovan upp som sa: ”Tillfälligt blockerad! Åtkomst nekad för ditt nätverk och/eller tjänsten du valt. Var god försök igen om några timmar.
   Eftersom avsökningen sker med hjälp av en dator kan det ibland bli fel, vi beklagar om så är fallet.
   Var vänlig försök igen om några timmar. Observera att vi tyvärr inte kan lämna någon ytterligare information i ärendet.”

   bloggo.nu meddelande

   Lite innan detta hände hade min Internet-uppkoppling strulat en del. Tidvis gick det oerhört trögt. Men det vara bara i samband med bloggande och kommentars-skrivande. Om jag bara besökte andra sidor på nätet kunde jag inte se något märkligt.

   Jag upptäckte också att mailboxen uppförde sig knepigt. Det var svårt att bläddra bland mailen, öppna dem, samt skriva och posta.

   I övrigt fungerade datorn oklanderligt. Det var bara viss kommunikation som inte fungerade.

   Det finns bara en förklaring. Någon mixtrade och vem har sådana resurser och sådan kunskap? Jo, det finns ju vissa kriminella som är experter, men de skiter i politik.
   Slutsatsen är att det är myndigheter som övervakar och kontrollerar mig. Någon annan förklaring kommer jag inte på.

   Nu en fråga till dig:
   Du skrev: ”Jag raderade bloggen själv efter att jag förstod att kommentarer censurerades, och att jag inte får veta det.”
   Hur förstod du det?
   Och är du säker på att kommentarerna inte hade råkat hamna i papperskorgen, eller i något spamfilter? WordPress skickar ibland kommentarer till ”Skräppost” även om de kommer från någon som tidigare har kommenterat och blivit godkänd. Är du säker på att det inte var något sådant som hände, egentligen?

   /Skvitt

   • Svante Svensson skriver:

    Du skrev i ett inlägg att du gav upp att skicka kommentarer till bloggo, och när svaret från bloggo kom. Gratisdelen av bloggen har inte tillgång till allt. Nu i efterskott kan jag också konstatera att datorn har blivit snabbare än tidigare, efter raderandet av bloggen.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Det visar ju bara att portalen är opålitlig. Kanske den står i SÄKs tjänst. Jag är inte paranoid, men visst borde en säkerhetstjänst se bloggar som bästa sättet att kartlägga åsikter. Vad är då bättre än att ha tillgång till personliga uppgifter. Alltså ha en en bloggportal!
     Förbannat konstigt om de inte utnyttjar den möjligheten!

     Men WP är i alla fall inte svensk. Det hindrar förvisso inte att SÄK kanske får info ändå.

     /Skvitt

 3. Svante Svensson skriver:

  Bara att veta att kommentarer censureras, gör att det är meningslöst att sitta och skriva. Det är ju för att få kommentarer man skriver. Undrar hur många kommentarer som aldrig kommit fram till mig under tiden jag haft bloggen? Kan det vara så illa att man måste skriva glada inlägg om Kungahuset, med sessor, och god mat för att få blogga fritt? För att kritisera samhället verkar inte gå för sig. Våra makthavare kritiserar bara censur i andra länder. Om man tror att blockerande av kommentarer kan få den som bloggar att tro att han/hon är ensam om sina åsikter, så har man lyckats i mitt fall.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Påpekande: din kommentar skrevs innan jag hade skrivit min förra.

   Det är väldigt tragiskt det som hände dig.
   Men jag tycker fortfarande att du ska ta upp bloggandet på WP. Svenska Bloggportaler tycks vara styrda av vår myndigheter, eller i vart fall synnerligen följsamma. Jag litar inte för fem öre på dem.

   Jag tycker inte du skulle ha raderat bloggen. Den kunde ju ha legat kvar ändå. Men som sagt, att du återupptar bloggandet på WP.
   På WP får man alla kommentarer även sända till sin mailbox. Det är många gånger som just mailen har gjort mig uppmärksam på en kommentar, som hamnat fel av något skäl.

   Vi som inte snällt bugar och bockar och viftar med svansen åt ”His Master’s Voice” måste fortsätta att träget göra vår röst hörd.

   /Skvitt

 4. Tortyr är Terapi skriver:

  Censur – mitt favoritämne 🙂

  Provar nu att ha adressen här undertill som huvudblogg. Får väl se hur länge den får va kvar…

  —– http://undermattans.blogspot.se/ —–

  http://nyheterundermattan.blog.com/ – Myndigheternas små vänner tog 2013-02-01 ned den bloggen från nätet (igen…) under ca: 25-30 timmar.

  Samtidigt spärrades olika funktioner (proxy-anslutningar etc) direkt på mitt bredband och bredbandsanslutningen slogs även ut helt ett par gånger.

  NÄR man påstår att myndigheternas hackare angriper bredbandet direkt så låter det kanske aningen överkonspiratoriskt – för våra kära myndigheter skulle väl aldrig göra så, eller..? 🙂

  MEN till mitt försvar kan sägas att bredbandet vid flera tillfällen slagits ut HELT eller haft seriösa problem SAMTIDIGT som olika UM-bloggar tagits ned från nätet.
  (…annars fungerar bredbandet nästan alltid FELFRITT 24/7 – 365 dagar om året…)

  Det finns också massvis av portskanningar/intrångsförsök i modemloggarna som visar på förberedande kartläggning av anslutning/nätverk vid dessa tillfällen…

  I a f när bloggen nu senast, för nån dag sen, kom upp igen på webben så hade ytterligare över 1000 bilder censurerats/plockats bort, från den s.k. ”suspenderade bloggen”
  – undermattan.com.

  ”Undermattan.com släppte tidigare igenom vissa bilder från servern till andra bloggar trots att den officiellt var ”suspended”. ”Biblioteket” till andra bloggar fanns på den bloggen.

  Nu är den definitivt 100% censurerad av blog.com & swe.gov.

  Demokratin är på topp – Sverige är på rätt väg 🙂

  …Så Skvitt, när du skriver att:
  ”Slutsatsen är att det är myndigheter som övervakar och kontrollerar mig. Någon annan förklaring kommer jag inte på.” – …Så behöver du inte skämmas…

  Sen rekommenderar jag ABSOLUT INTE wordpress.com eftersom de spärrade 3 av mina bloggar på julafton och tidigare tog ned en annan blogg utan förklaring. WordPress.com spärrade även mitt konto så att det inte går att kommentera i rätt namn.

  Och svaret på Svantes fråga;
  ”Kan det vara så illa att man måste skriva glada inlägg om Kungahuset, med sessor, och god mat för att få blogga fritt?” …är naturligtvis – JA! (med ett tillägg för hundvalpar och kattungar…)

  /Undermattan.

  • skvitt skriver:

   Tack för kommentaren. Mycket givande. Hur kollar man modemloggarna?

   Visst har vi censur på Internet i Sverige, lika väl som i Kina, Burma, Nordkorea, Iran osv. Det finns absolut även i de flesta ”demokratier”, som t.ex. USA (urk, får spyanfall av att kalla USA för ”demokrati” även inom citattecken).

   under mattan

   Vilken portal är säker?

   /Skvitt

 5. Tortyr är Terapi skriver:

  Angående loggarna så, finns det som vanligt 100000 olika modem och prylar – så manualen är väl lättaste stället att leta i…

  – Hittade i a f en bild som visar ett exempel på loggning av ”intrusion detection”.

  Logg

  Här avslöjas t.ex. portskanning och IP som vill ta sig igenom modemets brandvägg för att t.ex. utforska ditt nätverk eller placera/aktivera trojaner i din dator…

  Säk. i Tyskland hade ju tidigare satt detta i system och infekterade och spionerade länge utan hämningar. Finns källor på att det var väldigt utbrett…

  —Tyska trojaner väcker debatt—
  Ett datorprogram som tyska staten använder för att genomsöka misstänkta ”brottslingars” datorer har väckt debatt. Spionprogrammet kan se mycket mer än vad lagen tillåter och dessutom utnyttjas av obehöriga.

  Det var den tyska datorhackargruppen Caos Computer Club som avslöjade att programmet, en så kallad trojan som kan skickas in i en misstänkt dator online utan att den misstänkte märker något, kunde se mycket mer än vad lagen tillåter.

  Bland annat kunde programmet avlyssna pågående chattkonversationer och installera information på datorn den spionerade på, vilket enligt en dom i den tyska författningsdomstolen tidigare inte är tillåtet.

  Den tyska federala polisen och inrikesministeriet förnekade att man skulle ha använt programmet. Spåren ledde istället till vissa delstater, och i till exempel delstaten Bayern framkom att den aktuella trojanen använts.

  Ett dussintals fall har nu avslöjats och den tyska justitieministern har föreslagit ett tillfälligt förbud mot användandet av alla trojaner så länge frågan utreds.

  http://www.spiegel.de/international/germany/the-world-from-berlin-electronic-surveillance-scandal-hits-germany-a-790944.html
  http://www.dw.de/german-spyware-scandal-expands-to-political-legal-circles/a-15475258-1
  http://www.aktuellsakerhet.se/index.php?option=com_content&task=view&id=967&Itemid=66

  Mestadels är loggar tyvärr bara irriterande att titta på för de riktiga stjärnorna lämnar sällan spår 🙂 Prylarna säk-tjänsterna använder syns mestadels ändå inte heller i vanliga virusskanners utan ligger helt osynligt inbäddat i operativsystemet.

  Men paranoida övervakningsfreaks är inte raketingenjörer så ibland blir de oförsiktiga och klantar sig…

  Delvis censurerad vidareläsning:
  http://nyheterundermattan.blog.com/2012/07/25/kgb-anvander-ericssons-teknik/

  Beskrivning av prylar de använder från Hacking Team:
  ”HackingTeam provides the premier Cyber Intelligence solution: Remote Control System (RCS). Proven by years of worldwide adoption and designed to fulfill LEAs and Security Agencies higher expectations, RCS gives you total control over endpoint devices. Offering the widest selection of infection vectors and showing total invisibility to protection systems, RCS guarantees easy installation on target devices.”

  http://nyheterundermattan.blog.com/2012/06/25/spioner-och-digital-overvakning-2012/

  – USA är den bästa ”demokratin” …som kan köpas för pengar! 🙂

  A republic and a democracy are identical in every aspect except one. In a republic the sovereignty is in each individual person. In a democracy the sovereignty is in the group.
  http://1215.org/lawnotes/lawnotes/repvsdem.htm

  /Undermattan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s