Kategorier

Arkiv

Skamfläcken Israel

Steriliserar afrikaner

Mycket har Israel på sitt samvete. Hela landets existens vilar på våld, terror och folkmord. Nu avslöjas att man även steriliserar svarta judiska kvinnor, antingen genom att lura dem eller genom att tvinga dem. Steriliseringen har skett med långtidsverkande preventivmedlet Depo-Provera. / Fria tider

”A government official has for the first time acknowledged the practice of injecting women of Ethiopian origin with the long-acting contraceptive Depo-Provera.”

Synen på svarta i Israel är rent rasistisk. ”En cancersvulst på samhällskroppen” sa Likuds parlamentsledamot Miri Regev om de afrikanska invandrarna. Det var väl judarna i Nazityskland också, cancersvulster och lägre stående. Likheten i synsättet  kan man inte blunda för.

cancersvulst på Israel

”Efter att en parlamentsledamot i ett av regeringspartierna beskriv afrikanerna i Israel som ”en cancersvulst på samhällskroppen”, utfördes en opinionsundersökning som visade att mer än hälften av landets judar höll med om att afrikanerna är en cancer. En annan undersökning visar att mer än hälften av judarna vill ha apartheid.” / Fria Tider

”Tusentals israeler deltog på onsdagen i en demonstration i Tel Aviv mot afrikanska invandrare. Ett antal höga politiker, varav flera från regeringspartiet Likud, närvarade vid demonstration som slutade med pogromer mot afrikaner och attacker mot afrikanska butiker runtom i den israeliska huvudstaden.” / Fria Tider. Som nazisterna mot judarna,  likheten kan man inte blunda för!

”När solen gick ner under gårdagen så blev demonstrationen våldsam. Demonstranter attackerade minst ett dussin afrikanska män och kvinnor som hade oturen att vara i närheten, skriver RT, som använder ordet ”kristallnatt” för att beskriva händelsen. Enligt Jerusalembaserade Haaretz slog demonstranterna också sönder fönsterrutor till affärer som ägdes av afrikanska invandrare och plundrade dem.” / Fria Tider

Då o nu nassar o judar

”På påståendet om att afrikaner som uppehåller sig i Israel är en cancersvulst på samhällskroppen visade det sig att 52 procent av judarna höll med knessetledamoten Miri Regevs kontroversiella uttalande. Endast 19 procent av araberna höll med om uttalandet.

83 procent av judarna uttalar sitt stöd för de demonstrationer mot närvaron av afrikaner som invånare i södra Tel Aviv genomfört. Demonstrationerna stöds av enbart 25 procent av de israeliska araberna.

En uppdelning av svaren efter partisympatier visar att det vänsterextrema partiet Meretz-Yachads väljare är de enda som vill att Israel ska vara ett öppet land för alla. 70 procent av partiets väljare tyckte så. 86 procent av partiet Shas´ väljare höll med om att afrikanska invandrare är en cancersvulst på samhällskroppen. Det gjorde också 73 procent av Yisrael Beiteinus väljare, 71 procent av National Unions väljare, 69 procent av Judiskt hems väljare och 66 procent av Likuds väljare. Bara 35 procent av Arbetarpartiets väljare, 32 procent av Kadimas väljare och 4 procent av Meretz-Yachad väljare höll med.” /Fria Tider

Svenska media, de stora drakarna, nej de tiger! Det är liksom inget att skriva om. Varför?

Relevant extraläsning:

”Det var viktigt att avslöja Israels kärnvapen”

”Ingen går säker i Gaza”

”Skräcken lever kvar bland Gazaborna”

”Donald Boströms avslöjande om israeliska organstölder resulterade i globala protester, ett inställt statsbesök och att han själv jämfördes med Adolf Hitler. Det fanns bara en hake: han hade rätt.” (Hela reportaget finns att läsa i Filter #29 2012. Vill du köpa numret? Mejlashop@magasinetfilter.se Eller köp det digitalt på Qiozk eller Paperton. Om du vill säkerställa att du inte missar framtida nummer av Filter kan du teckna en prenumeration här.)

”Boström intervjuar i tidskriften den israeliske rättsläkaren Chen Kugel, som berättar att handeln med organ från döda på det rättsmedicinska centret Abu Kabir förekom i närmast industriell skala.” / AB

Israelisk organstöld får man inte snacka om

Sluta belöna israelisk rasism!

EU-delegaternas tystnad kring Israels rasistiska politik är den verkliga skandalen

Det rasistiska Israel

Aggressiv rasism mot flyktingar och migrantarbetare. Hot mot människorättsaktivister. Det är vardag i Israel.

Grov rasism och moralisk bankrutt i Israels armé.

Detta skall vi minnas

Tala klarspråk om Israels rasistiska karaktär!

Judisk rasism i Israel växer sig starkare

Rasistiska demonstrationer mot asylsökande i Israel

Skjut dem alla!

Rashets mot afrikanska flyktingar i Israel

”Israel godkänner rasism

Enligt Israel National News röstade det Israeliska parlamentet Knesset i onsdags den 28 december 2011 ner ett lagförslag som skulle förbjuda publicering av rasistiskt material och uppvigling till rashat. Lagförslaget skulle också ha utökat definitionen av rasism och var tänkt att göra rasism till en kriminell och civilrättslig brottslig handling och vara straffbart enligt lag. Majoriteten av Israeliska Knessets medlemmar motsatte sig detta.” / The Comments

Mer läsning.

Israelprotest

Presstopp: 

Israel vill söka efter olja på Syriens territorium


40 kommentarer on “Skamfläcken Israel”

 1. Jan Wiklund skriver:

  Ännu har Israel inte organiserat något folkmord. Så liknelsen med Nazityskland är fel. Om regeringspolitiker deltar i pogromer kanske en liknelse med Tsarryssland är mer på sin plats. Och liknelser med apartheidregimen i Sydafrika har ju gjorts länge och enligt Desmond Tutu utfallit till Sydafrikas förmån.

  • skvitt skriver:

   Folkmord definieras som mord, utrotande, förslavande, deportation och andra omänskliga handlingar mot civila, förföljelse av politiska, rasistiska eller religiösa skäl. Mot den bakgrunden kan Israel med fog anklagas för just folkmord.

   Pogromerna är Nazityskland tror jag inte överträffas av tsarryssland. Om jag inte är felunderrättad får nog en konsekvent folkutrotningspolitik som den i Tyskland mot judar, romer och så kallade resandefolk, med flera betraktas som en värre förbrytelse än i det gamla Ryssland.

   Apartheid är afrikaans och betyder åtskillnad. Vad kan anses som mera åtskillnad än att spärra in en befolkning bakom höga murar? Låt vara att ett samhälle kan sätta upp andra ”murar” som inte syns fysiskt, såsom lagar som förbjuder äktenskap mellan människor med olika hudfärg eller förbud för vissa att åka i samma buss som andra, sitta på samma parkbänk och så vidare. Men jag tycker att Israels åtskillnadspolitik även på detta område inte står Sydafrikas apartheidpolitik efter, eftersom olika lagar gäller för judar och icke-judar i Israel.

   Konklusion:

   ¤ ”Ännu har Israel inte organiserat något folkmord.” FEL!

   ¤ ”Så liknelsen med Nazityskland är fel.” FEL!

   ¤ ”Om regeringspolitiker deltar i pogromer kanske en liknelse med Tsarryssland är mer på sin plats.” FEL!

   ¤ ”Och liknelser med apartheidregimen i Sydafrika har ju gjorts länge och enligt Desmond Tutu utfallit till Sydafrikas förmån.” FEL!

   /Skvitt

 2. Intressant =) Men sen är ju inte alla Judar heller som bor i Israel (många är Muslimer), en Jude är en person med Judendom som religion och inte en egen människo sort/art och allt vad katten det heter =) Intressant sida dock, tack skall ni ha =)

  • skvitt skriver:

   Det är helt riktigt som du säger.

   Alla är inte judar av Israels medborgare. En del är muslimer. Men de är väldigt få. Muslimernas andel, procentuellt sett, började sjunka från drygt 90%, redan vid förra sekelskiftet när judarna invaderade Palestina, som det då hette, till numera under 10%. (Siffrorna tar jag ur huvudet, men den som vill ha exakta siffror uppmanas att söka på Internet. Jag har inte tid med det just nu.)

   Judarna trängde undan, uteslöt, diskriminerade och våldförde sig på muslimerna med all kraft, trots att de var i minoritet. De idkade inga affärer med dem. De anställde dem inte. De slöt sig samman emot dem med alla till buds stående medel.

   Judarna attackerade muslimerna med vapen och bomber. De sprängde deras hus, de förintade deras byar och ödelade deras olivlundar och de fördrev dem från land de hade ägt sedan urminnes tider och de uppmuntrade judar över hela världen att flytta till Palestina. Eller annorlunda uttryckt: de värvade ”soldater” till folkmordets armé!

   De utnyttjade hundraprocentigt varje möjlighet att ta över landet Palestina och när världen insåg vidden av Hitlers judiska folkmord utnyttjades detta självklart fullt ut och FN godkände den judiska staten.
   Än i dag drar judarna sina växlar på vad som skedde för 70 år sedan så effektivt att så gott som alla tror att endast judar mördades i koncentrationslägren och att det rörde sig om 6 miljoner som gick den döden tillmötes, medan faktum är att de flesta judar som mördades fick ett nackskott och skyfflades ned i massgravar där tyskarna drog fram på östfronten.

   Judar är inget folk i sig med speciella drag (avskyr ordet ”ras”!). Jude är man, precis som du säger, för att man bekänner sig till judendomen.
   Judar kan alltså vara vilka som helst, ”röda”, vita”, ”gula”, ”svarta”. Men i Israel diskrimineras ALLA judar som inte är av rätt hudfärg och i synnerhet om den är svart!
   Staten Israel accepterar denna diskriminering och majoriteten av judarna stöder denna politik och är hängivna rasister!

   Visst finns det judar som inte är rasister. Visst finns det judar som är ivriga förespråkare för lika rättigheter för alla människor i Israel oavsett ”ras” och religion, som tar avstånd och aktivt protesterar mot Israels folkmords-politik, men de är få, mycket få. Och de registreras som säkerhetsrisker, misshandlas av polis och militär, samt döms och fängslas, eller på annat sätt trakasseras av myndigheter och utesluts ur de allmänna och lokala gemenskaperna.
   De får betala ett högt pris!

   Judarna drar skam över hela mänskligheten och i mina svagaste stunder, när jag låter känslorna få ta överhanden över förståndet, då beklagar jag att Hitler inte lyckades med den slutliga lösningen.

   När jag dock sansar mig kan jag nästan låta mig tro att problemet inte är en judisk-religiös fanatism värre än bokstavstrogen islamism, utan istället möjligen bara en fråga om politik. Det känns i vart fall mera politiskt korrekt, fast det är tveksamt.

   /Skvitt

   • Hej igen, tack för ett härlig utvärdering =) Jo jag håller med dig när det kommer till ordet ”ras” det hatar jag också, men finns det inte egentligen bara en ”ras” dvs rasen heter ”Människan” =) Som vi alla vet så härstammar vi från Afrika =) Dock finns det teorier om även Sibirien vilket ännu inte riktigt bekräftat. Nä jag kan tyvärr INTE hålla med om att ”judarna drar skam över hela mänskligheten”, då det finns andra grupper som utmärker sig dvs Extremist Muslimer, Extremist Hinduer och sist men inte minst Extremist Krista.

    Men man måste ändå på något sätt vara/bli överaskad att en minoritet förvandlade sin nya nation ”Israel” till en kraftfull stan/land =) Och ännu mer blir man jo överaskad att Israel kunde försvara sig mot fler angrepp från olika håll samtidigt, då tänkte jag på kriget mot Egypten, Palestina och Libanan, Syrien, Jordanien och Irak. Eller rättare sagt arméer som attackerade Israel ifrån dessa länder. Och detta vara jo bara några år efter andravärldskrigets slut =) Har aldrig läst eller hört om någon annan nation ”specielt nyfödd nation” som kunde försvara och visa motstånd mot så pass många invaderare så det skall de jo så klart ha beröm för =)

    Jo jag håller med dig angående att man fortfarande drar nytta av vad som hände för över 70 år sedan, men jag tror inte att den nya generationen gör det, visst de har det säkert i baktankarna, men Israelerna är väldigt smarta och vet att det inte håller i längden =)

    Jo angående att det finns olika Judar dvs olika utseende med mera. Och lika behandling av de alla. Men ordet ”jude” har jo alltid använts mer eller mindre som något from av skällsord, därför försöker man att välja sina ord rätt i olika meningar =)

    Det känns som att det finns mörka krafter som återigen försöker att vända människor mot varandra, dvs man läser överallt om att ”Judar är si och så bla bla bla” så frågan är vilka har att tjäna på folkets hat mot människor med Judendom som religion =S ? Är det kommunisterna eller ny-nazisterna ? För Israel har jo höger-regering så jag fattar inte varför Europeiska höger-extremister är emot Israel =S

    Personligen håller jag på Usa och Israel, visst man kan inte hålla med om allt de gör och inte gör, men det är skrämmande att till och med om man är vänlig ute på nätet, så blir man ändå hotad med mera bara för att man gillar Israel =S Speciellt ifrån Högern och Palestina-vänner.

    Ahh du är för läskig du =) Angående ”Hitler”. Jag menar att bara få en sådan idé att ta livet av vissa människor ”som han fick och genomförde”, efter så pass många år så undrar man fortfarande hur man kan få en sådan fruktansvärd idé =( Men en sak kan jag fortfarande inte riktigt förstå, varför fick Hitler så pass mycket mer plats/utrymme i rampljuset än Stalin som hade dödat många många fler ?

    Jag läste om att vissa partier i Ryssland vill få ett erkännande från omvärlden om det ”Ryska förintelsen” under Sovjet, men omvärlden tycks inte bry sig, då på den tiden (ww2) skeppades mycket mat från Sovjet till Väst som levde gott och lyckligt medan Sovjeter/Ryssar svalt till döds. Det visar kanske återigen, så länge man själv har det bra, så struntar man helt och hållet i andra. Precis som det är med Afrika idag. (Sorry har tappat bort mig lite från huvudämnet) =)

    Jo och angående de ”6 miljoner” människor som dödades i koncentrationsläger var en bråkdel av alla som dog under ww2 och även innan dess, jag är nästan helt säker på att de flesta dödades under Stalins tid vid makten, då Sovjet dödade flest människor under människans historia och då är det både Muslimer, Judar, Kristna med flera. Vissa säger att det kan röra sig om mellan 50 – 100 miljoner människor. Visst man tänker det kan inte vara möjligt men Sovjet var jo enormt, och jag tror heller inte att den officiella befolknignssiffran stämde heller för den delen, som Sovjet själva hade angivit. Man har läst och hört om att när Hitler kom till makten många människor med Judendom flydde till Sovjet, men Sovjet antingen skickade de till Sibirien eller tillbaks till Hitler, vilket var en skrämmande ögonblick i historien.

    Hmm så här mycket har jag inte skrivit på länge, känns som att man sitter i skolan eller nåt hehe =)

    Tackar för en trevlig skriftlig diskussion =)

    Ha en trevlig kommande helg =)

    Cheers =)

    • skvitt skriver:

     Tack för din långa kommentar!
     den förtjänar ett svar och det kommer ju att bli långt det också.
     Du ska få svar senare, men nu måste jag tyvärr göra annat.

     Kika in senare!

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Här kommer första delsvaret på din långa kommentar, citerar dig:

     ”Hej igen, tack för ett härlig utvärdering =) Jo jag håller med dig när det kommer till ordet’ras’ det hatar jag också, men finns det inte egentligen bara en ‘ras’ dvs rasen heter ‘Människan’ =) Som vi alla vet så härstammar vi från Afrika =) Dock finns det teorier om även Sibirien vilket ännu inte riktigt bekräftat”.

     Människans utveckling har helt riktigt sitt ursprung i Afrika. Alla fossil från vår utvecklingsgren som har hittats från för 7 miljoner år sedan och fram till för 2 miljoner år sedan levde alla i Afrika. Det finns ingen anledning att med nuvarande vetenskapliga fynd tro något annat.

     För ca 2 miljoner år sedan sprida sig släktet Homo tämligen snabbt till Europa och Asien, ända bort till Indonesien och Kina.

     Den moderna människans ursprung, geografiskt, har huvudsakligen två förklaringsmodeller. Enligt ”Ut-ur-Afrika”-teorin, som har de flesta förespråkarna bland forskarna, utvecklades människan i Afrika och spred sig därifrån ut över världen och konkurrerade ut andra hominider.
     Den multi-regionala teorin säger att människan utvecklades parallellt ur flera mer eller mindre isolerade populationer av tidiga människor och utvecklingen mot moderna människor skedde i så fall inte bara i Afrika.

     Det är alltså, som jag påpekade, den första teorin som har flest anhängare.
     Frågan om hur homo floresiensis skall passas in i människans stamträd är ännu en öppen fråga, men den gemensamma förfadern bör ligga minst 95.000 år tillbaka.

     Intressantare ur det perspektiv du skissar är ju Denisovamänniskan, som upptäcktes i en grotta (som gett den sitt namn) i Sibirien. Hon levde för omkring 41 000 år sedan. Gener från henne har spårats hos nu levande asiater, men även melanesier och aboriginer.

     Mest intressant är nog fyndet av Hjort-människan i Yunnan-provinsen i sydvästra Kina. Hon har levt i vart fall så sent som för 11.000 år sedan, men av de fynd som finns i dag skiljer hon sig anatomiskt ganska mycket från nu levande människor och har en del primitiva drag blandade med helt moderna.

     Så som man menar med arter utgör den nu levande människan en art för sig. Vissa delar in arten i raser, men som bekant är detta omdiskuterat och politiskt känsligt mot bakrund av historiens vidriga ”rashygieniska” försyndelser.

     Visst ser vi olika ut. Visst finns det olika särdrag, varav en svart hudfärg inte kan förnekas. Är till exempel de svarta afrikanerna en ras och européer en annan, och så vidare?

     Intressant är att det förekommer, om än ytterst sällsynt, att två vita människor får ett barn med mörk hudfärg.
     Intressant är också att man inom till exempel gambisk befolkning finner större variation genetiskt än skillnaden mellan en gambier och en europé!

     Dessa fakta leder till att en indelning av människor i olika raser vilar på bräcklig grund.

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 2, citerar först:

     ”Nä jag kan tyvärr INTE hålla med om att ‘judarna drar skam över hela mänskligheten’, då det finns andra grupper som utmärker sig dvs Extremist Muslimer, Extremist Hinduer och sist men inte minst Extremist Kristna.”

     Detta är ett dåligt argument. Visst finns de extremister som du räkbar upp, men hur stor andel av de olika religiösa grupper du nämner utgör dessa extremister? Är de procentuellt av den storleksordningen att man kan göra muslimer i allmänhet, hinduer i allmänhet och kristna i allmänhet ansvariga för extremisternas handlingar? Det håller du så klart inte med om. De utgör endast undantag.

     Vad gäller judarnas i Israel rasism omfattas denna av majoriteten.
     Folkmordspolitiken stöds nästan mangrant av den Israeliska befolkningen.

     Det är såldes helt korrekt att påstå att judarna drar skam över hela mänskligheten, på samma sätt som att extremistiska muslimer drar skam över islam, extremistiska hinduer drar skam över hinduismen och extremistiska kristna drar skam över kristendomen. Men varken extremistiska muslimer, extremistiska hinduer eller extremistiska kristna drar skam över HELA mänskligheten!

     Det är lite skillnad där, anser jag.

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 3. Inleder på samma sätt som tidigare med citat:

     ”Men man måste ändå på något sätt vara/bli överaskad att en minoritet förvandlade sin nya nation ‘Israel’ till en kraftfull stat/land =) Och ännu mer blir man jo överaskad att Israel kunde försvara sig mot flera angrepp från olika håll samtidigt, då tänkte jag på kriget mot Egypten, Palestina och Libanon, Syrien, Jordanien och Irak. Eller rättare sagt arméer som attackerade Israel ifrån dessa länder. Och detta vara jo bara några år efter andra världskrigets slut =) Har aldrig läst eller hört om någon annan nation ‘speciellt nyfödd nation’ som kunde försvara och visa motstånd mot så pass många invaderare så det skall de jo så klart ha beröm för =)”

     Efter att i nästan 2000 år ha levt utspridda i världen hade judarna genom FN-beslut fått en egen stat, vilken tillkännagavs av David Ben-Gurion i ett tal som hölls i museet på Rothschild Boulevard i Tel Aviv fredagen den 14 maj 1948.

     Problemet var att det land de utropade som sitt eget hela tiden hade bebotts av araber som inte frivilligt ville överge sina byar och ägor till judarna.

     Det är klart att det blev konflikt. Men konflikten startade inte där. Den började med massinvandringen av judar, som inleddes redan långt innan, liksom förberedelsen av bildandet av Israel inleddes årtionden före andra världskriget. Då organiserade judarna terrorgrupper, så som till exempel den sionistiska gerilla- och terrorgruppen Sternligan, bildad 1940.

     Fredagen den 14 maj 1948, på kvällen, avgick ett tåg från Kairo med Egyptens sjätte infanteribataljon på väg till Sinai för att anfalla Israel, till försvar för palestinierna. Och för att förstå anledning till detta lite bättre behövs en bakgrund.

     När man kikar på de arabiska staternas historia kommer man aldrig ifrån rollen som det Osmanska (Ottomanska) riket har spelat. Detta hade under hundratals år kontrollerat Arabien, men föll samman under 1:a världskriget. Storbritannien ockuperade Egypten 1882.
     Det brittiska FN-mandatet Palestina motsvarar i dag staten Israel, Jordanien samt Palestinska territorierna Östra Jerusalem, Västbanken och Gaza. Det vi i dag kallar mellanöstern hade efter första världskrigets slut styrts av europeiska kolonialmakter. Och palestinierna såg sig inte och betraktades inte i första hand som palestinier, utan snarare bara som araber i en större gemenskap omfattandes det forna Ottomanska riket. Första gången ordet palestinier nämns är 1911 i tidningen al-Filastin och är ett svar på sionistisk nationalism.

     Här har vi bakgrunden till att Egypten, Syrien, Libanon, Irak och Transjordanien (Jordanien från 1949) kom till Palestinas försvar när Staten Israel utropades.

     Här har vi också en del av förklaringen till dessa länders misslyckande. De hade tills helt nyligen inte själva förfogat över de arméer de nu satte i strid.

     Israel å andra sidan, hade en vältrimmad terroristorganisation till sitt förfogande, men var samtidigt en helt färsk statsbildning, precis som du skriver. Och visst kan man ju säga att de gjorde väldigt bra ifrån sig när de vann kriget.

     Men jag vill inte ge dem beröm för det. Och skälet till det är att de slogs för en orättvis sak.
     Det är som om ryssarna hade kapitulerat vid Stalingrad och Tyskland hade vunnit kriget. Skulle man kunnat berömma tyskarna för det i så fall utan att samtidigt må illa av att nazisterna vann?

     Eller för att tänka sig ett annat krigsslut. Om Japan hade vunnit. Skulle man kunna berömma dem efter att ha våldtagit och mördat civila och låtit miljoner människor svälta ihjäl?

     ”Har aldrig läst eller hört om … motstånd mot så pass många …”
     Här får du en berättelse om exceptionellt motstånd mot hopplösa odds:

     ”Främlingslegionen blev omtalad efter strider i Mexiko den 30 april 1863.

     En liten infanteripatrull på 62 meniga och tre officerare ledda av kapten Jean Danjou anfölls av tre bataljoner mexikanskt infanteri och kavalleri” (totalt 3000 man, min anm.) ”och tvingades försvara sig vid Hacienda Camerone. Trots det hopplösa läget slogs de nästan till siste man.
     Danjou sårades dödligt och hans sista män gjorde ett sista desperat utfall med bajonetter” (ammunitionen var slut, min anm.).
     ”När mexikanarna krävde att de sista tre överlevande skulle ge sig bad de att få ge sig hem och att ta med sig fanan och den döde Danjous kropp. Den mexikanske befälhavaren blev så imponerad (av att de ställde krav i ett sådant underläge, min anm.) ”att han utbrast: ‘Detta är icke män, detta är djävlar’ och gick med på deras begäran.

     Denna händelse firas av Främlingslegionen med en minnesdag och man tar då fram kapten Danjous löshand i trä.” / Wikipedia

     Fransmännen hade inget i Mexico att göra, men såg sin chans efter Spanien att etablera sig på den amerikanska kontinenten som motvikt till engelsmännens dominans i norr. Det var orättfärdigt krig, men visst kan Främlingslegionen få ära dessa tappra soldater på Mexicos territoriet, just för den makalösa tapperhetens skull. Men Frankrike skall inte ha något beröm!

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 4.
     Citerar:
     ”Jo jag håller med dig angående att man fortfarande drar nytta av vad som hände för över 70 år sedan, men jag tror inte att den nya generationen gör det, visst de har det säkert i baktankarna, men Israelerna är väldigt smarta och vet att det inte håller i längden =)”

     De yngre är helt hjärntvättade och begriper också att det fortfarande går att dra växlar på ”förintelsen”.

     Att jag använder citattecken på ”förintelsen” innebär inte att jag förnekar att det som ordet syftar på inte har ägt rum utan bara att jag inte vill kalla något för ”förintelse” om det inte har rört sig om ”förintelse” utan ”bara” massmord.

     ”Israelerna är väldigt smarta”. Jaha! Guds utvalda folk?

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 5

     Citerar:
     ”Jo angående att det finns olika Judar dvs olika utseende med mera. Och lika behandling av de alla. Men ordet ‘jude’ har jo alltid använts mer eller mindre som något form av skällsord, därför försöker man att välja sina ord rätt i olika meningar =)”
     En jude är en jude på samma sätt som att en kristen är en kristen. I det avseendet kan ju ordet jude bara användas på ett sätt. Men visst har det också använts och alltjämt används som skällsord. Man kan ju undra varför.

     Förklaringen är knappast att det är för att de ”är” svin. Det finns en annan och bättre förklaring, att de har levt tillsammans med andra som inte delat just deras religion. Merparten har ju levt i Europa tillsammans med de kristna. Och särskilt förr var de synnerligen intoleranta mot folk med andra religioner, seder och bruk. Det har ju även romerna fått känna av.

     Går vi tillbaka till medeltiden var det kyrkan som var samhällsmakten. Det kyrkan av olika skäl inte kunde acceptera framställdes alltid som synder mot Gud eller Guds skapelse!

     Att låna ut pengar mot ränta var synd därför att man tog betalt för tiden om man tog ränta och tiden var Guds skapelse som man inte fick tjäna pengar på. Ränta var detsamma som ocker, sade kyrkan, och ocker var SYND. Och envar som bröt mot detta hotades med evig fördömelse.

     Vi ska komma ihåg att under feodaltiden hade kyrkan ett oerhört mycket starkare grepp över människornas föreställningar än den har i dag. Hela moralkomplexet lydde under kyrkans proklamationer och staternas regeringar, oftast kungen själv, stiftade lagar i enlighet med kyrkans inställning, vilket bland annat innebar lag mot ocker, som till exempel den som utfärdades i England och löd i starkt förkortad översättning till svenska lyder ungefär så här:
     ”Men emedan ocker av Gud förbjudits såsom varande en förhatlig och avskyvärd synd, vilken genom ogudaktiga läror och övertygelser kan finna fäste i själen hos vissa giriga, ogina och snikna personer i detta rike, stadfästes att ingen person skall låna ut …”

     Och påföljden: ”… vid vite av förlust av nämnda summa och även av ockersumman och också vid vite av fängelsestraff.”
     Denna lag återspeglade vad de flesta människor under medeltiden ansåg som ocker. De var överens om att det var en dålig sak.
     Hur denna inställning till ränta hade vuxit fram förstår vi om vi går till förhållandena som rådde i det feodala samhället där handeln var liten och där möjligheten att investera pengar och få vinst praktiskt taget inte alls existerade.
     Det var tydligt och klart att den som behövde ett lån behövde det för att överleva till exempel för att han hade råkat ut för någon olycka, kon hade dött, torkan hade förstört skörden och han var illa ute och behövde hjälp.

     Medeltidens uppfattning var att en person som hjälpte honom under sådana omständigheter inte fick sko sig på hans olycka! Den goda kristna människan hjälpte sin granne utan tanke på vinst. Lånade man ut en säck mjöl, så skulle man få tillbaka en säck mjöl och inget mer än så och tog man emot mer än den säck mjöl man lånat ut lurade man den andre och det var en gudssynd man då begick. Man hade bara rätt att ta emot vad som tillhörde en, varken mer eller mindre. Jämför det med dagens affärsmoral!

     Så länge nästan alla levde på landet och vad jorden kunde ge var kontanter inget som vanligt folk använde. Det man behövde tillverkade man själv eller bytte till sig av specialister, det vill säga olika hantverkare, som försörjde sig på att tillverka till exempel verktyg av metall. Men i takt med att utvecklingen gick framåt blev också tillverkningen mer storskalig, handeln ökade och fler blev bofasta i städer. Behovet av pengar sprang i höjden och man började köpa varor allt länge bort ifrån och därmed ökade riskerna för skeppsbrott och pirater.

     Det var en dyr affär att utrusta fartyg för längre handelsresor och det uppstod ett behov av riskvilligt kapital, som kunde förloras helt om olyckan var framme.
     Att låna ut pengar under sådana risktaganden var inte populärt om ingen kompensation fanns. En sådan kompensation var räntan, vilket var en synd att ta och stred mot Guds vilja.

     Lösningen fanns dock inom räckhåll. Där kom de ”ogudaktiga och förtappade judarna” in i bilden. Eftersom de inte fick äga jord hade de etablerat sig som köpmän, varav vissa hade ackumulerat betydande kapital, som kunde lånas ut mot ränta till de allt vanligare längre sjöresor som snart sträckte sig till orienten.
     Så föddes bankväsendet. Och det berikade sig på syndfullt ocker, enligt medeltidens sätt att se på ränta.
     Så föddes synen på judar som giriga, omoraliska och opålitliga lurendrejare som stred mot kyrkans påbud och Guds vilja. Sådan kunde man behandla som man ville och plötsligt började man med pogromer emot dem. Skälen var goda för var och en som häftade i skuld till dem där skulden blev större ju längre tid den var obetald.
     Så skapades judehatet. Så blev ordet ”jude” ett skällsord!

     Så kom judarna att dominera bankväsendet till den grad att de till och med kunde avsätta kungar.
     I dag dominerar de både diamanthandel och världsfinans, men även media i det att de förstår vikten av att styra vårt kollektiva medvetande och vår kunskap om omvärlden, politiska och ekonomiska skeenden via nyheter och urvalet av dessa.

     För att ta den totala makten såg Hitler nödvändigheten av att göra Tyskland judefritt och avsikten var länge att enbart fördriva judarna ur Tyskland. Utrotningstanken föddes under kriget då fördrivandet inte gick fort nog, mycket på grund av att USA inte tog emot judar som inte hade tillräckligt med pengar och Storbritannien som inte ville att de begav sig till Palestina som de hade mandat över, men även många andra länder försvårade emigrationen för dem från Tyskland.
     Så föddes den så kallade judeutrotningen!

     Hur förklarar man då att romerna inte gjorde som judarna? Antagligen för att de etablerade sig när nischen redan var inmutad.
     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 6

     Jag citerar:
     ”Det känns som att det finns mörka krafter som återigen försöker att vända människor mot varandra, dvs man läser överallt om att ”Judar är si och så bla bla bla” så frågan är vilka har att tjäna på folkets hat mot människor med Judendom som religion =S ? Är det kommunisterna eller ny-nazisterna? För Israel har jo höger-regering så jag fattar inte varför Europeiska höger-extremister är emot Israel =S”

     Det finns alltjämt ett hat mot judar och det måste starkt fördömas varhelst antisemitism existerar.
     Att vara antisionist är inte att vara antisemit. Men många kan inte hålla isär dessa begrepp.

     Att vara antisemit är att vara emot judar och att vara antisionist är att vara emot judiskt nationalism som politisk idé med allt vad den innehåller av ”lebensraum” och dominans i ”stortysk” anda och tankar om ”übermensch” och de religiösa fantasierna om ”Guds utvalda folk”.

     Antisemitism blandas samman med antisionism såväl nu som förr. Och som jag tidigare visade är antisemitism djupt rotad i Europa, vartill delvis det forna Sovjetunionen hörde. Det tycks vara svårt att frigöra sig från denna grundsyn. Och det gällde även i Sovjetunionen, där utmanövererandet av och mordet på Lev Davidovitj Trotskij ibland helt felaktigt har förklarats som antisemitism. Lev Davidovitj Trotskij förespråkade an annan politisk linje, mer radikal än Stalins, men han var inte lika manipulativ som Stalin i maktens korridorer och förlorade kampen mot honom och sågs som ett hot så länge han levde och därför måste han röjas ur vägen, trots att han hade utvisats och bosatt sig i Mexico.

     Mordet var alltså politiskt och hade inget med antisemitism att göra. Möjligen spann Stalin på sådana strängar för att röja honom ur vägen, men det är en annan sak.

     Antisionism har ingenting med kommunism att göra och vise versa, men sådant synsätt fanns förvisso i Sovjetunionen liksom i hela Europa och har sina historiska grundvalar som jag redogjorde för i förra kommentaren.

     Här bör också tilläggas att Sovjetunionen aldrig var kommunistiskt, även om den politiska ambitionen har funnits att skapa ett sådant samhälle. Att vidare utreda den saken i detta sammanhang är dock att misshushålla med utrymmet för ämnet ifråga.

     30-talets yttersta höger var fascism och nazism. Den högen var antisemitisk, men inte antisionistisk.
     Dagens yttersta höger är inte heller antisionistisk, men är inte heller i nuläget officiellt antisemitisk. Om de har ändrat synsätt eller bara av taktiska skäl håller tand för tunga i den frågan kan jag inte bedöma. Det sista kan ju vara tänkbart eftersom det är bra att inte reta upp judar då de finansierar nynazistiska rörelser runt om i världen, i USA, i Europa, i Japan, i Sydostasien, i Sydafrika och i Australien, bland annat.

     ”Är det kommunisterna eller ny-nazisterna? För Israel har jo höger-regering så jag fattar inte varför Europeiska höger-extremister är emot Israel =S”

     Du har antagligen inte full koll på läget!

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 7.

     Jag citerar:
     ”Personligen håller jag på Usa och Israel, visst man kan inte hålla med om allt de gör och inte gör, men det är skrämmande att till och med om man är vänlig ute på nätet, så blir man ändå hotad med mera bara för att man gillar Israel =S Speciellt ifrån Högern och Palestina-vänner.”

     Du håller på USA och Israel!
     Jaha! Jag fattar bara inte varför.
     Gillar du att folk förslavas, utsugs, svälter till döds, förgiftas av giriga bolag, mördas av förarlösa drönare styrda via trådlösa uppkopplingar av personer som sitter på andra sidan jordklotet och uppfattar sina beslut som vore det ett dataspel?

     Gillar du förtrycket de bedriver mot världens folk där du själv är en omedveten del under kapitalismens giriga klor och omöjliga mättnad på profit?

     Är det just det du inte kan hålla med om, så vad återstår då att håll med om?

     ”…så blir man ändå hotad med mera..”
     Det är fel. Det tar jag avstånd från!

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 8

     Citerar:
     ”Ahh du är för läskig du =) Angående ”Hitler”. Jag menar att bara få en sådan idé att ta livet av vissa människor ”som han fick och genomförde”, efter så pass många år så undrar man fortfarande hur man kan få en sådan fruktansvärd idé =( Men en sak kan jag fortfarande inte riktigt förstå, varför fick Hitler så pass mycket mer plats/utrymme i rampljuset än Stalin som hade dödat många många fler ?”

     Tyvärr förstår jag inte riktigt hur du menar. Jag kan därför inte svara på annat än det allra sista: ”… varför fick Hitler så pass mycket mer plats/utrymme i rampljuset än Stalin som hade dödat många många fler ?”

     Hur många Stalin dödade är nog oklart än i dag och alla sådan siffror bör belysas i skenet av vem som påstår. Mycket är propaganda och därmed lögner och fakta är förbannat svårt att få fram.

     Jag vill verkligen veta hur det ligger till med detta och jag blundar inte för obehagligheter. Men jag vill ha verkliga fakta innan jag uttalar mig om saken.

     Samma krav har jag om Hitlers förbrytelser. Och som du förstår har jag inga skäl att ta honom i försvar, men sätter vi hans grymheter i sitt rätta ljus så står faktiskt inte övriga västvärlden egentligen långt efter. Se på grymheterna i Sydvästafrikas koncentrationsläger, till exempel.

     Möjligen föddes idén till nazismens utrotningsläger där. Alternativt föddes den av svensk rashygienisk forskning, ivrigt förespråkad av makarna Myrdal, vars influenser på mentalvård inte fasades ut förrän på 70-talet!

     /Skvitt

    • skvitt skriver:

     Delsvar 9

     Jag citerar:
     ”Jag läste om att vissa partier i Ryssland vill få ett erkännande från omvärlden om det ‘Ryska förintelsen’ under Sovjet, men omvärlden tycks inte bry sig, då på den tiden (ww2) skeppades mycket mat från Sovjet till Väst som levde gott och lyckligt medan Sovjeter/Ryssar svalt till döds. Det visar kanske återigen, så länge man själv har det bra, så struntar man helt och hållet i andra. Precis som det är med Afrika idag. (Sorry har tappat bort mig lite från huvudämnet) =)”

     Nej du ska inte beklaga dig att du tappade bort dig. Det är bara bra att du även tar upp detta.

     Åter igen är det oklarheter om de faktiska förhållandena i Sovjetunionen. Jag säger inte att dina påståenden är fel. Kan du ge mig tillförlitliga källor på dödssvält i Sovjetunionen och att det berodde på export av livsmedel, då accepterar jag det.

     Vi måste dock ha i åtanke att det har förts en massiv propaganda mot Sovjetunionen här i väst, varför allt måste tas med stor nypa salt.

     En sak är odiskutabel. Folk levde mera jämlikt i Sovjet än här. Arbetslöshet förekom inte. Alla hade ett jobb. Detta kritiserades i väst på så sätt att man sa att det var så ineffektivt. Människor drällde omkring, liksom, utan att göra så mycket. Allt krävde så mycket folk!

     Jaha!
     Sett ur kapitalisters perspektiv är ju detta logiskt. Det måste ur deras perspektiv vara olönsamt att många gör lite istället för att få sliter ut sig.

     Men är det ur ett samhällsekonomiskt perspektiv så lösamt att vissa sliter ut sig medan andra går arbetslösa? Är det då inte bättre att tre jobbar i lugnt tempo och inte förbrukas och förtidspensioneras än att två sliter häcken av sig medan den tredje går arbetslös?”

     Här har vi den faktiska skillnaden mellan två olika samhällssystem!
     Ska samhället som sådant i dess helhet gynnas eller bara en liten grupp i samhället, en liten klick av ägare till privata förtag må väl?
     Fundera på det och begrunda väldigt ingående!

     Fundera på det du själv skev: ”så länge man själv har det bra, så struntar man helt och hållet i andra.” Är det en solidarisk inställning?

     /Skvitt

 3. Tja igen, du glömde bara att fråga =) Hur kommer det sig att folk hela tiden tjatar på Israels rasism mot andra med mera, när vi själva är likadana i Europa =) ?

  • skvitt skriver:

   Jag får väl svara på den frågan också när jag får tid.
   Nu är jag tvingad av plikter att låta svaret dröja. Kika in under nattens sena timmar då jag har tid att svara på dina kommentarer.

   Må så gott!

   /Skvitt

  • skvitt skriver:

   All rasism ska fördömas. Israels rasism kan inte accepteras bara för att rasism även finns på annat håll.
   Men det finns inte många länder där myndigheterna inte agerar när man slår ihjäl folk av rasistiska skäl. Israel är här nog ett av de länder som bäst tjänar som undantag och där till och med landets soldater tillåts sådant utan annan åtgärd än att mörka att det har skett.

   Det finns alltså större skäl att ”tjata på Israels rasism mot andra” än i något annat fall sedan apartheid gick i graven, även om vi självklart aldrig ska tiga när det gäller rasism.

   /Skvitt

 4. Svante Svensson skriver:

  Ska ta det från början, jag har byggt tre datorer själv, två med Intels processorer, och en med Amd processor. Alla dessa var märkta ”Made in Israel”, vad finns i dessa processorer, som vi inte har en aning om? Vilken stat i Världen har störst spionorganisation sett till befolkningens storlek? Här får du besök av en Skomakare, som skriver på Svenska, och mycket bra till på köpet. Denne man är mycket vänlig i sin framtoning, men har en annan åsikt än du, ringer ingen klocka hos dig? Hos mig skulle klockans ringverk haverera, om jag fick sådana kommentarer. Jag skickar detta som kommentar till dig, så får vi se vad som händer mer i min dator under kvällen.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jo, jag förstår exakt.

   Han ska dock få svar så snart jag hinner. Problemet är inte att jag är svarslös. Problemet är att jag har så mycket att säga och just nu har jag inte tid.
   Problemet är också att han tar upp så mycket att mitt svar skulle kunna bli ”oändligt” långt.

   De här problemen kommer jag att lösa genom att dela upp mitt svar i ett antal olika kommentarer. Då kan jag ta det pö om pö.
   Nu kommer ju varje enskilt svar att bemötas, men jag tror det får stå oemotsagt tills dess jag har svarat på hela kommentaren ovan.
   Konversationen kan sedan generera ett enskilt inlägg.

   /Skvitt

  • hehe ni är för roliga ni 2 =) Förlåt mig så mycket om ni känner /kände er skrämda =) Jag hittade denna sida via Friatider under en publicering just om Israel, då jag är förtjust just i det landet med flera. Har också byggt en ny AMD dator precis, men där står det ”made in China” =) Och jag hajade inte redigt vad menar ni men om jag skulle ha en annan ”åsikt” än er =) ? Skojar ni eller ? Vi level jo i ett demokratiskt samhälle, alla har väl rätt till olika åsikter =S Men som sagt, jag lägger ner det hela om ni enbart ”helst” vill ha folk som delar just era åsikter och inte sina egna =) Tack för mig och ha en god fortsättning med det hela =) Radera gärna mina inlägg då de inte uppfyller just era kriterier =)

   Cheers, =)

   • skvitt skriver:

    Jag välkomnar saklig diskussion och likaså kritiska ståndpunkter. Det händer att de öppnar mina ögon och jag har inte ambitionen att hålla fast vid felaktiga idéer, utan tvärt om har jag som mål att finna sanningen i den mån sådan finns.

    Vill du hoppa av diskussionen så kan jag inte hindra dig, men det vore ju synd. Jag kommer dock att fullfölja mitt löfte att besvara dina kommentarer du hittills har skrivit.

    /Skvitt

 5. Svante Svensson skriver:


  Bara ett litet tillägg.
  Svante

 6. Svante Svensson skriver:

  Nu har vi nog retat han Johann Schumacher till bristningsgränsen nu är det inte längre god Svenska och ingen vänlighet i kommentaren. Det är inte sant att vi skulle ha demokrati i Sverige det vet alla som tänker. Det skulle inte förvåna mig om att det finns fler med samma tanke, och är rädda för sin för att förlora sin anställning. Jag vet med säkerhet att det finns fler som anser att Israel beter sig som Hitler under andra Världskriget mot minoriteter.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Klart vi inte lever i en demokrati, men det vet du redan att jag anser och till och med kan bevisa. Demokrati är inte en synonym till valfrihet och parlamentarism, som många tycks tro. Demokrati är synonymt med folkvälde, vilket kan utövas på olika sätt och till och med bättre än med parlamentarism i västerländsk mening.

   Det är också sant att många ser Israel som en rasistisk folkmords-stat med vissa likheter med Nazityskland och den Sydafrikanska apartheidpolitiken då det begav sig. Och fler skulle de vara om de inte lät sig luras av den massiva propaganda som sprids av sionister världen över både genom judiskt och ickejudiskt ägd media.

   Mindre känt är kanske att sionisterna i Nazityskland gjorde gemensam sak med nazisterna. De hade ju samma mål, nämligen att judarna skulle fly Tyskland. Nazisterna för att de såg uppenbara problem med judarna, vilket man under hundratals år har gjort i hela Europa och sionisterna för att man ville få i Tyskland hemmastadda judar att finna livet så hårt att de skulle flytta till Palestina för att där upprätta en sionistisk judisk stat.

   Det här innebar att de mest inflytelserika i Israel efter att staten föddes fredagen den 14 maj 1948 och tillkännagavs av David Ben-Gurion i ett tal som hölls i museet på Rothschild Boulevard i Tel Aviv, var gamla medlöpare till jude-förföljarna i Nazityskland några år tidigare. Ben-Gurion (1886-1973) tillhörde dock inte dessa eftersom han inte hade bott i Tyskland. Han kom från ryska delen av Polen och flyttade till Palestina 1906 med ambitionen att förverkliga de av journalisten Theodor Herzl sammanställda idéerna som föddes under slutet av 1800-talet om en judisk stat och som han presenterade i boken Der Judenstaat (utgiven i februari 1896).

   Ben-Gurion var Israels förste premiärminister 1948–1953 och satt en andra period 1955–1963. Båda gångerna för det Israeliska ”Arbetarpartiet”.

   /Skvitt

 7. Svante skriver:

  Jag vill göra ett klarläggande vad gäller min syn på religion, de som vill tillhöra en viss religion ska få göra det i religionsfrihetens namn. Själv tar jag avstånd från alla religioner i samma frihets namn. Felet i Världen är att så många stater styrs i religionens namn, i en Demokrati ska inte den härskande klassen använda religionen som vapen mot medborgarna. Jag kan inte heller se att det tillförs något gott till människorna genom detta.
  Svante

  • skvitt skriver:

   ”i en Demokrati ska inte den härskande klassen”

   Eh?

   Folkvälde med en härskande klass, det måste vara ett socialistiskt samhälle. Och visst och sant ska och behövs inte då inte religionen användas.

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Men då måste ju Socialismen vara en religion också. Min önskan är att vi skulle ha en människotyp, som såg till sin nästas välbefinnande, i alla lägen. Jag kan inte säga ärligt att jag inte skulle använda mina ev. maktbefogenheter till att berika mig själv, om tillfälle gavs, men hoppas att så inte skulle bli fallet.
    Svante


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s