Kategorier

Arkiv

Kollar igenom alla mina bilder

och hittar denna

 

Politisk psykopati

 

Det behövs ju ingen kommentar, men ska något sägas så är det väl att politik går före kompetens.

Den som är patientansvarig läkare ska inte ha något att säga till om då Alliansens politiker med Moderazisterna i ledningen vill skära i de offentliga utgifterna till förmån för de rika.

Låt mig associera till nazisternas politik i Tyskland då sjuka inte tilläts leva utan skickades till gaskamrarna.

Moderazister

Nazister och moderater är samma pack!


15 kommentarer on “Kollar igenom alla mina bilder”

 1. Tack så bra ..!! nu har jag bokmärkt den ,:)

 2. imsy skriver:

  Det där var en omyndighetsförklaring för hela läkarkåren. Tycker faktiskt att sittande regering borde råka ut för samma sak!

  Kram!

 3. kao skriver:

  Det verkar vara en förutsättning för att få jobbet som försäkringsläkare: att man är totalt empatibefriad. Det tar kanske ett tag att få tag i en doktor av ‘rätt’ kaliber. Men alltför länge tar det nog inte. Dessutom kan politikerna börja leta i de egna politiska leden. Då går det nog snabbare att hitta svinet. Samma andas barn.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Jovisst har du rätt.
   Jag bara undrar hur dessa svin ser på läkaretiken. Men de skobbade väl från sådana lektioner.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ibland tycks ju pengar överskugga all form av vanlig mänsklig hyfs. Det gäller ju även vanliga människor – och vanliga läkare, kanske främst…

    Synd bara att just läkare har så stor påverkan på människors liv.

    Därför är det dags att kolla upp läkarna och deras intentioner. Vad betyder egentligen läkaredens så viktiga ord? Gäller ff.. läkareden? Eller kan läkarna frångå den pga påverkan från den egna klinikens ekonomiska satsningar? Eller den press från andra håll (kommun och läkemedelsföretag) de råkar ut för?

    Det här är naturligtvis jätteviktigt för patientsäkerheten!

    Det är lättare än man tror att bli utsatt för påverkan än man kanske kanske trott, blivit varse om Problemet är JÄTTESTORT och är ren och skär korrumption i flera fall – i dagens läge kanske i de FLESTA fall.

    Detta problem ökat mer och mer. På alla fronter.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Ja, problemet ökar år från år. Läkarnas självständighet är ett minne blott. Jag tror det började naggas i kanten kring 60/70-tals-skiftet. Rätta mig om jag har fel. Men som jag vill minnas det så var ju en läkare nästan en gud på den tiden, på gott och ont. De var inga som politikerna bara ställde och styrde över hur som helst.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Då gick det fortfarande hitta bra läkare. Även långt senare, för den delen.

      Men nu är det helt otroligt hur dessa personer vill MÄSTRA sina patienter.

      Å ena sidan vill de förespråka, ordinera och därmed sälja de mediciner från de läkemedelsbolag som pressar dem. Å andra sidan vill de vara bra och duktiga doktorer. Klart det inte går ihop!

      Så de har också andra problem: Förutom de i branschen som, som vi tidigare konstaterat, hänger sej åt storfinansens lockelser. Kan ta ett mycket talande exempel:

      När jag, under ett halvår på 70-talet, arbetade på internposten på ett storsjukhus i STHLM, fick jag med egna ögon se hur mycket reklam (som inte annars var särskilt vanligt då) och hur många inbjudningar till rekreation för doktorerna som dagligen strömmade in till dem. Har aldrig sett värre påverkan – och jag fattade det redan då!

      Samma gäller f.ö forskningen och anslagen dit…..

      Givetvis tar jag detta som ett glasklart bevis på otillbörlig påverkan. Hur skulle jag annars ta det?

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Jo, utsatta för påverkan från läkemedels-företagen och toppstyrning från politiker, det blir många blindskär för en rättskaffens läkare att styra sig igenom.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Visst är det så. Men att de inte själva, de som finns som är bra, går till storms mot rådande förhållanden? Har aldrig hört nåt om det…men de kanske är så bekväma med sina löner och framtidsmöjligheter att de är – tja, liknöjda?

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Nej, det har förekommit att de har protesterat på olika sätt. Men det är bara när de har gått till pressen som det har uppmärksammats. Sen har de ju till exempel ventilerat sin ilska i Dagens Medicin och andra liknande tidningar. Hur frekvent kan jag inte säga då jag sällan läser de tidningarna.

         En sökning ”läkare protesterar” ger en del träffar, t. ex.:

         ”Det skulle bli sämre vård för patienterna om förslaget att ta bort fem vårdplatser inom internmedicin på Akademiska sjukhuset i Uppsala genomförs. Det menar 42 läkare inom internmedicin i ett protestbrev till sjukhusledningen. Orsaken är att de här avdelningarna redan nu är överbelagda.” http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5163090

         ”Nekad sjukpeng gör de sjuka ännu sjukare. När försäkringskassan ifrågasätter rätten till sjukersättning trots läkares utlåtande spär sådana beslut ofta på de sjukas problem. Underlaget för försäkringskassans handläggare hämtas ofta från annat håll än den läkare som skrev ut sjukintyget från början. Detta skapar frustration hos de sjuka och merarbete hos läkare och myndigheter. Dessutom är det oacceptabelt att sjukersättning kan nekas retroaktivt. Det skriver Björn Taubert, husläkare och specialist i allmänmedicin.” http://www.socialanatet.se/post/lakare-protesterar-mot-forsakringskassans-handlaggning/

         ”Det fungerade perfekt tidigare när vi jobbade i team med sköterskor och läkarsekreterare, säger läkaren Thomas Walan, vid Hudiksvalls hälsocentral.

         Nu har läkarsekreterarna placerats i skrivcentraler och samarbetet i team är borta.” http://helahalsingland.se/halsingland/1.1778733-lakare-protesterar-med-gamla-band

         ”Över 75 läkare har skrivit under ett manifest i protest mot förslaget att antalet patienter per läkare ska öka från 1 800 till 2 000.

         – Risken är att kvalitén på vården blir sämre och att var och en som kommer hit inte får tillräckligt med tid med sin läkare, säger läkaren Maria Lindström vid vårdcentralen Centrum i Sundsval” http://www.dagensmedicin.se/nyheter/lakare-protesterar-mot-neddragningar/

         Internet är fantastiskt!

         Kram!
         /Skvitt

         • kao skriver:

          Du har ju rätt! Visst har de protesterat! Strax efter att jag skrev kommentaren såg jag på TV hur en läkare från Ackis i Uppsala uttalade sej – och visst har jag sett det förut.

          Men varför tar inte pressen upp detta i mycket högre grad så det får lite politisk slagkraft, kan man ju undra. Hmmm.

          Bäst vore om alla yrkesgrupperna inom vården gick samman och gick till samlad attack mot det rådande systemet.

          Jag har nog varit lite orättvis, känner jag. Kan bero på de iskalla läkare jag träffat senaste tiden.

          Kram
          Kao

          • skvitt skriver:

           Det finns läkare av alla de sorter och FKs läkare är säkert bland de sämre. OK att de har sina direktiv, men om de inte kan acceptera dem så är det ju bara att sluta.

           Jag tror att FKs läkare saknar moral och etik och kanske de även har så stora kunskapsbrister att de inte får andra jobb.

           I vilket fall som helst borde ingen läkare söka en sådan tjänst eftersom den per automatik strider mot läkarkårens etiska kodex.

           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Håller helt med och har trott hela tiden att FK-läkarna saknar etiskt kodex/moral.
           Annars hade de väl inte jobbat där? För vilken läkare vill helst slippa se sin patient? Får man alls göra så, kan jag undra.

           Kram
           Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s