Kategorier

Arkiv

S(m)iska kärringen till lydnad!

Din äktenskapliga plikt!

Nå’n djävla ordning måste det ju va’ i ett äktenskap om det ska fungera. Två kan inte bestämma!

Som tur är får (m)annen stöd i den heliga skrift, som icke någonsin må ifrågasättas, att vidtaga skäliga åtgärder för husfridens skull. Lyss därför till en av Moderaternas upplyste man på familjepolitikens område, Abdirizak Waberi.

Underkastelse

KORANEN

Nåja, han kanske inte just ansvarar för familjepolitik, men visst kan det vara bra med lite spännvidd i det politiska livet.

En flukt i tidens uppslagsverk, Wikipedia: 

”Abdirizak Waberi (alternativa stavningar Abderisak och Abdirisak), född 7 maj 1966 i Somalia, är en svensk politiker (moderat) och riksdagsledamot sedan år 2010. Han är invald i riksdagen förGöteborgs kommuns valkrets på plats 333. Som nytillträdd riksdagsledamot blev Waberi suppleant i försvarsutskottet.

Waberi är sedan november 2009 ordförande i Islamiska förbundet i Sverige. Han är även ordförande i organisationen Sveriges Islamiska skolor och rektor för den av Skolinspektionen kritiserade muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Omständigheterna som föranledde kritiken mot skolan existerade under Waberis rektorsperiod.

Waberi är bosatt i Angered utanför Göteborg, är gift och har fem barn.

Det har ju gått alldeles för långt i det här landet Sverige, när det gäller jämlikhet. Till exempel propsar kvinnor på att få bli behandlade som likvärdiga människor, ja som att kräva mäns rättigheter, som om de vore av mer värde än kameler! Det har gått helt över styr!

Tillbaka till forntiden!

Tillbaka till tider då kvinnan visste sin plats!

Tillbaka till förr!

Och som tur är finns det ju ett parti i Sverige som hyllar gamla traditioner och gamla beprövade former av samhällsordning. Som när den som hade makten att bestämma också hade makten att se till att han verkligen blev åtlydd. När den som hade makten sa sitt och inte tolererade kritik och hade befogenhet att tysta kritik och uppstudsighet.

Det partiet är Moderaterna, de konservativa, de som vill tillbaka till fornstora dar, ja ungefär som nazisterna också ville med sin ariska politik!

Gôtt att det finns några som vill värna om lag, traditioner och ordning!

Därför vägrar till exempel Reinfeldt att vara feminist. Därför slår han vakt om den rikes rätt att bestämma villkoren för de fattiga, till exempel. Så var det ju förr, innan arbetarna (hugaligen – ve och fasa!) började kräva rättigheter. Därför slår han vakt om klassamhället och därför passar Abdirizak Waberi perfekt in i partiet. Och därför har Abdirizak Waberi sökt sig dit och där gjort karriär. I vilket annat parti skulle han ha känt sig riktigt hemma?

Underkastelse 2

Gud har givit mannen rätt att piska Kvinnan till lydnad och Reinfeldt ger samhället rätt att piska Arbetaren på samma sätt. Islam och Moderazism finner sin gemensamma värdegrund! Allah är stor och Reinfeldt är hans profet! Ja, på sätt och vis.

Piska kärringen - koranen+moderatena

Konstigt att SD inte fattar galoppen fullt ut, men de sällar sig i de flesta frågor till Moderaterna.

Bordsfäkten

 

Bonuslänk

Römosseskolan


11 kommentarer on “S(m)iska kärringen till lydnad!”

 1. Svante Svensson skriver:

  Nog är det konstigt att alla religiösa skrifter förordar att kvinnan skall hållas i herrans tukt, och förmaning. Läste i tidningen idag att kvinnan, som blev våldtagen på en buss i Indien hade sig själv att skylla, då en ordentlig kvinna inte blir våldtagen.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jo, jag läste det också och hade nästan skrivit ett inlägg om det, men det blev inte av.

   Rent logiskt blir det ju så att en ännu inte våldtagen är …

   ”Se bara på Indira! Det är en ärbar kvinna det! Hon är minsann ingen våldtagen kvinna!”
   ”Jo, hon är ordentlig! Hon skulle absolut aldrig komma på tanken att bli våldtagen!”
   ”Just det, där ser du!”

   ”Hej, hej! Har ni hört, har ni hört?”
   ”Nä, vadå?”
   ”Indira har våldtagits!”
   ”Va, vad säger du?”
   ”Hon har våldtagits!”
   ”Tänka sig att hon kunde falla så lågt! Hon som var så ärbar!”
   ”Kan hända i de bästa familjer!”
   ”Men hon var ju så ärbar!”
   ”Hon var, ja, men det är annan sak vad hon var. Nu är hon det inte!”

   Tja, så ser ju logiken ut!

   ”Du!”
   ”Ja, ?”
   ”Ska vi kolla om hennes syster är ärbar?”
   ”Ja, det gör vi 😉 ! Det kunde ju vara kul! Jag känner i brallan att det är på tiden att ta reda på det!”

   Senare!

   ”Nehe! Hon var inte särskilt ärbar!”
   ”Då får hon skylla sig själv!”

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Det är inte många kristna som idag använder sej av de påbud som finns i Bibeln, som skrevs för evigheter sen! Endast utpräglat knäppa avknoppningar, typ Jehovas, Laestadianer och andra bokstavstrogna.

  Folk är inte dumma i huvudet för att de är kristna. Det finns inget likhetstecken mellan idioti och att tro på Gud.

  Inte heller de som är muslimer, buddhister eller hinduer är sämre människor än ateister. Vetenskapen kan heller inte avfärda personlig tro på En Högre Kraft som snicksnack. Den är andlig och andlighet går inte mäta med vetenskapliga metoder. Men det betyder inte att det inte existerar för det.

  Men i alla läger finns det, precis som i den ateistiska jättegruppen, folk som utmärker sej. Den där Azzz…..-moderaten är bara ett exempel på en vanlig jäkla skitstövel. Klart han också är moderat 😉

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Om gud finns eller inte är inget som är föremål för vetenskaplig prövning. Däremot kan mycket som de religiösa lärorna påstår underkastas vetenskaplig prövning, till exempel de olika skapelseberättelserna.

   Intressant är ju olika samfunds krav på att skapelseberättelsen skall ha samma självklara status som den vetenskapliga förklaringen. Om det berättas som en religiös förklaring är det ju OK att berätta det i skolorna, men då måste ALLA religiösa riktningars skapelseberättelser redovisas, annars blir det ju till att favorisera en viss tro, vilket inte kan sägas vara objektivt.
   Om det är så vi ska göra så räcker inte inte skoltiden till. Det finns ju ett otal skapelseberättelser. Judarna, de kristna och muslimerna har väl samma berättelse i stort sett. Men så har vi ju hinduismen, Aboriginernas, samernas, amboernas, tjukternas, bandaernas, aztekernas,inuiternas, crees, assiniboinernas, dolganernas, polynesiernas, akambaernas, haitiernas, caduveoernas, melanesiernas, maoriernas, korjakernas, itelmenerernas, crows, andamanernas, tswanaernas, yupikernas, apachernas, chipewyans, baouléernas, dakotas, papuanernas, och diaguitaernas, för att bara skumma på ytan! Och då ska ju också påpekas att vissa av ovan nämnda utgör mer än ett folk.

   OK, alla fattar att det inte går att gå igenom alla skapelseberättelser som finns. Då finns väl bara en sak att göra. Skippa det och ägna tiden åt vetenskapliga upptäckter istället. Och i förbifarten kan man upplysa om att folktron i alla tider har hittat på berättelser om hur allt skapades och det finns litteratur för den som är intresserad av läsa om detta. Punkt slut. Inget tjafs om religiösa fantasier!

   Ju mer fantasifulla religiösa berättelser som man tror är sanna dess mer korkad måste man nog vara. Om det inte var för att så många tror på samma sak så hade folk misstänkts vara psykotiska med sådana vanföreställningar.

   /Skvitt

   • kao skriver:

    Nu handlar det inte om att en kristen person måste svälja precis allt som står i Bibeln med hull och hår. Det gör de inte heller, utom hos de fanatiska sekterna. De kristna är inte dummare än att de begriper att människan inte kan ha funnits under bara 6000-7000 år. Eller att Sara var 90 år gammal när hon födde sonen Isak… Kristna är väl vetenskapligt intresserade lika hög utsträckning som andra personer.
    När Bibeln skrevs skrevs den under år av okunskap, vidskepelse och rädsla för överheten. Till råga på allt hade man en snäv världsbild och inte många kunde läsa på Jesu tid (inte ens han själv, står det). Man skrev bibeln med ett bildspråk som folket kunde förstå och ta till sej.
    Dessutom är kristna personer olika, precis som andra. Ingen tvingar någon att tro på vissa saker – då vore det ingen tro. Det vore indoktrinering och hot. Den tiden är sen länge förbi.
    Sen måste man ha klart för sej att Bibeln inte skrevs varken av någon Gud eller Jesus och NÄR dessa berättelser nedtecknades var det ofta många, många år efter händelserna som beskrevs och många av de skriftlärda skrev säkert på ett sånt sätt som de själva kunde ha nytta av.

    Att tro eller inte tro betyder inte att man måste hålla sej inom vissa ramar, med vissa regler och ha en ‘bild’ av en gubbe på något moln däruppe.

    Man får tro precis vad man själv vill och känner. Ingen lägger sej i det. Vill man ventilera sin tro kan man ju tala med en präst – eller en ateist.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Man skulle kunna ta varenda uppgift och påstående i en religion, vilken som helst, och sätta upp i en lista med svarsalternativ och rutor att kryssa i.

     Frågan: Tror du på det här?
     Ruta ett – ”Nej, inte alls!”,
     ruta 2 – ”Ja, delvis”
     och ruta 3 – ”Ja!”.

     Svarar man ”Nej, inte allas!” får man 0 poäng,
     ”Ja, delvis” ger ett poäng
     och ”Ja” ger två poäng.

     Nu vill jag påstå att ju högre poäng man får dess mer dum i huvudet är man!

     Jag vill också påstå att denna dumhet har flera komponenter, inte bara den som kan mätas i IQ-test. Här spelar både uppväxtmiljö och kultursfär in, alltså graden av indoktrinering.

     Skulle man komplettera testet med en mätning av sådana faktorers storheter skulle man kanske rent av få ett mer tillförlitligt IQ-test än de i dag beprövade.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Du resonerar som alla andra mer eller mindre rabiata ateister. Varför får inte folk tro vad de vill när du får tro vad DU vill?
      Vetenskap är inte heller konstant. Den ändras och förfinas hela tiden.

      Gällande religioner, politik så är det som med allt annat: har man skygglappar varken ser eller hör man något annat än sina egna ord. DET är dumt.

      Så fort något blir extremt och man tvingar på någon annan sin religion eller maktstruktur så har man FEL enligt mej. Som t.ex frikyrkliga sammanslutningar, sekter och politik i största allmänhet. Det flesta krig och terrorhandlingar begås av just såna med skygglappar som inte kan se utanför sin egen sfär – och inte tillåter att andra har sin fria vilja.

      Kram
      Kao krig

      • skvitt skriver:

       Vetenskap är teori och vetenskapen prövar och omprövar teorierna, förkastar de som inte håller och bevara de som håller så länge de väl gör det. Vetenskap är inte statiskt.
       Religion är statiskt, däremot. I stort sett, ska man väl tillägga. Det förekommer ju vissa förändringar där med över tid.

       Den som påstår att gud finns blir faktiskt inte motsagd av vetenskapsmän. Vetenskapsmännen säger istället att det är en fråga som aldrig kan bli föremål för vetenskaplig prövning. Och så är det. Det är en tro, inget annat. Och var och en får givetvis tro det den vill, men det måste vara en privat angelägenhet till 100%!

       Vad jag avsåg, men tråkit nog kanske inte påpekade tydligt nog i min senaste kommentar, var att jag avsåg enbart religiösa påstående (varenda uppgift och påstående). Till exempel bibelns skapelseberättelse, eller varför inte att Jesus gick på vatten och liknade under. Tror man på sådant så är man en idiot.
       Korsfästelsen är kanske inte sann den heller. Det finns inga samtida källor om den saken. Det borde väl funnits med tanke på vilken central roll denna berättelse spelar i kristendomen, men inte en enda samtida källa finns, inte ens en romersk, trots att romarna var noga med att dokumentera allt.

       Om jag tror att Jesus mor var en jungfru befruktad genom örat och att Jesus for till himlen, då är jag en idiot. Men om jag tror att ett högre väsen har sitt finger med i både världsaltets uppkomst och allt som har skett, må det vara min ensak. Och just det går inte att motbevisa. Och så långt kan man väl få tro i så fall och det kan vara OK. Men jag tycker likväl att man är en idiot. Det finns ju inte ens bevis för att universum ens någonsin har skapats. Big bang är inte bevisat vara början på skapelsen. Det är bara så långt tillbaka vi kan spåra universums historia. Och om Big bang verkligen, mot förmodan skulle var början på allt, då skapades i det ögonblicket även tiden och rummet. Kan en gud existera utan tid? Utan rum? Om tid inte finns, kan någon då skapa något när tiden är en förutsättning för att något ska hända, det vill säga röra sig från ordning mot oordning?

       I INGENTING sitter det ett andeväsen och pular med en skapelse fast ingen tid finns att pula i!
       Nä, det håller inte!

       Men om Big bang inte är början? Ja, i så fall finns inget utrymme för en skapelse. Då handlar allt om processer som har sin gång, antagligen styrt av naturlagar. Kanske gud ÄR naturlagarna? OK, det kan jag ju acceptera. Men inte fan ber jag till naturlagar om att ändra saker och ting efter mina önskemål! Det vore att tro att mina böner ska ändra naturlagarna. Och tror jag det, då är jag en idiot. Vore jag ensam om den tron, då skulle det kallas vanföreställning.
       Ja, jag anser det är en vanföreställning oavsett hur många den delas med.

       Politik är vetenskap, men varje härskarklass gör vad den kan för att grumla denna vetenskap med vanföreställningar av alla upptänkbara slag.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Ja, jo. Jag vet det där. Försvarar heller inte religionen och Bibeln. Går inte ens i kyrkan, även om jag inte alls skyr den som rum. Men är däremot i min fulla rätt att forma min egen övertygelse efter de upplevelser jag haft i livet. Utan att kallas idiot. Jag tror det finns ett samlande väsen, en kraft. Sen kan man kalla den vad man vill.

        Att Jesus funnits som person och med speciella gåvor tror jag på. Klok, klarsynt. Men att han gjort allt det lärjungarna skrev om kan jag inte tro på. Men däremot en del av det. Att han t.ex väckte Lasarus från de döda. Det är många som varit s.k skendöda – eller som man trott varit död även i nutid, men har vaknat till av beröring och röster.

        Gällande korsfästelse så var det ett vanligt straff på den tiden. Plus stening och lite annat barbariskt.

        Om den historiske Jesus kommit till nutiden skulle han bli förskräckt. Som jag ser honom var han den förste socialisten, som när han drev ut månglarna ur templet (allt enligt historien), hur han satte sej emot överheten och inte ens vek för Pontus Pilatus, och jag kan inte för mitt liv begripa hur kristna kan rösta på ett alliansparti.

        Har du förresten läst Bulgakovs ‘Mästaren och Margarita’? Om inte – läs den. Skriven under kommunisteran i 30-talets Sovjet. En av de bästa fictionböcker jag läst.

        Kram
        Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s