Kategorier

Arkiv

Klockrena rader!

Grisarnas välde

”Orwells klassiker förknippas mest med diktaturer trots att det är Grisar som styr västvärldens demokratier.”

Grisarnas tid

(Hela bilden ser du här.)

Citatet ovan kommer från en artikel som Charlott Almstadt är författare till.

”De flesta tänker väl att politiker, näringslivstoppar och andra med snuskigt hög lön föreslår galna grejor för att de lever i totalt utanförskap, det vill säga saknar all kontakt med verkligheten. Men jag tror det finns fler orsaker bakom Grisarnas samhällsfarliga beteende.”, skriver hon vidare.

Riktigt klockrent är ju dessa rader som hon har skrivit:

”… när Annie Lööf, med månadslön på drygt 150 000, menade att de svenska ingångslönerna ska sänkas med 20-25 procent var det ett riktigt svinigt förslag. Det betyder att en massa människor får en årslön som är mindre än vad ministern tjänar på 20 arbetsdagar. 

Om Lööf var riktigt konsekvent skulle hon förstås sänkt sin egen lön med cirka 40 000 eftersom hon aldrig arbetat som näringslivsminister förut och dessutom saknar all erfarenhet av jobbet.”

Ja, det är många synpunkter som är klockrena i hennes korta krönika, vilket betyder att hela krönikan är klockren. Bland annat pekar hon på att den borgerliga världsbilden är sådan att incitamenten för hur man fördelar piskor och morötter beror på vilken klass du tillhör. Nog är det lika klockrent som sant! Och så konstaterar hon att ”Annie Lööf måste exempelvis få hutlöst mycket pengar för att kunna jobba medan andra måste straffas upp ur sängen om morgonen med låga ersättningsnivåer, annars kan de inte arbeta alls.”

Det är värt en guldstjärna att kunna sammanfatta orättvisa och klassamhälle så enkelt!

Nu ska jag inte citera hela texten utan låter henne avsluta sin rader här på samma sätt som i krönikan: ” Men pengar gör inte bara chefer inom näringsliv och offentlig förvaltning till sämre människor. I dag är också statsråd rika vilket kan förklara att regeringen och Annie Lööf inte bara för en inkompetent, utan också en elak politik.”

Erkänn att du inte har något viktigare för dig än att läsa krönikan från början till slut!

Grisfarmen, George Orwell

Jag har en oläst bok av Orwell. Det inser jag när jag läser dessa rader: ”Orwell vägrade att anpassa sina politiska åsikter för att passa in. Detta visas klart i essän Politics and the English Language från 1946, där han demonstrerar hur politiker vrider och vänder på språket för att ‘få lögner att låta som sanning och mord respektabelt, och att ge ett sken av soliditet till vinden’.” Det är väl så att det känns högst välbekant.

RUT- och ROT-avdragen skulle stoppa svartjobben, men avsikten var bara att slussa skattepengar från vanligt folk till de rikas ficka.

Nästa reform skulle ge oss en billigare kulinarisk njutning på krogen, samtidigt som fler skulle få arbete. Verkligheten är att de flesta inte har råd att äta jämt och ständigt på krogen. En hundring några gånger per år gör varken till eller ifrån, men för dem som dagligen smörjer kråset där gör det mer än till. Och detta var ändå inte det verkliga skälet. För de som anställs har i dag allt oftare lönebidrag därför att det är det första arbetsgivarna frågar efter när någon söker anställning, särskilt i krog-branschen: ”Vad har du för bidrag i bagaget?” 

Det bidraget lanserades som en arbetsmarknadsåtgärd för att minska arbetslösheten, påstods det, men det slår bara ut de som fortfarande är anställda med avtalsenlig lön utan bidrag. Det är de som spär på arbetslösheten i en ond cirkel, medan företagarna kommer undan med subventionerad arbetskraft! Sådan arbetskraft ökar hela tiden, eftersom systemet med dessa lönebidrag är dess egen näring och flammande eld. Ju fler som har lönebidrag desto svårare blir det att få arbete för de som inget har! Därför slutar det med arbetslöshet och ännu en som ska ha lönebidrag.

Det är vi vanligt folk som får betala kalaset eftersom vi är så många att det i praktiken är vi som betalar nästan hela skatten till statens finanser. Och ännu en kan anställas för en billig peng!

Valfrihet låter ju vackert, men med det ordet menas egentligen att privata företag ska kunna sko sig på vård, omsorg och skola och som det inte vore nog kan dessa numera få avdrag när deras ungar behöver bättra på sina kunskaper så de får fina jobb i framtiden. Och de allra flesta får stå vid sidan om och se sina barn få de knapphändigaste kunskaper i en profit-törstande verksamhet. Pengar till RUT-avdrag för läxhjälp, för att kompensera, har de flesta inte.

Alliansens politiker, i synnerhet just Alliansens politiker, är som sluga och talföra skumrask-försäljare som kränger undermålig dynga till fantasipriser. Politikerna kränger sin politiska dynga med samma smorda munväder som vilken handlare som helst i den så kallade ”begagnade bil-branschen”. Det är först i efterhand du ser att du är grundlurad.

Något Alliansen verkligen gått ut hårt med i alla diskussioner och i valen, är att vi måste bort från bidragsberoendet. Men det har bara blivit tvärt om. Både arbetsgivare och löntagare är i dag beroende av bidragen och kalaset betalas av gemene man med svag till måttligt stark ekonomi. För förtagarna är det klirr i kassan.

Det är så det ser ut. Det ser inte ut så som de säger!

” … politiker vrider och vänder på språket för att ‘få lögner att låta som sanning och mord respektabelt, och att ge ett sken av soliditet till vinden’.”

Företagens bidragsberoende växer sig stark som en otäck och farlig drog 

Växande buffé av bidragsjobb

”Ekot ljuger om nya restaurangjobb

Det handlar i slutändan om en stor ekonomisk omfördelning. Få nya jobb skapas, men överklassen får mer pengar att röra sig med medan arbetarklassen får det svårare. Men det säger inte Ekot.” Läs mera!

Annat: 14,6 miljarder i rotavdrag till villa och bostadsrätt – noll till hyresrätt

Bild


8 kommentarer on “Klockrena rader!”

 1. Svante Svensson skriver:

  Jag erkände för mig själv att jag inte hade annat att göra, så jag läste hela, och delar din uppfattning om klockrent.
  Svante

 2. kao skriver:

  Mycket bra skrivet med så få ord, få omskrivningar. Att jag inte hört talas om denna kvinna förut!

  Snart kommer det bli så att politiker- och kapitalfrälsena sitter ännu högre på toppen och berikar sej själva, sina barn och vänner med jobb och topplöner. Resten får jobba åt dessa i ännu högre grad än nu. Alla andra, vanliga jobb, kommer läggas ut på bemanningsföretag efter att personalen har blivit avskedade.

  Sen återanställs man via bemanningsföretagen till uslast tänkbara ingångslön – och fackföreningarna drar sin sista dödssuck – eftersom ingen har råd att vara med där längre.
  Pösmunken MAMMON blir fetare än nånsin och Sverige blir det nya u-landet (tillsammans med resten av västeuropa) och vi bönar och ber vid Asiens och Afrikas för oss stängda gränser att få fly dit av ekonomiska skäl.

  Men DÅ, min vän; DÅ är det dags för den revolution du talar om. DÅ kommer folk fatta. Men inte innan dess.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Ja, hon skrev mycket bra.

   Vad gillade du bilden då? En av de bästa jag har gjort, faktiskt. Bilden med grisen är en sammanställning av fem olika bilder. Grisen är en skulptur, himlen en solnedgång, människorna från ett nazistisk bokbål på 30-talet och elden är hämtad för sig. Allt inkopiera med bokomslaget. Sen tillkom ju det under bilden också. Men det var ju inte något märkvärdigt i sig.
   Allt upplagt på FB och så tog jag skärmdump på det.

   Mallig?
   Ja! 😉

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Det nämnde jag inte. Jag gillar verkligen dina fotocollage och det här var jättefint och minst sagt talande.

    Vad är en skärmdump? 😉

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Det som finns på skärmen kan du spara som en bild. Det går bra med en film också, men det blir en stillbild på det som visas just då när du trycker ned tangenten.

     Kika på tangentbordet.
     Någonstans på översta raden har du tangenten PrtSs, vilket betyder Print Screen.

     Tryck ned den!
     Därefter öppnar du något av dina ritprogram. Kanske har du bara Paint, som följer med Windows operativsystem. Du hittar det genom följande sökväg:
     Start > Alla program > Tillbehör.
     Där ligger Print. Högerklicka på det och klicka på Fäst på startmenyn så hittar du det direkt i fortsättningen.

     Öppna programmet. Klicka ”Klistar in”. Nu har du skärmdumpen i Paint och kan laborera med bilden. Men Paint är inte särskilt avancerat och det är ite mycket man kan göra, men ändå, nu kan du ta en skärmdump!

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Har ingen sån knapp. Min dator är gammal, sliten och låter dessutom som ett tröskverk.

      Men jag ska nog komma på hur man gör. Men inte just nu.

      (Nu har jag en ångestsnara hårt knuten runt halsen av andra skäl och den har funnits där rätt länge. När jag själv inte kan påverka vissa skeenden i livet kan jag må skitdåligt. Dit hör inte tekniken, men det underlättar ju inte. När jag flyttat kommer det bli bättre.).

      Tack för all hjälp. Testar sen.

      Kram
      Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s