Kategorier

Arkiv

I USA, ja, ja!

Inget förvånar!

Bilden borde säga mer än ord.

USAbegåvning

Men det finns en video som du MÅSTE se!

USAbegåvning 2

Varmt tack till http://www.facebook.com/susanna.h.svensson

USAbegåvning 3

Bara dom inte pekar på Sverige när de ska invadera Nordkorea!

USAbegåvning 4

For all americans, here is a video!

USAbegåvning 5


26 kommentarer on “I USA, ja, ja!”

 1. bloggarbjorn skriver:

  Jag pratade en gång med en lärare som uppgav att när han frågade eleverna vad blåsippan hade för färg så var det inte alla som visste svaret!

  Och ser man en triangel från sidan så är det ju bara som ett streck!

  • skvitt skriver:

   Vad snäll du är i dag!
   🙂

   Vilken religion har man i Israel? Israeli? Muslim. Islam. Katolicism, kanske?
   Vilken religion har budhistmunkar? Isalm?

   !!!
   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Blir full i skratt, men mest blir jag skräckslagen! Herregud! Svaren på de här frågorna kan varenda 10-åring i Sverige!

  (Det var tur att Obama vann valet, även om han är höger i våra ögon.)

  Kan inte fatta vad de lär sej i skolorna i USA. Inte ens sitt eget land vet de nåt om. Heller inte anledningen till att deras land invaderat andra länder. De tycks inte veta något om någonting, ju!

  Irak ligger i Australien, bl.a.(!)Triangelns sidor, antal. Ojojoj! Det var en pärs att se videosnuttarna.
  😀
  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Och att kriga tycks vara något man bara gör, lite så där i förbifarten bara för att man är lite sur i största allmänhet. Någon anledning behövs egentligen inte. Det är alldeles för komplicerat att fundera ut en anledning. Då är det bättre att bara BLOW IT UP!

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Det verkar vara just anledning nog för att invadera ett annat land….

    Kao

    • skvitt skriver:

     Absolut! Det är ju ett annat land … eh … or? I don’t know realy … isn’t all America?
     🙂
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Ungefär så, ja.
      En trodde ju att Massachusetts är ett annat land. Förmodligen för att han inte bor där själv…

      När min dotter skulle räkna upp länder och huvudstäder i Asien hade hon 40 rätt av 42. Som 15-åring! De i USA vet ju knappt att det finns andra världsdelar än Nordamerika – knappt det.

      En annan visste inte vad ‘syd’ är. Vilket väderstreck. En annan kunde inte peka ut sitt eget land på en världskarta.

      De som varit i Europa eller Asien vet i själva verket inte alls var de är. De liksom bara har rest dit….Paris skulle lika gärna kunna vara ett land som huvudstad i Europa, som är ett land som USA – men USA:s fiender. En buddhistmunk? Vilken religion har denna? Säkert är han muslim.
      ÖH?

      Jag förstår inte vad de pysslar med ‘over there’.

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Dom kikar på Hollywoodfilmer. Där får de sin kunskap om världen. Dvs USA och knappt det. Tydligast blir det kanske i sience fictionfilmerna där alla utomjordingar talar flytande engelska med amerikansk accent och jänkarna är de enda de besöker. Blir det problem så är det jänkarna allena som räddar hela jorden. Alltså är USA hela världen.

       Egentligen borde det ju inte vara så. Med engelska som modersmål kan de läsa de flesta böcker som har givits ut och då skulle de haft mera kunskap. Men jag undrar om de alls läser böcker.

       Gott nytt och kram!

       /Skvitt

 3. kao skriver:

  …..De flesta tycks kunna det mesta om filmens pseudovärd. De kan allt om skådisarna och deras privatliv. De ser upp till skådisar och vill leva deras liv. Samt idrottshjältar. Allas största önskan verkar vara att tjäna ‘an awful lot of money’. Att pengarna kan försvinna över en natt verkar inte föresväva dem. (Känns igen lite på medelklassvenskarnas tro på att de är osårbara.)

  Idrott är stort i skolorna i USA. Ändå är minst 50% överviktiga och alla verkar tugga hamburgare som main food. Plus annan skräpmat. De är 100 ggr värre än vi och är helt nedtryckta av reklamens psykande. Ändå begriper de inte orsak och verkan.

  Man relaterar (samt i filmens värd gör man detsamma) oftast till repliker från filmer, när man tycker man har nåt att säga och tror det har hänt på riktigt.

  En person trodde ju t.ex att Star Wars intrig hade visst också hänt på riktigt…..

  Man vet inte varför, var och hur krig startades som ens eget land varit i.

  De kan en del om am.musik. Särskilt musiker från deras egen delstat. Så vill man vara! De mest korkade människorna tycks bo i bl.a Texas. Och i nordvästra USA. Och i mellersta. Och i södra och norra och västra.

  I övrigt verkar de inte veta ett jävla dugg 😀
  Ska man skratta? Eller kanske man ska gråta?

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Det finns gott om amerikaner som kan det mesta om allt, men det har slumpat sig så att inga av dem bor i västra USA. Ja, det har slumpat sig så att inga av dem heller bor i Norra USA. Och i södra USA bor de inte heller. I östra USA vill dessa intelligenta amerikaner inte bo för det är så nära Ryssland som är full av kommunister. Så alla bor alltså i den del som är mitt emellan allt detta.

   Hur stort det är? Tja, gott och väl 2 kvadratmeter. Det är knappt man kan se från kant till kant ens med en TV. Ja allt ligger bortom horisonten så det är inte lätt att peka ut på kartan. Men världen mitt är det i alla fall. Och så finns ju Havaii borta i Arizona. Men när man kikar på en karta … Vad fan är det blåa?

   Kram!
   /Skvitt

 4. Svante Svensson skriver:

  Jag vill bara framföra att lite rättvisa krävs här, vi skall inte slå oss för bröstet i vårt land heller. Det räcker med att köra buss i kollektivtrafiken för att kunna konstatera att det finns samma okunskap i vårt land. Jag slutade, som sjukpensionär 1988, och inte lär det ha blivit bättre med åren. För inte så länge sedan fick jag hjälpa en gymnasieelev att fylla i en paketavi. Själv är jag ju lågutbildad, men nyfiken på allt möjligt, så något har man väl innanför pannbenet, t.ex. blev jag aldrig godkänd i Svenska i skolan. Vart har alla vänsteraktivister som fans i slutet på 60 talet, och 70 talet tagit vägen? Har de blivit borgare, med bra lön, och sånt, så de inte protesterar längre.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jag är väl den siste entusiasten av den vänstern.
   Jag tror majoriteten av den vänster du talar om var engagerade till vänster för att det var ”modernt” och deras kompisar fans i samma organisationer.

   Sen kom de ut i arbetsmarknaden, fick nya vänner genom jobbet och när ideologin satt i kläderna så försvann den med den första kostymen.

   Gott nytt år!
   /Skvitt

   • Svante Svensson skriver:

    Du menar så här.

    Svante

    • skvitt skriver:

     Ungefär så, nästan.
     Ja!

     /Skvitt

     • Svante Svensson skriver:

      Trevlig Nyårsafton, och ett Gott Nytt År. och allt det där man säger, och skriver. Hoppas något positivt kan komma under 2013.
      Svante

      • skvitt skriver:

       Ja, tack det samma!
       Och du vet, så länge det finns liv så finns det hopp.

       Jag litar på att det allmänna hälsoläget i Sverige går upp under kommande år. Alliansens politik får ju allt mer genomslag och då blir vi självklart friskare. De sjuka dör ju undan mycket snabbare med deras politik än om vi hade haft kvar den hemska gamla socialistinspirerade välfärdspolitiken som höll liv i både gamla och sjuka.

       Hej och hå! Och skål för det nya arbetarpartiet! Tack vare det kan alla jobba, även de som inte får någon lön för det. Tänk sådan jämställdhet vi har fått. Oooh!!!, jag blir nästan religiös när jag ser Freddan och Björnes fantastiska reformer!

       SE med andakt framtiden an! Gott nytt år!

       /Skvitt

 5. zuzurabi skriver:

  Det är väldigt svårt att diskutera en sådan ämne, eftersom det måste också finnas en anledning över att så många inte är utbildade!
  Man kan inte heller jämföra Sverige med Usa, eftersom Sverige är ett land med många möjligheter och ger trygghet till sin befolkning.
  USA är annorlunda, människor bor på gatorna och människor har då inte tid att utbilda sig. Det enda de strävar efter då är att överleva! Det är bara en av de anledningar att många blir inte utbildade!

  Men samtidigt som det finns lågutbildade, finns det många experter och forskare från USA som gett stora framsteg i världen!

  • skvitt skriver:

   Det ligger nog mycket bakom att det är så. Du pekar på en del. Jag kan lyfta fram kommersialismen som en annan faktor. Och att många nobelpristagare kommer från USA, trots allt, avspeglar bara klassklyftorna.
   Kram och gott nytt år!
   /Skvitt

 6. 1056 skriver:

  🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s