Kategorier

Arkiv

Hemskt, hemskt, hemskt!

Nordkorea

Landet på svarta listan, ni vet, sköt upp en satellit i omloppsbana kring jorden. Det lär ha varit en vädersatellit.

”Uppskjutningen ledde till fördömanden och krigsrubriker över hela världen. FN:s säkerhetsråd kallades till extra möte för att behandla krisen och EU:s utrikeschef Catherine Ashton hotade med skärpta sanktioner. Till och med Indien såg sig föranlåtet att protestera.

‘Detta obefogade tilltag hotar freden och stabiliteten på den koreanska halvön och bryter mot tidigare beslut i FN:s säkerhetsråd’, heter det i ett skarpt uttalande från utrikesdepartementet i Delhi.” Det skriver Proletären.

Men!

INDISK MISSIL

”I förra veckan testsköt Indien sin nya långdistansraket Agni-1 från testanläggningen på Wheeler Island i Bengaliska viken. Ja, du läste rätt. Kärnvapenmakten Indien avfyrade en raket som enligt egna uppgifter har en räckvidd om 700 kilometer och kapacitet att bära en last på 1 ton. Det räcker för att bära kärnvapen.

Enligt The Hindu (13/12) ingår Agni-1 redan i den indiska arméns arsenal. Det stärker Indien i den inflammerade konflikten med Pakistan och i den latenta konflikten med Kina. Upprustningen tar ytterligare ett steg. Kärnvapenhotet rycker närmare.
Men Agni-1 föranledde knappt en notis i svenska media.” Resten av artikeln kan du läsa här.

Och jag instämmer med Proletären att detta är höjden av hyckleri.

Hemskt, hemskt, hemskt!

Visst är det. Att det är sådan inobjektiv skildring i våra media och sådan inobjektiv inställning till olika länders politik!

Rekommenderad läsning med anknytning till ovanstående:  Mordechai Vanunu vägrar låta sig tystas.

Mordechai Vanunu: ”Samme Shimon Peres som fick Nobels fredspris 1994 startade Israels produktion av atomvapen och lät fängsla mig.”

Annonser

11 kommentarer on “Hemskt, hemskt, hemskt!”

 1. portolanseglaren skriver:

  – Mordechai Vanunu, han sökte asyl i Sverige, men Göran Persson förnekade honom det, ett av det skamligaste svek jag känner. – Fy fan för Göran Persson! för att säga det rakt ut. Den ynkryggen talade till och med väl om Israel under tiden! det anföll Libanon 2006.
  Göran Persson är en av få professionella politiker som jag känner äckel inför. Äckel.

  -Mordechai Vanunu säger vad jag själv tänkt, att Israel inte vågar angripa Iran. I grunden ligger att Israel bara har cred i USA men USA är inte längre stark på arenan och däri ligger hoppet för en väg bort från kärnvapenhoten.

  -Att Indien eller Pakistan ska pulverisera varandra med atomvapen det tror jag inte ett smack på. Nordkorea verkar leva i det blå, hoppas att Kina har koll

  • skvitt skriver:

   Det finns många fler politiker som äcklar mig än bara Göran Persson.

   Men om Vanunu hade fått asyl i Sverige så hade Israels underrättelsetjänst kidnappat honom här, lika lätt som de gjorde i Italien, så det hade inte utgjort någon skillnad. Israel hade säkert också fått hjälp med en kidnappning av SÄK (SÄPO).

   Det finns många länder i världen där Israel har stöd, inte bara av USA. Iran är dock lite väl starkt för att omvärlden med USA som dikteraren och Israel som spjutspets, ska ge sig på dem. Men de fegar inte ur om de kan jobba upp ett opinionsstöd för saken. Och det har de ännu inte gjort. Än så länge sysslar de med att förbereda oss på ett så kallat ”rättfärdigt” krig mot ”ondskan axelmakter” inbegripande Nordkorea.

   Kärnvapen är så drastiska vapen att de svårligen kan användas. Men man ska aldrig säga aldrig. I dagsläget är det dock något långsökt att Pakistan och Indien ska drabba samman, antagligen för risken att det ska eskalera till ett kärnvapenkrig mellan dem.

   Hur konstigt det än kan verka tycks kärnvapen vara fredsbevarande, tack vare att de ödelägger alldeles för mycket. Det innebär dock inte att jag förespråkar kärnvapenuppbyggnad, tvärt om. ALLA länder borde komma överens om att skrota sådan vapen och aldrig bygga upp ett försvar igen som bygger på den tekniken.

   Finge jag önska så skulle FN få makt att tvinga ALLA länder att rusta ned till noll så att inga arméer fanns. Och alla konflikter tvingades att lösas genom förhandlingar i FN. Men det går ju inte för då skulle ju inte de multinationella företagen som styr världen kunna berika sig på den tredje världen. Och det är ju den internationalistiska kapitalismen som styr, även över FN. Därför ser det ut som det gör i världen.

   /Skvitt

   • portolanseglaren skriver:

    -Jag brukar inte låta människor in under skinnet lätt, politiker i princip aldrig. Göran Persson ålade in där genom att vara sällsynt fräck, självöverskattande och svekfull mot palestinierna, detta på det mest rättsvidriga sätt förföljda folk. Därför känner jag äckel in för Göran Persson. Du äcklas av de flesta politiker men den lyxen unnar jag dem alltså inte, i princip.

    -Du har rätt i att Israel har stöd av fler länder än USA, det var nio länder som röstade emot Palestinas förhöjda status i FN, men enligt min uppfattning speglar det beroende av USA och är bara eko av samma röst. Därför faller alla med USA.

    -Jag önskar med dig en sådan makt åt FN, men tyvärr är destruktiviteten en stark kraft hos människan.

 2. kao skriver:

  Alla kärnvapen, ja alla vapen ö.h.t borde skrotas. Det är enda vägen till världsfred. Självklart vet man detta, men alla bevakar sina politiska maktpositioner och hotar till underkastelse med sina kärnvapenmuskler.

  Israel vill jag knappt ens tänka på. Det gör mej bara förbannad i jultider. Men jag skänker all min kärlek till det förtryckta palestinska folket.

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s