Kategorier

Arkiv

Rädsla

Om 2012 21/12

 

Mer läsning finns här.

Annonser

10 kommentarer on “Rädsla”

 1. Svante Svensson skriver:

  Samma rädsla känner jag, och skulle jorden gå under inatt 00.00 så inte lär jag bli störd av det. Men läste i en av tidningarna att en forskare har kommit fram till att julafton är rätt datum för denna undergång.
  Svante

 2. Svante Svensson skriver:

  http://helahalsingland.se/ljusdal/1.5419800-telefonerna-kranglar
  Kunde inte låta bli att kommentera här på mitt vis.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jo, jo, så kan det ju ligga till.

   /Skvitt

   • Svante Svensson skriver:

    Du efterlyste en artikel om Centern hos KAO. Här kommer 1 länk.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15972106.ab

    • skvitt skriver:

     Tack Svante. Jag kommenterade artikeln. Så här skrev jag:

     Slopad skolplikt! Herre Gud! Hur ska det gå med Sverige då. Det som i dag är främsta motorn i U-ländernas snabba utveckling och bättre ekonomi är just utbildning. Inte minst har befolkningsökningen minskat just pga skolgång bland flickor. De utbildade skaffar barn senare och får sen färre barn om de har gått i skolan.
     Det här drabbar främst barn till föräldrar som själva har dålig utbildning. Rikare föräldrar kan dessutom köpa läxhjälp och få avdrag på skatten.
     Klassklyftorna ökar redan mer än någonsin, men med detta blir det etter värre!

     Fri invandring är dock bra. Vi behöver folk som kan försörja oss med både skälig pension och vård av av äldre. Därtill kommer att de som kommer hit vuxna har inte kostat oss ett öre för omhändertas tills de kan försörja sig själva. Det gäller bara sätta dem i arbete och det är vi dåliga på när det gäller de sämst utbildade invandrarna, dit somalierna otvivelaktigt hör. Sistnämnda grupp måste tas om hand bättre och även ställas krav på för att få bidrag. Det är inget att hymla med. Ingen kan ta för givet att bara få utan att samtidigt ge något tillbaka, som till exempel att offra sig lite för att lära om svenska samhället, vår kultur och vårt språk. Och därför ska det råda burka- och nikabförbud i Sverige eftersom det är svårare att assimileras när man själv stänger sig ute bakom slöjor. Det är absolut inte rasism eller religions-förtryck att bekämpa det kvinnoförtryck som dylik klädsel innebär. Det är att befria kvinnan! Och vi får inte böja oss bara för att det finns många kvinnor som VILL bära dylika plagg. De är ju hjärntvättade av sin kultur och sina sedvänjor!

     En plattare skatt är också något som bara gynnar de rika. Skatten ska vara progressiv, det vill säga skatt efter bärkraft. Därför ska även momsen bort. All skatt ska baseras på inkomst och kapital och all inkomst, även den från kapital skall beskattas efter samma regler. På så vis kan staten få in de medel som behövs för att stötta alla svaga, sjuka, arbetslösa etc. De rika klarar sig ju gott ändå.

     Men bäst är ändå om C åker ur riksdagen. Samma gäller Kd. S bör väcka liv i sin gamla avsomnade socialistiska ideologi och bäst vore om LO kunde bli en utomparlamentarisk kamporganisation för den arbetarklass den påstår sig arbeta för. Arbetsgivarna har sina utomparlamentariska kamp-organisationer, men var har arbetarna i dag? Ingenting!

     /Skvitt

     • Svante Svensson skriver:

      Det var bra skrivet, men är tveksam till förslaget om fri invandring, tyvärr får vi redan nu in kriminella element i vårt samhälle. Sedan verkar det som om Centern vill att SD ska växa, för det är jag säker på att de kommer att göra om förslaget blir verklighet. En sak till det sägs att vi Svenskar är dåliga på integration, jag vill göra gällande att det är invandrarna som inte vill integreras i vårt samhälle. Ursäkta mig, för min åsikt kan verka rasistisk.
      Svante

      • skvitt skriver:

       Visst, förslaget göder säkert SD.

       Du har också rätt i att invandrare, vissa grupper (vi ska inte dra alla över en kam) har svårigheter att integreras. Oftast är det religiösa skäl bakom svårigheterna. Ta judarna t. ex. som fortfarande kräver viss särbehandling trots att de funnits här i många sekler och trots att de rör sig i vårt samhälle utan att egentligen utmärka sig. Många har en jude som arbetskamrat utan att veta om det.
       Men judarna utgör inget problem. Jag tog dem som exempel på vad jag ovan sagt om religionens betydelse (mer nedan).

       Ett konkret fall är siken som vägrades jobb som spårvagnsförare i Göteborg för en massa år sedan. Orsak, han kunde inte tänka sig att ta av sig sin religiösa huvudbonad i tjänsten. Han fick rätt i domstol, men tänk på alla som inte orkar ta strid för sin sak. De kanske aldrig får något jobb. Och för arbetsgivaren finns ju möjligheter att agera, även om de förlorar i domstol.

       Hur gick det för siken?
       Jag har då aldrig sett honom. Kanske fick han sämsta tänkbara körschema och de mest impopulära körturerna, bara för att han skulle sluta. Vad vet jag?

       En galleriägare på 70-talet var sik. Vi kom in på detta med huvudbonad, som jag redan då visste var ”heligt” för dem att bära. Så jag frågade varför han inte bar sådan. Jag trodde han inte var aktivt religiös. ”Nej”, sa han, ”jag kan inte bära sådant på mitt galleri. Hur skulle det se ut?”
       Jaha, nähä!

       Och en sak sticker jag inte under stol med. Hade jag ett företag skulle jag aldrig anställa någon som envisas med att ha den där löjliga jude-symbolen på skulten. Att skriva sina arbetskamrater på näsan och visa att endast han tillhör ”Guds utvalda folk” är okamratligt och en källa till osämja på arbetsplatsen, plus att det lockar till långa diskussioner om judarnas folkmord på palestinier, deras kärnvapen, hur de kidnappade Vanunu och hur de lever på stulen mark, mm. Som förtagare skulle jag vilja att folk jobbade under arbetstiden.

       Ännu värre blir det ju med klädsel som är en ren dröm för rånare, niqab och burka. Konstigt inga har rånat med sådan utstyrsel ännu.

       Inga andra djur har sådan intensiv och mångfasetterad mimik som människan. Hundar har under domesticeringens gång lagt sig till med en del av vår mimik, som du ju vet som hundägare. Människoaporna är också bra på mimik. Men inga kommer i människans närhet. Det visar hur betydelsefullt kommunikationsmedel ett ansiktes uttryck är. Att dölja sin mimik är att inte kommunicera och alla vet hur skrämmande ett ”stenansikte” är. Utstuderade kriminella och psykopater som vill skrämma sina offer gör det bäst med att inte höja rösten och inte visa någon som helst min som avslöjar deras känslor och eventuella avsikter att använda våld. Det väcker osäkerhet som skrämmer mer än höjda röster och ilskna miner!

       Att beslöja sig är alltså att exkludera sig själv socialt och därmed säga att man inte tänker låta sig integreras.

       Kommer man från radikalt avvikande kulturer innebär även det ett integrationshinder, även när man bortser från religioner. Men det största hindret är trots allt religion.

       Jag tänker på somaliern som kom in på Elgiganten i sällskap med två vuxna kvinnor (hans fruar?) och ett gäng ungar. Han ville köpa en dator. Och han ville ta den på kredit. Han fick de vanliga frågorna om arbete, inkomst, bank och så vidare.
       Nej, nu ljög jag, det var inget osv.
       Det blev tvärstopp när han inte hade arbete och fast inkomst. Och han fattade inte varför. Han började argumentera.
       Han fattade inte att butiksbiträdet bara har att följa vissa regler och kan dessa inte uppfyllas av kunden finns inget utrymme för diskussion eftersom butiksbiträdet måste följa vissa regler till punkt och pricka.

       Somaliern talade perfekt svenska, men han var fortfarande kvar i Somalia, kan man säga.
       Så han började snacka om hur han var ett slags överhuvud för ett antal familjer och de betalade till honom, så inkomst, det hade han minsann.
       OK, det ville butiksbiträdet ha på officiellt papper, men det fanns ju inte.
       Det var ju faktiskt ett oväntat tillmötesgående, men som sagt, inga papper – inga lån. ”Djävla rasist!” sa somaliern och gick.

       Vad jag menar är att till viss del måste man anpassa sig dit man kommer, ”ta sedan dit man kommer”. Lära sig hur samhället fungerar på den nya platsen. Det är integration.
       Och det har de själva ansvar för, liksom vi. I det aktuella fallet hade tydligen SFI missat att tala om hur avbetalningsköp och kreditbeviljande fungerar i Sverige.

       I övrigt anser jag att invandring är av godo på fler sätt än jag kan skriva om här. Och i princip är jag emot alla gränser som ju egentligen är murar mellan människor. Riksgränser är gränser som har med makt att göra. Uppdragna av kungar och presidenter för att markera att inom detta område styr och ställer vår egen härskarklass.
       Proletariatet har inget med sådana gränser att göra, men tvingas offra både liv och lem för att försvara dem. Proletariatet måste vara gränslöst och internationellt. Därför sjunger vi INTERNATIONALEN!

       Och därför är C-utspelet mycket anmärkningsvärt. Det ligger inte i deras ideologiska linje och måste ses som ett överivrat ogenomtänkt förslag för att vinna röster från de allt fler invandrare som bor här och från de svenskar som tycker att asylsökande avvisas på inhumana grunder. Och kanske som en markering för att visa att de är emot SD, som ju trots allt huvuddelen av befolkningen ju tack och lov är.
       Det är också ett förslag som de genast skulle glömma bort om de blev starka nog att kunna bilda egen regering. Om de DÅ kommer ihåg sin egen ideologi så blir det svårt för utom-européer att få uppehållstillstånd i Sverige. Då kommer de att agera som SD i denna fråga!

       Ett så falskt parti ska man akta sig för!

       /Skvitt

       • Svante Svensson skriver:

        Att religion är det största hindret för fred på jorden är vi tydligen överens om. Jag ska berätta om en händelse, som fick mig att förstå att socialdemokrati, också är en religion. På Handengaraget där jag körde buss gick alla fackpamparna med stora S-märken på uniformerna inför riksdagsvalen, men en person hade ett blått M på sin uniform, han hade det bara som protest, eller test. Då samlades hela S gänget runt honom, och upplyste honom om att politiska märken inte får bäras till uniform.
        Svante

        • skvitt skriver:

         Bra! Då har facket alltså uttryckligen sagt från högre ort att S inte är ett parti och således inte driver en vilja. Ja, för så definierade ju Palme saken: ”Politik är att vilja!”

         Således vill S ingenting för egen del. Det förklarar ju varför de alltid böjer sig för kapitalet och nu när Moderaterna är starka så vill dom också vara starka, vilket de tycks tycka vara detsamma som att göra samma sak som Moderaterna.

         NU FÖRSTÅR JAG ALLTIHOPA!

         RÖSTA PÅ HÖGERN! VÄLJ MELLAN SOCIALDEMOKRATIN OCH MODERATERNA!
         Det är väl det som kallas valfrihet!

         /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s