Kategorier

Arkiv

Dö ensam i väntrummet

Borgerlig vårdpolitik

 

”Ingen bosatt i södra Skåne lär ha missat turbulensen kring Skånes Universitetssjukhus, SUS, den här hösten. Den 1 maj i år tillsattes Jan Eriksson som ny sjukhuschef. Han blev främst tillsatt för att verkställa de sparkrav som den borgerliga femklövern i landstinget påtvingat SUS. Läkarfacket var ett av två fack som motsatte sig Erikssons tillträde. Detta på grund av sjukhuschefens dåliga rykte bland kollegor på dennes tidigare arbetsplats Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, där han varit chef i sju år. Eriksson är nämligen känd för att köra över fack och personal för att blidka sina uppdragsgivare. Eriksson blev helt enkelt tillsatt för att genomföra borgarnas absurda besparingskrav med järnhand.” Läs mer!

Läs även Dagens Medicin”Sydsvenskan uppger också att Läkarförbundets lokala representanter är skeptiska till Jan Eriksson. En orsak är att han inte är läkare i grunden utan civilekonom.”.

”Läkarna i Malmö-Lund protesterar mot tillsättningen. De hänvisar bland annat till att läkarfacket i Göteborg sa upp sitt samarbetsavtal med sjukhusledningen 2008 eftersom man tyckte att Jan Eriksson var för svår att ha att göra med.” / Hallandsposten

 

Dagens Medicin: ”Är du bra på att samarbeta?”

Jan Eriksson: ”Det får andra svara på.”

OK, då kommer svaret i bild, var så god!

Sjukhuschef

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s