Kategorier

Arkiv

Lögn, lögn och åter lögn

Lögner föregår alla krig

Så har det alltid varit. Ändå tycks vi aldrig lära oss. Ändå tycks vi alltid gå på det.

Konstigt.

Krigets offer

Först ut var Barack Obama, och sedan var drevet igång via medierna. Nato-chefen Anders Fogh Rasmussen, Tysklands utrikesminister Guido Westerfelle och Storbritanniens utrikesminister William Hague sände alla en skarp varning till Syriens president Bashar al-Assad: Använder du kemiska vapen i inbördeskriget får du ta konsekvenserna!

Syriska oppositionella var inte sena att gripa tillfället. Genom SVT:s nyheter fick vi ta del av en film som visar syrierna hur de kan tillverka egna gasmasker för att skydda sig mot den väntade kemiska krigföringen.

Så befästes bilden av en regim så desperat och hänsynslös att den planerar att gasa ihjäl sin egen befolkning.

Att FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon förklarade att det inte finns några bevis för att Syrien förbereder användandet av kemiska vapen drunknade i övrig medierapportering.” Läs mera.

”Det är USA som bestämmer vem som – för stunden – är den legitima representanten för det syriska folket.” Läs mera.

Amerikanskt hangarfartyg kom till Syriens kust.

”När man söker efter de bakomliggande orsakerna till politiska konflikter och krig i Mellanöstern finns ett svar som nästan alltid är rätt. Det handlar om olja och gas. Stämmer det in på dagens Syrien?

Det kan vid första anblicken verka som om Syrien är ett undantag från detta. Kriget har drivits fram av imperialismens strävan att trycka ner en stat som önskar gå sin egen väg. En stat som är i allians med Iran, libanesiska Hizbollah och det palestinska motståndet – västvärldens och Israels värsta fiender. En stat som utmanar de religiösa rörelserna och kungadiktaturerna i regionen genom att hålla fast vid sin sekularism och genom att ta de första trevande stegen i en demokratiseringsprocess.

Ovanstående är sant. Men som vi många gånger tidigare påpekat finns många bottnar bakom oroligheterna i Syrien. Mellanösterns naturresurser spelar en roll också i denna allt blodigare konflikt.” Läs mera.

Pipelines

”I början av Libyen-kriget under våren 2011 när libyska rebeller behövde vapen var USA inte redo att leverera vapen direkt till Benghazi. Washington hellre ville att det smutsiga jobbet ska utföras av deras arabiska allierade. Huvudleverantör av vapen blev Qatar, som har lagt ner mycket arbete och pengar för att utbilda och beväpna Gaddafis motståndare.

USA stödde Qatars politik fullt ut.

Efter Gaddafis död började islamister slåss för makt med den sekulära oppositionen i Libyen. Vapen började sprida sig runt i regionen.  Alltså de vapen som USA har godkänt att leverera till libyska rebeller hamnade hos alla möjliga terroristiska organisationer över hela Nordafrika och även i Syrien och andra länder i Mellanöster.” Läs mera.

Al Qaida-grupp avgörande för rebellernas framgångar i Syrien.

Förklaringen till det som sker i Syrien i dag är nog inte en, men flera. En sak är dock ställd bortom varje tvivel. Det är inte folket som reser sig, även om det är vad pressen och västvärlden vill göra gällande.

Lång läsning om lögnerna bakom ”kriget mot terrorismen”, kan du ägna dig åt här.


2 kommentarer on “Lögn, lögn och åter lögn”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s