Kategorier

Arkiv

Har jag svaret?

Sverigdemokrater

Frågan är hur man ska bemöta SD.

(Ur en kommentar som jag skrev hos mig själv)

Särlingar

”Hur gör man det när de som tilltalas av deras” (SD) ”politik är sådana som inte inte ser djupare på verkligheten än att de bara ser spegelbilden på vattnet, men inte vad som finns där under ytan, för att beskriva det med en liknelse.

Folk som tilltalas av SDs politik är dels sådana som helt enkelt bara tycker att det har blivit för många utlänningar i Sverige. Det kan man ju tycka utan att vara rasist och utan att fundera på om Sverige vinner eller förlorar på invandringen. Ja, man kan ju faktiskt känna till att invandringen tillför Sverige resurser och ger en vinst för oss rent samhällsekonomiskt, men ändå tycka att det finns för många invandrare. En sådan ståndpunkt kan man inte göra något åt. Det är analogt med att inse att bilismen har sina fördelar, men vi måste ändå minska bilismen.

Men så finns ju de som utifrån enstaka händelser generaliserar och drar slutsatsen att invandringen måste minska eller stoppas helt. Till exempel finns föreställningen att bara för att Taimour Abdulwahab var muslim så kan alla muslimer vara terrorister och självmordsbombare.
Så enfaldig får man ju inte vara. Men vad gör man med de enfaldiga?

Det finns också de som tror att alla muslimer tycker om sharialagar och blir de för många så har vi snart sådana lagar här i Sverige. Hur förklarar man för sådana människor att det inte finns så många muslimer som vill ha sharialagar? Den sortens människor tar antagligen inte till sig vad det handlar om i dag på Tahirtorget, där just muslimer protesterar mot presidentens försök att införa sharia.

Och de enfaldiga tänker ju så enfaldigt platt att de kopplar ihop arbetslöshet med invandring. Det är inte lätt att göra enfaldiga människor till djupt tänkande människor eftersom de saknar både förmåga och vilja att tänka lite djupare, analysera och fundera på verkligheten.
För dem kan två uppgifter kopplas samman trots att de inte har något med varandra att göra. För dessa enfaldiga människor blir det lätt till ‘logik’ att om vi har 10 % arbetslöshet och 10% invandrare så måste ju arbetslösheten försvinna om vi skickar tillbaka invandrarna till sina hemländer.

Ingen kan sticka under stol med att många dömda människor i vårt land har utländska namn. Går man till tingsrätten och kollar vilka som ska lagföras så är det nästan bara utländska namn som man ser. Och när de svenska namnen dyker upp handlar det ofta om vårdnadstvist och annat som inte har med brottslighet att göra. Och detta gör ju SD en stor sak av och de enfaldiga ser sambandet: ‘bara invandrare begår brott’. Men så enkel är ju inte förklaringen och så djupt kan de enfaldiga inte tänka att de ser orsakerna som något annat än etniciteten.
De ser inte att det är invandrarna som till stor del utgör vårt så kallade tras-proletariat i dag. Kastar vi ut invandrarna kommer de sämst utbildade svenskarna att få ersätta dem och bli vårt tras-proletariat och hamna på listorna i våra tingsrätter.

Vad gör vi alltså med de enfaldiga människorna? Det är frågan!

Inte långt från mitt lilla bostadsområde ligger ett mindre industriområde. Allt där jag bor kan ju kallas litet om man jämför med andra av stadens ytterområden.
I det lilla industriområdet byggdes ett antal synnerligen tråkiga grå bostadsbaracker för hemlösa.
En sådan trist och stigmatiserande miljö främjar absolut inte en anpassning till samhället, men det var kanske inte heller tanken.

Alla som jag har sett av dessa barackboende är utslagna svenska missbrukare.
Varför jag inte har sett någon invandrare bland dessa är ju något man kan fundera över.
Frågar man de enfaldiga så svarar de att man slipper bo där om man har ett utländskt namn. Och det låter ju plausibelt.
Ingen tänker på att muslimer sällan missbrukar alkohol och dessa baracker är till för de notoriska alkoholmissbrukarna.

Några riktigt inkrökta och enfaldiga svenskar i min stadsdel reagerade när barackerna byggdes. De snackade om att bränna ner barackerna för att de boende där skulle ju komma till vår ‘fina’ stadsdel och stjäla cyklar och göra inbrott hos oss.
Behöver det påpekas att det knappast var vår stadsdels ‘finaste’ innevånare som hade sådan tankar, farhågor och synpunkter?
Retorisk fråga: kan man rent av påstå att på sig själv känner man andra?

Och än i dag, åratal efter att barackerna byggdes, finns inga belägg för att cykelstölderna har ökat och inte heller bostadsinbrotten.
Så var det med det enfaldiga tänkandet.

En av dessa enfaldiga som förde fram mordbrännartankar tillhörde själv samhällets mindre framgångsrika invånare. Han missbrukade alkohol, han vräktes från sin bostad och fick en annan bostad av soc i ett annat område. Han hamnade inte i en barack, eftersom han inte tillhörde de mest missanpassade missbrukarna. Han fick en vanlig bostad, men fick hyra den i andra hand av soc. Det går ofta till så. Även om man har ett svenskt namn och är etnisk svensk, så som han.

Han blev sen av med jobbet också. Han befann sig alltså i fritt fall, socialt sett. Men inte nu längre. Han tog sitt liv. Därmed var fallet fulländat!

Den här svenske mannen var egentligen en ganska misslyckad figur. Han kom från en lågutbildad svensk familj och han växte upp i min stadsdel på den tiden då det knappast existerade andra invandrare än finnar. Han drev omkring med gänget med samma bakgrund, hittade på rackartyg, stal cyklar och mopeder, slogs och härjade i stadsdelen, känd och ökänd av alla – men med ett gott hjärta – trots allt, skolkade mycket och gick ut ur skolan med undermåliga betyg. Och han fick ett ‘skitjobb’ som han inte trivdes med.

Jag har pratat med honom. Han utmärkte sig inte när det gäller det intellektuella, kan jag ju upplysa om. Det lär väl inte förvåna någon.

Han hade ganska mycket gemensamt med dem han fördömde som bodde i barackerna. Men han såg sig som mycket bättre än dessa och han hatade även invandrarna som han anklagade för allt som han egentligen själv hade gjort. Och till slut låg han samhället enbart till last, precis som han anklagade alla invandrare för att göra. Han röstade på Sverigedemokraterna!

Jag tänker inte generalisera utifrån denne enstaka person. Men han är en sorts människa som SD får stöd från. En dåligt utbildad människa med ynkliga kunskaper och stereotypt tänkande och en som gärna försöker framställa sig i bättre dager genom att klandra andra som sämre än honom själv bara för att de själva är i en ännu mera utsatt situation.

Hur kommer man åt SD?

Jag menar att så länge vi har ett kallt samhälle som inte stödjer de sämst ställda så finns det en grogrund för främlingsfientlighet. Alltså skapas denna fientlighet av högerkrafter och kapitalism. Och det skapas en enfaldig kader av ett mer eller mindre socialt utslaget tras-proletariat som stödjer den politik som har sett till att de själva har hamnat på samhället botten.
Egentligen borde det vara en paradox!

#
Rekommenderad läsning
#

Goebbles still going strong

I mitt lilla bostadsområde bor cirka 40% i hyresrätt. Resten bor i bostadsrätt, radhus eller villa.
De sociala problemen har vi i hyresrätterna och där bor etniska svenskar, finnar inflyttade under främst -60 och -70-tal och andra invandrare som har kommit senare.
De social problemen är alltså kopplade till den så kallade ‘socialgrupp 3’. De sociala problemen är alltså inte i första hand kopplade till etnicitet! Men enfalden gör det gällande och SD gör en stor sak av det som bekant.

För sex år sedan flyttade en familj in från hyresrätts-området, som jag talar om, till mitt bostadsrättshus. De låste alltid tvättstugan när de tvättade, för så gör man i hyresrätten för att slippa att få tvätten stulen. I vårt hus händer det aldrig att något blir stulet och ingen låser tvättstugan medan de tvättar. Det som är kvarglömt lägger folk på en hylla, så det är bara att gå dit och hämta sina kläder eller tvätt- och sköljmedel. Så fungerar det hos oss.
Ja, det är till och med så att om den som tvättat tidigare inte utnyttjar hela sin tid så ringer den på hos den som ska tvätta efter.
Ja, så säger man: ‘Hej, vill du börja tvätta redan nu så är det OK för jag är klar nu!’ Det finns en omtänksamhet och gemenskap.

De nyinflyttade från hyresrättsområdet låste alltid sin dörr omsorgsfullt och kände efter flera gånger att det verkligen var låst. De ryckte och slet riktigt ordentligt och riktigt störande i dörren för att förvissa sig om att den verkligen var låst, för så gör man tydligen i hyresrätten, av allt att döma, för att förvissa sig, så att man slipper objudna gäster. Ingen litar på någon!
Det hördes när de gick hemifrån och det gick att dra slutsatsen att nu gick den sista i familjen hemifrån!

Barnen, deras, lekte i trapphuset, för så gör man tydligen också i hyresrätten. Och de klampade i trappan något rent fruktansvärt. Tystnad var något som, så att säga, aldrig fanns på kartan!
Och hade de glömt något när de kom ner på gården så skrek de upp mot fönstret och bad den hemmavarande kasta ned detta, för så gör man tydligen i hyresrätt.

Kväll efter kväll satt familjens vuxna på den lokala pizzerian och drack öl, för så gör en del i hyresrätts-området, särskilt svenskarna och finländarna, men aldrig de utomeuropeiska invånarna. De dricker ju inte alkohol!

Det tog cirka två år innan den här familjen, uppväxt i Sverige, var hjälpligt acklimatiserad i vårt hus och inte längre störde oss andra i nämnvärd utsträckning. I dag går familjen inte särskilt ofta till pizzerian för att dricka öl.
Boendeform tycks prägla beteende. Jag tycker mig ha märkt det. Så det omvända gäller också. Härifrån har flyttat personer till hyresrättsområdet och sitter i dag kväll efter kväll och dricker öl på pizzerian.

Men är då främlingsfientlighet och rasism en fråga om hur man bor?
Nej, så enkelt är det inte.
Det är i de utpräglade arbetarkvartern som ungdomar umgås över de etniska gränserna. Svarta och vita går i samma klass och blir kompisar. Det lovar gott för framtiden.
Men där man äger sitt boende vill man inte ha in invandrare, särskilt inte svarta. Huga, huga! Det kan ju dra ned värdet på bostaden den dagen den ska säljas!
Det behöver inte handla om rasism, bara att slå vakt om sitt eget.

Men i takt med samhällsutvecklingen lär även detta växa bort, hoppas jag. De enda som sinkar en positiv integration är sådana som driver de teser som SD gör. Därmed är deras politik självuppfyllande.

Hur gör man för att bemöta SD?

Jag tror jag har svaret:

Världsproblemen
man ska arbeta för att minska de ekonomiska skillnaderna i samhället. Man ska arbeta för en skattefinansierad utjämning mellan rika och fattiga. Och det är alltså att politiskt arbeta i rakt motsatt riktning mot den politik som Alliansen för.
Då och endast då, tror jag, kan man rycka undan stödet för de mörkrets krafter som Jimmie Åkesson är främste talesman för.”

Annonser

26 kommentarer on “Har jag svaret?”

 1. Urban skriver:

  Hej, hittade en blogg du kanske gillar 😉
  Ha det bra 🙂
  http://flutetankar.blogspot.se/2012/12/eus-mytologi-fick-fredspris.html

 2. kao skriver:

  ”Saliga äro de enfaldiga, ty de ska uppfylla Jorden”.

  🙂

  • Svante Svensson skriver:

   Kao, de har redan uppfyllt Jorden.
   Svante

   • kao skriver:

    Ja, jag tycker mej ha märkt det. Det är väl därför SD har så högra siffror i opinionsundersökningarna.

    Det är inte många i SD som har något vettigt mellan öronen. Men de som har det har säkert en agenda de inte vill hållas vid att de har. Men ibland läcker det ut.

    Jag är rädd att min gamla fasa över att SD i sin vågmästarroll vid valet kommer tas emot med tvekande men öppna armar av Alliansen, om dessa ligger under då.

    Men det kan lika gärna bli De Rödgröna som öppnar upp för ett samarbete i samma situation. Då ser det verkligen illa ut.

    Ciao’
    Kao

    • skvitt skriver:

     I takt med att SD tonar ned sin rasism, vilket inte innebär att de på något som helst sätt överger den, kommer de att betraktas som alltmer rumsrena. Men rumsrena får de aldrig bli, aldrig, aldrig, ALDRIG!

     SD är precis lika arbetarfientligt som Moderater är och övriga partier i Alliansen är. Ser man på vilka SD mest stödjer i riksdagen så är det Alliansen, främst Moderaterna. Det är alltså inte svårt att se var de hör hemma, längst ut på högerkanten.

     Men som sagt, de har lagt om sin strategi. De har tonat ned sin rasism utan att för den skull bli anti-rasister. De är samma rasister som de alltid har varit, men demagogi är demagogi och den ska vi inte falla för, lika lite som vi ska falla för moderaternas demagogi när de ville framställa sig som ”Det nya arbetarpartiet”, eller när det tyska nazistpartiet lade till orden ”socialism” och ”arbetarparti” i sitt namn (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, förkortat NSDAP).

     Det är SDs rasism och homofobi som står i vägen för att Alliansen ska ta dem till sitt hjärta. Med en nedtonad rasism och homofobi är de välkomna i den smyg-fascistiska sfären som Alliansen utgör. Och som även Socialdemokratin faktiskt också utgör – men den saken kräver en rejäl förklaring för att kunna förstås och av det skälet måste jag här lämna det därhän.
     Den intresserade kan ju läsa några av mina inlägg som berör den saken:
     https://skvitts.wordpress.com/2012/04/15/socialmoderat-eller-vad-det-kan-kallas/
     https://skvitts.wordpress.com/2012/03/10/his-masters-voice/
     Den som vill veta vad socialism och arbetarpolitik verkligen är kan ju läsa här:
     https://skvitts.wordpress.com/2012/03/18/bara-lite-gemenskap/

     I Socialdemokratins topp finns många som faktiskt är helt bekväma med SDs ideologi, men det går inte att få dem att erkänna det.
     I Centerpartiet är SDs ideologi i stort sett överensstämmande, men det talar de tyst om, på samma sätt som att de i dag inte med ett ord erkänner vurmen för NSDAP under 30-talet och fram till krigsslutet.
     I Folkpartiet är i dag fler bekväma med SDs ideologi än de som var bekväma med NSDAPs politik medan detta parti fanns.
     Inom Kristdemokraterna är man helt bekväm med SDs ideologi, vilket bör vara så uppenbart att det inte ens behöver nämnas.
     Moderaterna har i princip samma ideologi som SD om man bortser från att Moderaterna inte bryr sig om i fall utsugna arbetare är etniskt svenska eller inte, bara de är utsugna, bara de betalar den skatt som partiet ser som nödvändig, men inte ska betalas av de besuttna.

     Och SD vill också ha in skatter, men inte från de rika.

     Det finns bara en fråga som är lite märklig och problematisk och som ju drivs så starkt av SD, frågan om invandrare av vissa oönskade etniciteter. Den frågan är det som skapade SD. Och den frågan ser i dag SD som mindre viktig, bara de får fram sin fascistisk politik. Men frågan måste drivas då det är detta missnöje som fått dem in i riksdagen. Ideologiskt är den dock inte den främsta frågan för SD. De har en dold agenda och den agendan är i stort sett identisk med Moderaternas verkliga agenda.

     Vill man vinna ett val på en politik som inte gynnar så många att det räcker för att vinna valet krävs lögner. Och lögner är precis det som Alliansens politiker serverar i varje uttalande. Tyvärr fungerar det.
     Men vad vill de egentligen?

     Svaret har du här i två video:

     DÄR har du den dolda agendan som Alliansens och SDs politiker har, men som de inte vågar presentera för dig!
     Och är du arbetare och röstar på något av följande partier så borde du inte få ha rätt att rösta!
     Centerpartiet
     Folkpartiet
     Kristdemokraterna
     Moderaterna
     Socialdemokraterna
     Sverigedemokraterna

     Och är du arbetare så bör du aldrig ge parlamentarismen legitimitet genom att låta parasiterna styra över dig!

     Du bör alltså inte ens rösta på Vänsterpartiet och du bör inte ens lämna en blank röst. Gå hellre på krogen på valdagen och ta en kall öl. Och diskutera dina livsvillkor och hur det är. Alltså att det är just du och dina klassbröder och klass-systrar som bär upp detta samhälle, där det är du och ni som skapa allt det som överklassen lever gott på.

     Strejka och gör överklassen lottlös!
     Gå ut och ta över makten!
     Störta kapitalismen!

     – – –

     Lägger man alltså ett klassperspektiv på det svenska parlamentaristiska systemet finner man att SD smälter väl in där och fyller sin funktion som kraft för att hålla kapitalismen fri från angrepp från arbetarklassens sida. Parlamentarismens funktion är ju just den, att bevara, att slå vakt om ett system som tillåter parasiter att sko sig på de produktiva, på de arbetande, på arbetarklassen.

     Glöm inte att när arbetarna slutar att arbeta så stannar allt, men om börsen stänger så upphör inte produktion av värden per automatik. Inte om arbetarna fortsätter att producera!
     Det är bara kapitalismens styrsystem som stannar. Inget annat!
     Det enda som då behövs är en ny samhällelig organisation som tar över.

     Parlamentarismen passiviserar arbetarklassen.
     Det är det som är poängen med parlamentarismen, som du antagligen tror vara synonymt med demokrati.

     Endast inom Vänsterpartiet finns enstaka individer som faktiskt vill ta arbetarklassens intressen på allvar. Men tyvärr är det mycket få även i detta parti som verkligen driver detta på allvar och så länge partiet vill försöka uppnå sina mål (i den mån dessa mål fortfarande lever) på en parlamentarisk väg är de dömda att misslyckas.

     /Skvitt

     • kao skriver:

      Tack för det.
      Nej, jag menar inte att parlamentarism och demokrati är samma sak(!)

      Sossarna är också väldigt sugna på SD:s röster, som man kan få ta del av vid ett ev. samarbete…så tänk om man vänder i ‘utfrysningen av SD’ och plötsligt säger nåt i stil med att ‘vi ska inte utesluta någon, klart vi ska debattera med dem’ – och tar dem till sej?

      Kanhända SD har flera högerfascistiska ideer, men jag är 100 på att det mest är arbetarklassen som röstar på dem, och att det är besvikna sossar främst.

      Men även från (M) och övriga allianspartier kommer det röster.

      (Brrr, vad kallt det blev, plötsligt!)

      Historien upprepar sej och människan har inte lärt sej någonting.

      Kram
      Kao

 3. portolanseglaren skriver:

  – Jag har redan sagt vad jag tänker behövs för att mota dem i ditt förra inlägg, för problemet är akut -du talar strategi där jag talar taktik:

  -Erkänn dem som representanter i riksdagen.
  -Se vad de gör där och VÄRDERA dem efter det och SAMTIDIGT deras partner högeralliansen.
  -Häng ut dem så fort de visar sin dubbelnatur: Välstädade bland de andra valda, svinaktiga bland väljarna.

  • skvitt skriver:

   Mitt svar finner du i min kommentar ovan.

   /Skvitt

   • portolanseglaren skriver:

    -Din lösning på problemet har folkförståndet formulerat som att kasta ut barnet med badvattnet. Kvar sitter folket och tittar i en tom balja.
    – Gå på krogen, så blir vi av med SD, sa Skvitt.

    • Svante Svensson skriver:

     Inte vågar man gå på krogen, då finns ju risken att man träffar företrädare för SD, med järnrör.
     Svante

    • skvitt skriver:

     Nja, riktigt så skrev jag inte. Jag skrev att man inte ska rösta, inte ens blankt. Det är bättre att gå på krogen än att gå till valurnan. Därmed menar jag att om vi inte röstar förlorar vårt styrelseskick sin legitimitet. Det bäddar för utomparlamentariska aktioner som inte kan styras av statliga repressiva organ.

     Något radikalt krävs för att störta kapitalismen. Men viss kan vi vänta tills den dör av sig själv, om vi ids vänta så länge och om vi har lust att betala ett högt pris för att vara passiva.

     /Skvitt

     • portolanseglaren skriver:

      Människornas önskan om ett bättre liv går via att göra – ingenting. Ganska många av de som läser dig ser att du har det ganska gott förspänt, skulle jag säga. -Kul för dig.

      • portolanseglaren skriver:

       -Glassig vänster! En man och en kvinna, som vardera tjänar 30.000 i månaden blir tillsammans ett småföretag, eller är jag snett ute, Skvitt? när jag beskriver ditt levnadsrum?

       • skvitt skriver:

        Jag är varken (1.) miljonär eller (2.) miljardär. Ej heller en (3.) kapitalist. Men om jag blev (1.) (2.) eller (3.) så skulle jag inte förändras ideologiskt.
        Men jag har en god ekonomi. Jag beklagar mig icke!

        Men jag blir förbannad när jag ser hur illa många har det och i själ och hjärta förblir jag kommunist och kommer alltid att förbli kommunist därför att endast kommunismen kan ge alla lika värde och det är den enda form av demokrati som kan göra anspråk på sann demokrati.

        Du har uppenbarligen läst något där jag har nämnt att jag har det hyfsat ställt. DET har jag bara nämnt för att slippa misstänkas för att var avundsjuk när jag kritiserar de besuttna. Sådan risk finns ju. Men för att ta loven av sådana påhopp har jag alltså nämnt att jag inte talar från fattigsidan.

        Vad jag alltså vill ha sagt är att jag värnar om de svaga, men själv är jag inte svag. Inte ekonomiskt.

        Jag har en fråga: vart vill du komma med dina senaste kommentarer, egentligen?

        /Skvitt

 4. Nettan Tjernkvist skriver:

  När det gäller SD så är det en sak som vi inte verkar ta i beräkningen. Man gnäller på SD men SD består faktiskt av valberättigade medborgare som har tagit ställning hur de vill rösta för att det är det alternativ som står till buds. Hade den sittande regeringen kunnat ha lite kurage och stå för att de klantat sig, och det ordentligt. I stället går de ut i media på någon sandlådenivå och vill inte stå för att de gjort bort sig. För hade de skött sig så hade väljarna varit nöjda och haft respekt för sina folkvalda politiker. I stället känner många ett stort förakt för dem

 5. kao skriver:

  Glömde: Marian Radetski är en mardröm. Har hört honom förr och hans människosyn är skrämmande. Minst sagt.

  Dessutom har han beundrare i Reinfeldt & Co, som faktiskt tycker han har rätt!!! Det förvånar mej inte, men det skrämmer mej oerhört att det finns såna människor.

  Men gubben är väl död nu? Har för mej videon spelades in i slutet av 90-talet. Stackars likmaskarna i jorden! De kräktes väl när han kom ner i sin kista. Eller drabbades av ….eh…..likstelhet? 😉

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Wikipedia nämner inget om att han är död:
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Marian_Radetzki

   ”Marian Radetzki, född 8 december 1936 i Polen, är professor i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet. Han är känd för sina ställningstaganden för tillväxt och kapitalism och för att i debatten tydligt ställa sig på motsatt sida gentemot miljörörelsen. Bland annat kritiserar han miljörörelsens, i hans tycke, överdrivna domedagsagenda. Ett område han studerat särskilt är olja och andra fossilbränslen.
   Radetzki har judisk bakgrund och kom till Sverige som tioåring.

   Böcker
   Den gröna myten
   I Den gröna myten argumenterar Radetzki för att ekonomisk tillväxt är lösningen på miljöproblem. Han förespråkar ökade löneklyftor motiverat med att det skulle sänka arbetslösheten.
   Människorna, naturresurserna och biosfären
   Boken är indelad i fem kapitel. I det första diskuterar han ‘peak oil och andra fruktade peaks’. Det andra kapitlet handlar om koppar. I kapitel tre förklarar han varför tillväxt är bra för miljön. I de två sista kapitlen kritiseras klimatpolitiken respektive biobränslepolitiken.

   Medlemskap
   Radetzki är sedan 1998 ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.

   ^ Priset på olja halverat 2010 Svenska Dagbladet, 12 juli 2005
   http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/priset-pa-olja-halverat-2010_438143.svd

   ^ Stenström, Thure (2 februari 2006). ‘Skoningslös sågning av Sverige’. Svenska Dagbladet. Läst 26 februari 2011.
   http://www.svd.se/kultur/litteratur/skoningslos-sagning-av-sverige_32415.svd

   Jag antar att svinet således inte ens är välkommet i helvetet.

   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ska inte läsa nåt av honom. Räcker med att höra honom tala. Men tack ändå.
    Medlem av ingenjörsakademin? Konstigt att nån ens kan ta hans grymma ord på allvar. Förutom såna som själva är psykopatiska, typ Reinfeldt.

    Som om arbetslösheten endast kan kommas till rätt med det han säger/skriver! Bah! Det är just såna som han som är orsaken till alla kriser. En kris skapar ju inte sej själv.

    Nej. Maskarna i underjorden har nog riggat i förvägen med demonstrationsplakat ”vi tar ingen skit”, och Fan själv eldar på extra och glödgar märkesjärnen.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Ditt hat mot honom tycks sakna gränser, precis som mitt.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Det är inte hat. Det är avsky, illamående och en förvåning över hur en person som själv plågats tidigare i livet, ska slänga ut förbannelser över fel personer idag. Han missar (avsiktligt) målet och det kan jag inte förstå. Han är dessutom inte den enda…

      Hat är främmande för mej. Hat förblindar. Det förtär den som har det. Därför är jag genomsyrad av FRED!

      Det måste finnas andra sätt att komma åt makten än att krossa den med deras egna vapen : hat och vapen.

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Ja, hat är fel därför att det förblindar och man kommer att tänka i fel banor. Det var fel av mig att skriva ”hat”.

       Men fienden måste bekämpas och jag ser det första medlet vara att rycka undan legitimiteten för deras så kallade ”demokratiska styrelseskick”, parlamentarismen. Därför ska man inte rösta över huvud taget om man tillhör arbetarklassen, dit jag givetvis även räknar tjänstemän.

       Om 5% går till valurnorna, hur ska de då kunna tala om demokratiska val. Det är civil olydnad. Och man kan ju tänka sig många andra former av civil olydnad. Men därutöver kan jag också tänka mig att arbetarklassen beväpnar sig. Det lär väl inte ske i mitt liv, tyvärr.
       Jag får nöja mig med att skriva. Det är det enda jag kan. Någon liten nytta kan det kanske göra.

       /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s