Kategorier

Arkiv

Omöjligt att vara höger och feminist

Skäl

”Högerpolitiker borde inte få kalla sig feminister – anledningen är det lilla ordet jämlikhet.

I dag håller jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ett seminarium i riksdagen på temat att kvinnor fortfarande tjänar sämre än män. Tyvärr lär det inte bli någon ändring på det så länge alliansen styr. Att vara jämställdhetsminister i en högerregering är nämligen ett omöjligt uppdrag.”

Det skriver Uje Brandelius, sångare i bandet Doktor Kosmos och organisationschef för Vänsterpartiet.

Visst, det är ju alldeles för självklart för att behöva sägas, men läs gärna hela debattartikeln.

Här nedan ser ni en så kallad ”jämställdhetsminister”, men partiet som hon företräder har på agendan att öka ojämlikheten i samhället, som ju de flesta bör veta.

Nyamko Sabuni

Hon var ju tidigare integrationsminister. Då ville hon införa en låglönesektor för nyanlända. De skulle få mindre betalt än en svensk för samma arbete. Förslaget talar ju för sig själv.

Och hennes ”närmsta medarbetare, departementssekreteraren Henrik Emilsson, jämförde öppet islam med nazism. 
”Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda” skrev Henrik Emilsson på sin blogg.” / EXPRESSEN

Det är alltså en åsikt som Sverigedemokraterna inte har ensamrätt på.

Taktiskt nog tog både Nyamko Sabuni och Fredrik Reinfeldt avstånd. Men vad de tycker är ju svårare att veta.


19 kommentarer on “Omöjligt att vara höger och feminist”

 1. Svante Svensson skriver:

  Först vill jag säga att du har rätt, men när du klagar på Sabuni kommer man att klassificera dig, som rasist. Ingen kritik får riktas mot människor som har annan hudfärg, eller, som kommer från annat land, men dessa människor får kalla mig för jävla, Svenne, utan att bli hudflängda. Jag anser att jag har rätt att kritisera alla människor, som gör fel i mina ögon. Jag kan t.o.m. ha fel, men jag anser att jag har rätten att kritisera i alla fall. Jag vill inte bli betraktad som rasist bara av den anledningen.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Har hon annan hudfärg? Har fanken inte tänkt på det!
   🙂
   Hon har ju samma hudfärg som hur många som helst.
   Nej jag är inte rasist, men en höger-f-tta är en höger-f-itta oavsett färg. Och i ärlighetens namn tycker jag hon har en vacker färg – i huden alltså, inte i politiken.

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Jag förbehåller mej också rätten att motsätta mej uttalanden som är felaktiga och/eller angriper mej eller min dotter eller min närmaste omgivning på ett hotfullt sätt. Utan att för den skull lägga några aspekter på om skitstöveln är svart eller vit. Kristen eller muslim.

  Jag tror visst att ministern i inlägget har feministiska idéer, men hon vill inte kalla sej feminist, detta uttjatade missvisande ord. Jag är inte heller feminist i den mening jag fick det till mig på 70-talet, då rabiata högintellektuella kvinnor rasade mot varenda karl och anklagade dem för förtryck. Så är det delvis fortfarande i den pågående debatten, och det är sällan man ser intervjuer där ”den vanliga” svenska kvinnan eller mannen blir tillfrågade om sin syn på saken. Inföding eller invandrare.

  Men jag är självklart för jämlikhet.

  Detta är helt och hållet en (social)politisk/ekonomisk fråga.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Jämställdhet handlar om klasskamp, inte könskamp eller kamp mellan olika etniciteter.

   Antalet skitstövlar bland politiker och kapitalister är fler än bland oss andra i gemen.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Det är så jag också ser det. Dessutom ger orden jämställdhet och klasskamp aldrig mej dålig smak i munnen. Men det gör ordet ‘feminist’. Jag är kanske feminist ändå, men i så fall har jag ALLTID varit det. Långt innan ordet ens uppfanns.

    Politiker och kapitalister är såklart skitstövlar överlag (kan finnas nåt undantag, som hamnat fel:-)). Men deras retorik går ut på att skylla alla sina egna fel på arbetarklassen, som oftast varken har retoriken eller forum att uttrycka sej på/i.

    Därför kan man lätt förslava oss med shopping, utseendefixering, egotripp och dumkultur genom enbart bonniersägda medier, och att sakta vända skeppet så vi får betala för deras dumheter och misstag – och ta på oss skulden.

    De lever av och på oss. Utan arbetarklassen hade de rika aldrig kunnat vara rika.

    Tidigare var arbetarklassen mycket mer medveten om orsak och verkan, men nu är detta snart bortsuddat till förmån för just dumkulturens härjningar i våra hjärnor. Och folket sitter låsta i skulder upp över öronen livet ut, som bankernas slavar.

    Och regeringen köper nya JAS-plan för 60 miljarder, men kan inte se till att psyk-, äldrevård och skolor fungerar. Där vill man inte lägga några pengar. Dessutom verkar politikerna helt immuna mot all form av kritik. De bara skrattar åt oss och pekar finger i lönndom.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     I alla klass-samhällen hittills har överklassen försörjts av underklassen och kapitalismen är inget undantag.

     I alla klass-samhällen har överklassen ansett sig för mer än underklassen och kapitalismen är inget undantag.

     I alla klass-samhällen hittills har överklassen haft privilegier på bekostnad av underklassen och kapitalismen är inget undantag.

     I alla klass-samhällen hittills har överklassen levt efter lagar som varit till för dem på bekostnad av underklassen och kapitalismen är inget undantag.

     I alla klass-samhällen hittills har överklassen tagit sig de friheter de har sett som nödvändiga och alltid på underklassens bekostnad och kapitalismen är inget undantag.

     Alla klass-samhällen hittills har gått under, störtat av sin tids underklass och kapitalismen är inget undantag.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Precis så är det.
      Och krascherna får som vanligt betalas av underklassen, trots att det är de rika som skapat eländet. För att inte underklassen ska få för sej att organisera sej och på så vis ta över, smörjer man i lönndom partier som SD genom att inte agera på ett vettigt sätt.

      Så får en grupp (nu invandrarna) skulden för problemen och överklassen kan åter resa sej ur askan. Men DE har aldrig varit utan tillgångar. Bara för att ekonomin kraschat har de redan sitt på det torra.

      Osv, osv.

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Överklassen har aldrig varit aska och reser sig därför inte ur den. 🙂
       Den har alltid flutit ovanpå. Den skor sig nedgång och skor sig i uppgång, även om enstaka individer kan falla.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Hela det kapitalistiska samhället är ju uppbyggt så och kommer därför inte falla förrän FOLKET reser sej i gemensam protest. Inte som nu ; genom missnöjespartier som SD.

        Det är bara så jävla typiskt att ett sånt parti får fäste. Alla är inte helt omedvbetna men vill ha en snabb förändring av problem som nuvarande regering inte kan (eller rentav VILL) hantera.
        Och det är just vad överheten vill – för det drabbar aldrig dem personligen.

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Sant!
         Men SD skulle aldrig få röster om folk tänkte lite längre än näsan räcker.

         Kram!
         /Skvitt

         • kao skriver:

          Alla är kanske inte idioter för att de röstar eller sympatiserar med SD. Men de är tämligen omedvetna om kopplingen mellan det SD förespråkar och hur samhället skulle se ut om SD fick sin vilja fram,
          Detta får dem att ta idiotiska beslut och ansluta ej till skränfockar de aldrig skulle ansluta sej om de var nöjda med tingens ordning.

          Kao

       • kao skriver:

        Denna låt ska du ha till helgen…. 🙂

        Kramar
        Kao

 3. kao skriver:

  …”det har helt och hållet BLIVIT”… ska det stå. Plus att det är kulturpolitik inblandat. Men vilka kommer som sagt till tals i jämlikhets- och feministdebatten??? Representerar de befolkningen?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s