Kategorier

Arkiv

Myndigheten för yrkeshögskolan ljuger

Annie Lööf spred lögnerna vidare

 

”Pia Enochsson försvarar de siffror hon har lyft fram och säger till SvD att man nu kommer att ta fram en ny rapport. Sweco menar dock att man har använt samma mått som SCB och Högskoleverket, och man beklagar att de siffror man fått fram inte redovisades på myndighetens hemsida förrän SvD började ställa frågor.” / Dagens arena

”Studenter luras av förskönade siffror

Myndigheten för yrkeshögskolan skönmålar statistik och mörkar besvärande siffror. Trots att myndighetens egen statistik visar att bara 6 av 10 examinerade snabbt etablerar sig på arbetsmarknaden så trummar man ut att 9 av 10 fått jobb – en siffra som spreds vidare av näringsminister Annie Lööf.”

I Almedalen den 6 juli kunde näringsminister Annie Lööf inte dölja sin förtjusning. Inför en samlad press berättade hon om det hon kallade Yrkeshögskolans fantastiska resultat. ‘Nio av tio får jobb eller startar företag efter avklarad yrkeshögskoleutbildning’, var budskapet som följdes upp av ett Center-krav på 10000 nya utbildningsplatser i yrkeshögskolan. / SvD

Det är ju knappast första gången regeringen använder sig av lögner när de ska skryta med vad de har åstadkommit. Och det är ju inte konstigt att det är så, för skulle de säga sanningen om vart deras politik leder till skulle de ju åka väck omedelbart. Konstigt de inte redan har gjort det!

Och därmed halkade jag helt naturligt in på det här med den urholkade välfärden:

‘5,8 miljarder till välfärdens kärna’. Det var rubriken på pressmeddelandet när alliansen presenterade nya förslag om vården och äldreomsorgen vid ett äldreboende i Sundbyberg.
Uttrycket ‘välfärdens kärna’ har kraftigt ifrågasatts av Socialdemokraterna. Kritiken gäller att de stora skattesänkningarna som alliansen aviserar inte går ihop med en satsning på välfärden. 

Begreppet antyder att det är något i välfärden som man inte satsar på om det bara är kärnan man vill värna.

 

Alliansen säger sig vilja värna ‘välfärdens kärna’. Men vad det är, är de oense om. Maud Olofsson (C) säger att försvaret ingår. Enligt Fredrik Reinfeldt (M) ingår inte socialförsäkringarna, men det tycker Göran Hägglund (KD). Jan Björklund (FP) säger att det bara är ett uttryck och vill inte svara på vad det betyder.” / Aktuellt i politiken


6 kommentarer on “Myndigheten för yrkeshögskolan ljuger”

 1. mariadesuede skriver:

  Du vet väl att jag har lämnat socialisterna? Jag är ju varken höger eller vänster, mer som Charles de Gaulle sade ”Ultraliberalismen blir direkt farlig som kommunismen!” Tja, nu menade han ju den politiska extremismen… Men oavsett politisk inriktning, extremism är ju alltid farlig… Fast extremisterna inser det ju inte…

  Örnkram

  • skvitt skriver:

   Det är antagonisten som åsätter stämplar. Kommunsim är ingen extremism.
   Du har ju både gillat och kommenterat detta inlägg: https://skvitts.wordpress.com/2012/03/18/bara-lite-gemenskap/ och det är ju egentligen kommunsim jag beskriver.

   Nästan alla tror att kommunism är något som har med Sovjetunionen att göra, men inget kan vara mera felaktigt. Ett försök var det, men det gick ju ganska snart över styr.

   Jo, jag vet att du har lämnat socialisterna, men antagligen socialismen. Inte om du rannsakar dig själv.

   Kram!
   /Skvitt

   • mariadesuede skriver:

    Jag har inte övergivit nàgot, mer att jag finner att dagens socialister har glömt bort vad socialismen egentligen handlar om. Sen vet jag att jag befinner mig nàgonstans i miljön pà den politiska arenan, jag vill helst ha det bästa av alla sidor, men den mänskliga girigheten styr, bara man är vid makten sà kan man göra vad man vill… Ja, makten har sin tjusning och den förför… Men när man glömmer bort sina väljare, dà blir det fel och det slàr tillbaka.

    Jag är emot ultraliberalismen, men det gäller all form av extremism, men som sagt, jag är inte emot själva kommunismen som idé, mer de makthungriga som utnyttjar den för egen vinning fàr mig att vilja spy. Det behövs samtidigt en fri vilja, men dagens kapitalism har inget att göra med entreprenörsanda… De multinationella företagen vill ju ha ett monopol, ett privat monopol. DVS de mindre och lokala företagen har ju inget att säga emot dessa internationella företag. Jag arbetar för ett mellanstort företag och vi känner av detta, tre chaufförer och en administrativ post försvann pga ett förlorat kontrakt… Vi överlever, men det är jobbigt.

 2. kao skriver:

  Ett av de största problemen med de här förkortade gymnasie- och även eftergymnasiala utbildningarna är att man sen är fast där. Man kommer ingen annanstans och kan heller inte omskola sej hur många gånger som helst i livet.

  Vare sej det finns arbeten eller ej blir man fast i det man en gång valde, vilket naturligtvis oftast har med konjunktursvängningarna att göra, om det finns jobb eller ej. Politikerna har genom att föra en sån skolpolitik skaffat sej en underklass de kan bolla med hur de vill och som aldrig får en chans att resa sej. Farligt, farligt.

  Bl.a därför är det viktigt att alla ungdomar stöttas att klara 3-åriga gymnasiestudier. Men det gillar ju varken Björklund eller Lööf. Heller knappast Reinfeldt, som ju redan en gång förklarat för oss i sina s.k böcker hur han gör skillnad på folk och folk och hur hans drömsamhälle ser ut…

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Att man inte kunde gå vidare hade jag ingen aning om.

   Nu kommer ju också RUT-avdrag för läxhjälp. Svaga grupper har ju ingen studievana och inga akademiska kunskaper och därmed har de svårt att hjälpa sina barn med läxorna. För att inte tala om nykomna invandrare som inte ens behärskar språket.

   Dessa grupper skulle verkligen vara i behov av kunna leja läxhjälp åt sina barn, men de har ju inte råd!

   Åter igen är det de svaga som får subventionera de rikas lyx eftersom de är med att betala kalaset utan att kunna dra nytta av systemet.

   NÄR FAN SKA FOLK FATTA ATT INTE RÖSTA PÅ PARTIER SOM SKAPAR ETT ÄN MER UTPRÄGLAT KLASSAMHÄLLE ÄN VI REDAN HAR!

   Bedragarna omkring oss: https://skvitts.wordpress.com/2012/11/08/bedragarna-omkring-oss/
   Och så har jag ju skrivit mycket annat också som berör sådana här frågor.

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s