Kategorier

Arkiv

Usel personalpolitik

Ingen semester under sportlovet

Det avslöjar Felväsendet.

Läs om det här.

Jag saxar några rader:

”Den så kallade Rättspsykiatriska vårdkedjan i Göteborg flyttar till nya lokaler nära Olofstorp. Fram till vecka 7 2013 ligger huvuddelen av verksamheten i Lillhagsparken på Hisingen. En avdelning ligger i Backa, inte långt därifrån.

Enligt vad Felväsendet erfar är personalen mycket upprörd över tidpunkten för flytten, mitt upp i sportlovet. Ingen tillåts ta semester under perioden runt flytten. Det är rent urusel personalpolitik och en planering som ges sämsta tänkbara betyg.”

Man kan ju undra, vill de inte behålla sin personal?

”Den trofasta personalen har fått mycket små löneökningar eftersom löneutrymmet ska satsas på att värva ny personal till ett oattraktivt läge långt utanför stan!”

Men någon ledig dag har väl personalen ändå och då kan de kanske hitta på något, trots allt.

Men:
Skäms på er som leder denna verksamhet och inte kan planera bättre än så här!

Annonser

18 kommentarer on “Usel personalpolitik”

 1. kao skriver:

  Fattar inte: varför måste Verket flytta? En flytt påverkar många negativt, både personal och patienter. Vet inte var Olofström ligger men det låter som personalen i de flesta fall får mycket längre resväg till jobbet. Men stängt t.o.m 2013 verkar att ta i.

  Vart ska patienterna vara under tiden?

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Som jag fattar det är det ju inget verk utan en institution för dömda patienter det handlar om, som flyttar. Du har nog slarvat när du har läst. Till exempel blir patienterna inte hemlösa under tiden. Förmodligen (får man hoppas) flyttas de under säkra omständigheter (eftersom de är dömda) från gamla lokaler till nya.
   Varför man flyttar är mer än jag vet. Men jag kan tänka mig att det kan bero på att man behöver fler platser och kanske även högre säkerhet. Hur nödvändigt detta är vet väl de som bestämmer och säkert även personalen. Jag har inga synpunkter på detta, men jag håller med Felväsendet om att det är dålig personalpolitik att flytta under sportlovet och förbjuda semesteruttag under en vecka när många vill vara tillsammans med sina barn då de är lediga från skolan.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Jaha ja. Kanske det blir bättre sen då, jag vet inte. Bara att psykpatienter inte är så förtjusta i förändringar.

    Klart jag läste om höstlovet och semesterförbud. Det är ju helt fel. Många har kanske redan köpt en resa, dessutom.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Ja, vem vet. Frågan är om de i så fall får tillbaka pengarna.
     Men, HUR FAN kan man lägga en flytt vid just den tiden OCH därför förbjuda semesteruttag!
     Jag fattar det inte. Borde inte personalen säga ifrån på skarpen att de inte tolererar saken. Sportlovsveckan infaller ju bara en gång om året.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Vilka törs säga ifrån på skarpen idag på jobbet, till ledningen? Arbetslagarna är ju mer eller mindre satta ur spel och det är nog lätt hänt att chefen kan mobba ut personal denna inte gillar. De kan skylla på precis vad som helst, särskilt när det är dags för permittering av personal. Då ryker givetvis de ‘obekväma’ – alltså de som törs säga sin åsikt om arbetsförhållanden. Typ semesteruttag o.dyl. Vi kommer få se mer av detta och det lär INTE bli bättre med denna skitregering och försvagandet av arbetsrätten.

      Kram
      ‘Kao

      • skvitt skriver:

       Det är alldeles som du säger. Det finns ingen trygghet kvar och med den arbetslöshet som nu råder vågar ingen bli av med jobbet. Det rider arbetsköparna på, både de privata och de offentliga. Därför är hög arbetslöshet inget som oroar arbetsköparna, bara de som säljer sin arbetskraft.
       Jag tror många inte har förstått den saken.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Kanske inte dagens ungdomar, som ju inte var med när arbetarna hade större makt över sin trygghet på både jobbet och fritiden.

        Men de som är födda på 80-talet och tidigare måste väl begripa det. Kan jag tycka.

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Jo, men det krävs att tänka lite och just sådana här saker tänker de flesta inte på. Men påtalar man det för dem så håller de ju med.
         Jag efterlyser faktiskt AKTIVT tänkande. Hade det fungerat skulle jag kunna lägga av att blogga.

         Kram!
         Skvitt

         • kao skriver:

          Min dotter är klart upplyst och har i de flesta fall motsatt politisk åsikt än sina kompisar. Men de tycks respektera det – och JAG är glad att hon kan se hur samhället under Alliansen verkligen fungerar (eller INTE fungerar). Dessutom är hon klart mer bevandrad i utrikespolitiken än sina kamrater.

          Aktivt tänkande är som sagt inte så vanligt nu när tityatatements tagit över – mycket pga Bonniers och Schibstedts envälde över tidningar, böcker och tv. Alla bokförlag är snart uppköpta av den förstnämnda och då blir urvalet för ederingen också enligt deras tycke och smak.
          ———–
          Jag vet att jag hamnade utanför ämnet, men so what?

          Kram
          Kao

          • skvitt skriver:

           Utanför ämnet? Allt hänger väl ihop.

           Inget aktivt tänkande = inget ifrågasättande.
           Då gör arbetsgivare och myndigheter som de vill och då får man bland annat avstå från semester tillsammans med barnen när de är lediga från skolan.
           Enkellt?

           Inget aktivt tänkande = inget ifrågasättande.
           Då gör regering och myndigheter som de vill och då får man i alla fall tid att fundera på saken när man går i pension vid 75!
           Enkelt?

           Segt och trögt som om man lider av en sengångares passiva cerebrala processer kommer man kanske under en livstid fram till vad som faktiskt har pågått runt omkring sig.
           Då kan man fundera på hur det blev så här. Kanske slår det den som då ännu inte blivit senil: ”Borde jag ha brytt mig?”

           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Så sant så sant!
           Det är väl det som inom filosofin kallas ”ett olevt liv”? Tror det var Kant eller Heidegger som myntade det. Eventuellt J.P. Sartre, men tror på något av de första.

           Kram
           Kao

          • skvitt skriver:

           Tyvärr kan jag inte hjälpa dig på den punkten.
           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Nu skrivet, men det vet du väl?
           🙂

 2. Personal skriver:

  En sak som inte är rättspsyks fel, men mycket allvarligt fel. Det är att det är livsfarligt att åka kollektivt till Rågården. Redan när bygget påbörjades påpekade ledningen för Västtrafik att de måste flytta hållplatserna några hundra meter så att folk slipper gå på själva vägbanan från hållplatsen till arbetsplatsen. Vägen är smal som fan för bilarna så det är illa nog. Men det finns ingen gånbana eller trottoar bredvid. Det finns bara en vägren och den är ca 30 cm bred. På ena sidan denna remsa är det körbana och på andra sidan är det dike. Var ska man gå sen när det kommer snövallar? Kol mörkt är det också när de flesta ska gå till och från jobbet.

  Det är bara en tidsfråga innan någon blir påkörd. Det gäller ju både personalen och patienter som kommer från permission och dekan då hända att dessa inte är helt stright på grund av missbruk.

  Redan nu kommer och går personal. Det kan gälla hantverkare och det kan gälla vårdpersonal som nu går på kurser ute på Rågården.

  Västtrafik har nu haft ett par år på sig att fixa detta, men inget händer. Sjukhuset har skrivit en skarp skrivelse tillvästtrafik, men inget händer.

  Och en sak till. De hållplatser som finns de tycks ha placerats på måfå. Där de ligger har väl knappast någon gått av eller på förr och nu när det kommer att gå av och på massor med människor bör det väl handla om service att ha platserna där de behövs och inte där de inte behövs.

  Västtrafik brukar ju berömma sig för sitt säkerhetsarbete med staket vid hållplatser och mellan spårvagnarnas spår på hållplatser i stan och visst är det bra, men där faran är som störst, allts just där som jag påpekar, där bryr de sig inte det minsta.

  Ska det vara livsfarligt att åka till och från jobbet, Västtrafik?

  Kostnade är minimal, men det spelar ingen roll. Vad kostar inte ett eventuellt vårdkolli per dygn? Och det kommer att inträffa om inget görs. Det är inte fråga om utan när. Sannolikt redan i februari när verksamheten startar upp, om inte redan innan.

  Det här, Västtrafik, det är ren skandal att ni inte redan har åtgärdat det.

  Du, Skvitt, kan du inte lägga upp bild på vägsnutten? Jag kan maila över en bild åt dig om det behövs.

  Tack på förhand!

 3. vadjagharhört skriver:

  Folk får ju gå in på ledig tid men får ingen kvalificerad ersättning, bara vanlig lön. Det har jag hört av sådana som jobbar där. Så jag varnar för att söka tjänst på stället. Jag hörde att nattpersonalen ska gå kurs på dagen och natten som följer ska de arbeta! Hur fan gå det ihop?

  Och facken säger inte ett skit. I alla fall inte kommunal.

  Värre arbetsgivare lär väl inte finnas. Tur man jobbar inom privat sektor. OB-tilläggen är mycket bättre och lönen också.

  Men nu börjar snacket gå även på stan.
  Bara en tidsfråga till de får svårt med nyrekryteringen. Eller som en sa, de har redan svårt med det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s