Kategorier

Arkiv

Alliansens dödsoffer

Fattiga i Sverige nekas mediciner

I skuggan av alla skattesänkningar dör människor! Det är resultatet av politiken som ”Det nya arbetarpartiet” (alltså Moderaternas, det gamla högerpartiets, försök till ansiktslyftning) står för!

Jag saxar inledningen av DNs debattartikel: ”Alarmerande utveckling. Svenska cancerpatienter nekas ofta tillgång till viktiga behandlingar. Ett läkemedel som förlänger livet för män med prostatacancer anses till exempel inte vara värt pengarna, 30.000 kronor i månaden. På vissa svenska sjukhus kan rika patienter köpa sin medicin, andra får vara utan, skriver läkare och företrädare för patientorganisationer.”

Men att folk dör på grund av att de rika ska få sina fördelar i Alliansens politik är ju ingen nyhet.

Sjuka har inte råd att köpa medicin

Många sjuka har inte råd att hämta ut sina mediciner på apoteken

De har inte ens råd med medicin

Fattiga patienter nekas viktiga cancermediciner

Svenska studenter har inte råd med läkarbesök och medicin

Snälla hjälp, jag har inte råd med mina mediciner!!

Föräldrar har inte råd med mat, medicin och glasögon till barnen

Tack Alliansen!

Och tack alla skitstövlar som röstar på en sådan politik. De flesta är så korkade att de röstar på Alliansen trots att de själva står som givna förlorare!

Här är vinnarna och förlorarna.

”I den familj som får representera vinnarna i DN har de inte märkt av att de har mer pengar i plånboken. Men förlorarna – sjuka och arbetslösa  – behöver man inte ens fråga. Man kan vara helt säker på att de märker en skillnad. Och de som gjorts försäkringslösa – kastats ut från sjukförsäkringen eller inte längre kvalificerar sig till a-kassan – de finns inte ens med i beräkningarna längre. De som lever på anhöriga, de som tvingas arbeta trots smärta och sjukdom, eller  de som tvingas till socialen eller till kyrkans välgörenhet för att få mat för dagen. De osynliggörs och kommer nu allt längre bort från samhället, arbetsmarknaden och ett värdigt liv.” / Ett hjärta RÖTT

”Det är häpnadsväckande i sig att det faktiskt är färre som arbetar efter utförsäkringen än före – än mer häpnadsväckande är det att regeringen med hjälp av statistik och lögner kan förvandla människor från “utanför” till “innanför” enbart genom att kasta ut dem från sjukförsäkringen. För de människor som drabbas ändras ingenting – annat än att de blir fattigare och mer beroende av anhöriga för att överleva!”  / Ett hjärta RÖTT

 

Satirbild:


25 kommentarer on “Alliansens dödsoffer”

  • skvitt skriver:

   Ja, det var bättre förr, så som ju Svante så bra beskriver i sin kommentar till artikeln som han länkar till i kommentaren ovan:

   ”Var det bättre förr? Jag vet inte själv, men jag växte upp på 50 talet i Hammarbyhöjden, och på Boråsvägen där vi bodde förvärvsarbetade inga mammor, och var det någon gång då någons mamma var ute på ärende fick man gå hem till någon annans mamma.
   Det fanns också en portvakt i så gott som varje hus, och det är något som saknas numera. Pappas lön räckte till för att föda familjen, och vi hade en BSA 600 med sidovagn fram till 1952 då en ny Austin A30 inköptes kontant hos Ostermans. Jag tror att vi var först med att skaffa bil på gatan, men sedan kom den ena bilen efter den andra.
   En del grannar köpte sommarstugor straxt efter bilen. Vår familj sparade till en villa, och 1959 inköptes en villa i Mälarhöjden.

   Det jag menar är att då kunde en person vara familjeförsörjare, och en person kunde vara hemma med barnen. Att som vanlig knegare kunna försörja en familj ensam, och ha denna standard idag måste vara en omöjlighet. Mamma förvärvsarbetade inte en dag sedan jag föddes.
   Svante”

   Tack, Svante för bidraget!
   /Skvitt

 1. Svante skriver:

  Har mailat en liten bild till dig, och skulle naturligtvis skrivit att jag har en kommentar i Tidningen.
  Svante

 2. mariadesuede skriver:

  För höga skatter leder till en förlust, för làga skatter leder till en förlust…

  Det verkar som om politiker överhuvudtaget glömmer bort sina väljare efter att ha valts, varför inte söka en balanserad skattepolitik, tillsammans? Svaret är att ideologin gàr före verkligheten!

  Jag vill se rättvisa skatter, visst ska arbete löna sig, sà att skatta cigaretter är jag inte emot i sig, men även där finns det gränser. Skatta det onödiga mer och arbetet pà en rimlig nivà, det fàr inte vara för làga skatter eller för höga heller; för mycket av det goda leder bara till ondo, det innebär en förlust i längden. Jag är sà trött pà en sak här med skatten, jag fàr alltid restskatt pà ca 600€ àrligen oavsett regering, fast det är personligt. Det är enkelt, det sociala skyddsnätet kostar och det behövs ett överskott i budgeten för att täcka kostnader, men man fàr inte heller överskatta löntagarna, dà kan man ha högre moms för cigaretter och tobak sà att rökarna betalar sina framtida vàrdkostnader. Etc… Men bränsleskatten borde vara flexibel, sà att de som bor pà landsbygden utan kommunala transporter betalar mindre och de i städer med en väl fungerande kollektivtrafik betalar full skatt, sen finns det dem som behöver sina arbetsfordon, sà där handlar det om nyttotrafik…

  Jag tror du förstàr vad jag menar…

  Örnkram ♥

  • skvitt skriver:

   Jag är föga intresserad av sådant detaljarbete och som du vet är mitt fokus mera på en total och genomgripande samhällsförändring där borgarklassen störtas och arbetarklassen helt tar över. Endast då kan demokrati förverkligas.
   Jag arbetar på ett ganska stort inlägg om demokrati i olika aspekter. Välkommen in och kika när det är klart.

   Kram!
   /Skvitt

   • mariadesuede skriver:

    Tyvärr så har makten sin tjusning och förför… Kommunismen fungerade inte därför att de vid makten utnyttjade systemet för egen vinning, det betyder inte att kommunismen är en dålig idé. Problemet är människans hunger efter makt, fast vi är mer lika vargar i vårt sociala beteende, hierarkin…

    Borgarklassen kommer att finnas i andra former, men även borgarna förlorar i längden, som den engelska noblessen som faktisk är fattig… Tja, du känner till lorderna som säljer sina slott. Kapitalismen bryr sig inte om samhällsklasserna. Den starke överlever…

    Örnkram

    • skvitt skriver:

     Kommunismen som idé är det inget fel på. Och du håller ju med om den saken.
     Du menar att den inte fungerar och där håller jag inte med dig. Det är klart att den fungerar! Men den har inte gjort det hittills.
     Så vad är felet?
     Kanske det ska analyseras först, en historiens kunskap.
     Innan dess bör väl inget vara sagt.

     Kram!
     /Skvitt

 3. Svante skriver:

  Mariadesuede, skriver att överbeskattning inte är bra, och att t.ex. rökare skall betala skatt på sitt onödiga bruk av gifter för att betala sin egen vård när man blir sjuk. Sjukvården i Sverige behandlar inte rökare numera, inga operationer utförs utan ett bevisat rökstopp, detta trots att en rökare betalt skatt under hela den tid han/hon, eller modernt ”hen” betalat extra skatt för sin last. Jag anser att rökare, med det skatteuttag man tar ut via tobaken inte ligger samhället till last när man blir sjuk. Är man rik kan man alltid köpa den vård man är berättigad till, men är man fattig får man dö utan vård.
  Svante

 4. kao skriver:

  Ibland spelar det ingen roll hur mycket pengar folk har – de kan dö i förtid ändå (se t.ex Steve Jobs).

  Men självklart fattar jag budskapet! Är där nu: har inte råd att ta ut min astmamedicin, den kostar närmare 800:-. Förr var livsnödvändig medicin gratis (typ insulin, astmamediciner, blodförtunnande, hjärtmediciner, cancermediciner etc. etc). Men inte under Alliansen!

  Som du så bra beskriver här, så har de med sin människosyn inget till övers för de som behagar bli sjuka eller arbetslösa.

  Att fortfarande många arbetare röstar på Alliansen är säkert Anders Borgs ‘förtjänst’, eftersom pressen i alla läger tycks hylla honom helt okritiskt.

  Det är ett gräsligt spel för gallerierna och jag önskar att folk var så politiskt medvetna som de (vi) i allmänhet var på 60- 70-talet. Men det blev väl för besvärligt – för då ställde vi ju också krav! Såna medborgare vill varken Alliansen eller (S) ha…..Vi ska smörjas med titytatements tills ögonen blöder.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Vi har ju en dikterande och styrande härskarklass (nu likdom för) och som verkar bakom ridåer av påstått demokratiskt politiskt inflytande, bland annat det som kallas parlamentarism. Det är denna härskarklass som råder över både ekonomi och den politik denna ekonomiska struktur sätter upp gränserna för och som den icke härskande klassen, på vilka de lever och skor sig, inte kan påverka utom i ganska meningslösa, marginella och i det stora hela för härskarklassen helt harmlösa detaljer.

   Det är alltså den härskande klassen som skapar den härskande klassens välstånd, liksom den härskade klassens villkor, och därmed den nedrustning som nu sker av det solidariska så kallade folkhemmet och välfärden. Fattigdom, arbetslöshet och utanförskap är alltså ett verk av härskarklassen, borgerskapet och kapitalismen.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Så sant. Visst är det så. Svårt men inte omöjligt att ändra på. Dock behövs ett uppdämt raseri från större delen av befolkningen för att åstadkomma en radikal förändring. Annars blir det fel och härskare från andra hållet i stället, som ska tala om för oss andra vad som är rätt och fel. Det har historien visat.

    Jag vill inte leva i ett ständigt grådis.

    Rikedom för en person innebär fattigdom för en annan.

    Kram
    Kao

  • skvitt skriver:

   Vet inte, men det stör inte mig heller. Tänk att förlora 600 miljoner utan att veta om det innan pressen upplyser om det. Det visar väl om något att vissa, ett litet fåtal, lever under extremt annorlunda villkor än vanligt folk för vilka en förlust av hundra kronor är mycket kännbar och genast märks.

   /Skvitt

 5. portolanseglaren skriver:

  – Alla välfärdstjänster och all lyx som finns i samhället, alltså allt som finns från huvudvärkstabletter till yachter, skulle inte ha funnits utan att människan gemensamt bidragit – med jobb och kunnande, förmedlat genom transportmedlet nummer ett – pengar.
  Inte en människa, fattig eller rik, skulle kunna få sjukhusvård utan att människorna gemensamt bidragit, inte en skalpell skulle ha formats, inte en kirurg skulle ha funnits som visste att använda den.
  Jag säger inte att man är idiot om man inte ser detta solklart genom en första eftertanke, men inte långt ifrån.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s