Kategorier

Arkiv

Färdiga åsikter – helt gratis!

Sven tycker så bra

att jag inte behöver skriva något själv. 

Sånt är bra om man är lite lat.

Så här inleder han sitt senaste inlägg:

Nya moderata pinsamheter

”Veckans pinsamhet måste vara den här intervjun med vår Moderata Försvarsminister Karin Enström. Vissa svenska politikers rädsla för att kalla Saudiarabien för vad det är, en grym diktatur, är skrämmande. Den ena ledande högerallianspolitikern efter den andra trampar i klaveret när vapenkommersen blir viktigare än moralen. Men dom är ju inte ensamma. Vår allra högsta tupp, Knugen, har ju inget emot att ge medaljer till företrädare för denna diktaturen. Men att ge utmärkelser till miljökämpar är farligt. Skammen borde blossa rejält röd på kinderna på ansvariga herrar och damer. Men, tyvärr, tror jag inte alls att dom skäms det minsta. Men jag skäms över att representeras av dessa vidriga murmeldjur.” 

Murmeldjur, vad ont har de gjort?

Och andra synpunkter levererade av mig själv:

Imorgon delar Världsnaturfonden (WWF) ut utmärkelsen Årets Miljöhjälte. Juryns pris går till Alva Snis Sigtryggsson från Fältbiologerna som engagerat sig för att rädda Ojnareskogen på Gotland.

Kung 
Carl XVI Gustaf brukar dela ut detta pris men väljer att inte göra det i år. Enligt hovets informationschef Bertil Ternert så är det kungens eget beslut.


”Kungen får ta ställning,
 men han avstår ofta när det gäller 

större kontroversiella frågor och det är alltid han som ytterst betämmer om hur man ska göra”, säger Ternert till nyhetstjänsten helagotland.se” /IDG.se

Att demonstrera för miljön och mot Nordkalk är tydligen så kontroversiellt att han inte kan dela ut medalj, men kung Abdullah är uppenbarligen inte det minsta kontroversiell i kungens ögon. EXPRESSEN har en annan uppfattning om Abdullah:

”Saudiarabien är en av världens hårdaste diktaturer. I Amnesty Internationals senaste rapport beskrivs ett land där kvinnor utsätts för omfattande diskriminering, där myndigheterna vidtagit en rad åtgärder för att strypa yttrandefrihet, och där fångar utsätts för tortyr.
Detta hindrade inte Sveriges konung från att åka dit i förra veckan för att hylla Saudiarabiens kung Abdullah, 87.
I fredags var kung Carl Gustaf i egenskap av hedersordförande för World Scout Foundation inbjuden till Abdullah för att dela ut hedersbevisningen Bronsvargen som ges till personer som stått för extraordinära tjänster för världsscouting.”

Gotlandsprotesterna: Naturvärden vs profitintressen

Alva om mötet med kungen: ”Han lyssnade mest”

Annonser

2 kommentarer on “Färdiga åsikter – helt gratis!”

  1. Urban skriver:

    Jag vad ska man säga? Bra att du lägger ut detta på FB 😉
    Ha det / Urban


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s