Kategorier

Arkiv

Apropå rondellhunden

Nimis

Lars Wilks konstverk Nimis i Kullaberg retade en gång i tiden upp diverse myndigheter som ville tvinga Lars att riva det.

Mer känd är han väl för rondellhunden, som retade gallfeber på vissa muslimer.

Nu är ju frågan om det är Lars tur att bli upprörd.

Bonuslänk:
Är kristna människor korkade?


16 kommentarer on “Apropå rondellhunden”

 1. bloggarbjorn skriver:

  Jag tror Vilks har målat in sig i ett hörn där han inte kan verka upprörd om någon förlöjligar honom, för då framstår han ju som hycklare som bara ger sig på andra men inte tål något för egen del. Med andra ord får han hålla god min utåt och förklara att det här är en del av hans konstverk.

 2. imsy skriver:

  Wilks har själv skapat sitt olagliga land. Han ska enbart hålla tyst!

 3. Svante skriver:

  Ursäkta att jag inte hänger med.
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  Vilks är bara en uppmärksamhetstörstande fjant, en icke-konstnär som saknar balans mellan förnuft och känsla…och saknar all respekt för naturreservat. Nimis borde varit rivet för länge sedan, det är bara ett exempel på ett barns lek med en koja…och har ingenting med konst att göra.
  Vilks hån mot islam stör mig mindre (om jag bortser från hans rasistiska tonläge), men i saklighetens namn borde han våga håna kristendomen lika hårt, Bibelns kvinnosyn är minst lika vidrig (Läs Bibeln så får du se!) och Koranen nämner aldrig stening av kvinnor, Bibeln gör det på mängder av ställen.
  Religiös idioti är religiös idioti och skall man kritisera religionen bör man göra så rakt över, de Abrahamitiska religionerna utgår från samma saga, det Gamla Testamentet! Men kristna är känsliga, de är hatiska mot dem som kritiserar deras ”Mållgan” (fantasikompis) och Vilks saknar modet att gå på kristendomens herrar.
  😉

 5. portolanseglaren skriver:

  – När gemena säger något elakt och får veta det så säger de ”Jag skojade ju bara”. När Lars Vilks säger något elakt och får veta det säger han ”Jag försvarar yttrandefriheten”. De gemena har genom Lars Vilks fått ett nytt argument för elakheter, för att såra och utnyttja andras svaga punkter.

 6. […] för mig aldrig ett gott alternativ. Det pågår en debatt i Sverige kring Islam och kring t.ex. Vilks provokation, när han tecknade Muhammed som rondellhund. Men även kristna reagerar mer eller mindre hårt om […]

 7. […] för mig aldrig ett gott alternativ. Det pågår en debatt i Sverige kring Islam och kring t.ex. Vilks provokation, när han tecknade Muhammed som rondellhund. Men även kristna reagerar mer eller mindre hårt om […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s