Kategorier

Arkiv

Okunnig ”expert”

Lyxbil var traktor

Paul Larsson i Övertorneå blev överraskad när han i en kvällstidning pekades ut som ägare till den italienska lyxbilen Lamborghini.

Detta är ingen traktor.

”Jaha, Lamborghini tillverkar traktor också, säger en förvånad Fredrik Hagdahl, som jobbar på Allt om bilar på Expressen.”

Citerat ur GP.

Skvitt förklarar:

Ferruccio Lamborghini föddes på den Italienska landsbygden i Renazza di Cento under enkla förhållanden 28 april 1916 . Han skapade sig en förmögenhet genom att bygga om gamla militärfordon till traktorer. Senare vidareutvecklade han sin verksamhet, utvecklade och tillverkade egna traktorer under namnet Lamborghini.

Han köpte sig en Ferrari, men var lite missnöjd med den. Bland annat tycke han att kopplingen var för trög och detta sa han till Enzo Ferrari, som han kände personligen. Enzo blev förbannad och de båda herrarna blev ovänner. Enzo sa: ”Håll du dig till traktorer, sportbilar vet du inget om!”

”Du”, sa Ferruccio, ”jag ska bygga en egen bil som ska bli mycket bättre än den du bygger!” Och så blev det.

Jag, Skvitt, är egentligen helt ointresserad av bilar. Men det här kände jag likväl till och då blir jag ju förvånad över att en journalist som skriver om bilar inte vet om detta. Men, OK, man kan ju inte veta allt, eller?


2 kommentarer on “Okunnig ”expert””


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s