Kategorier

Arkiv

Märkligt!

De flesta förlorar!

Ja, alltså på Alliansens politik. Och trots det är Alliansen stark! Märkligt! 

Magister Stork visar en bra bild av verkligheten:

”De här siffrorna kan riksdagens utredningstjänst och SCB bekräfta, så de är korrekta.” skriver han och bilden visar tydligt att omfördelningen i det numera skrotade folkhemmet har givit en tiondel av befolkningen 6 tiondelar av kakan och nio tiondelar av befolkningen har fått dela på resten, alltså 4 tiondelar.

Det här betyder alltså att en stor del förlorare fortfarande stödjer en politik som gör att de fortsätter att förlora! Det visar ju väljarundersökningen i dagens EXPRESSEN.

Magister Stork fortsätter:

”Men var kommer alla pengar ifrån? Ja att sjuka, arbetslösa och pensionär råkat illa ut är nog allom bekant, men även skola, sjukvård och äldreomsorg har fått lida pin. Sänkta skatter utarmar våra trygghetssystem, ja hela vår välfärd. 

Förstår man inte det sambandet så bör man i alla fall vara uppmärksam när Reinfeldt börjar vifta med sedlar, de som han brukar ta fram när han skryter om sina skattesänkningsbedrifter.

 

Just då omfördelas nämligen pengar från de som redan har det allra sämst till dem med goda resurser och just då sker försämringar någonstans i våra välfärdssystem.

Ja att tro något annat är allt bra naivt!

Sussa gott…

Magister Stork”

Jag undrar vad magistern menar med att ”sussa gott”. Kanske har Reinfeldt rätt, att vi är det sovande folket.

Nu vet jag inte om jag vågar visa videon. Jag menar att risken är att någon idiot ser den och inte begriper, utan tycker att det låter förbannat bra det han säger. Ja, alltså någon som tillhör de 90% i diagrammet och dessutom tillhör de 60% i undersökningen. Jag menar inte de 10% som gynnas och tillhör de 60% som gillar läget.

Å andra sidan, de som har något att lära av mig gör nog något helt annat än läser min blogg. Av det skälet är det ju meningslöst att påtala att sossarna inte är något egentligt alternativ, endast en fjutt lite bättre. 

Men OK! Videon. Jag tar risken, trots att siffrorna övertygande talar för att Sverige är ett land med politiska idioter som inte har fatta ett skit!

Men om du, som jag kallar idiot – eller för att vara lite snällare – saknar allt vad politisk medvetenhet heter, tänker till nu – då ska du få se en annan video som visar en man som vågar säga rent ut vad Alliansens politiker egentligen menar när de lindar in politiken i vackra ord spetsade med lögner och falska löften eller helt förtiger den dolda agendan.

och del två

Det här är ju inte så svårt egentligen, men illustrationerna talar sitt tydliga språk, att folk inte förstår sitt bästa!

”Moderaterna är fullt upptagna med att montera ned den sociala välfärdsstaten.”

För den som behöver veta mera.


12 kommentarer on “Märkligt!”

 1. Magister Stork skriver:

  He,he…

  Jag brukar skriva sussa gott när inläggen kommer sent på kvällen …fast nog har du rätt i att en stor del av svenska folket antingen är sovande eller förda bakom ”lyset”…

 2. kao skriver:

  Kan det verkligen stämma att Alliansen har ett så stort övertag i opinionsmätningarna??? Att folk i allmänhet är lättlurade och själviska är dock inget nytt. När jag pratar med folk upptäcker jag att de inte har en susning om vad som händer i politiken.Det som förvånar mej mest är hur vanliga knegare kan rösta på Alliansen.

  Inte kommer förändringarna bli så stora med (S) vid rodret, men det är ändå en bit på rätt väg.

  KRam // Kao

  • skvitt skriver:

   Jag håller med om att S inte duger som oppositionsparti. Det är ju ingen grundläggande skillnad.

   Men mätningen ligger i vart fall på EXPRESSEN i dag. Hur det ändrats sedan jag tog skärmdumpen har jag inte kollat upp.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Trodde nog det låg som det brukar: 50/50 ungefär. Men här ser Alliansen ut att ha ett mkt långt försprång. Men sen beror det givetvis också på hur man ritar ett diagram….

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Man kan ju så klart ljuga med diagram. Men här har de bara mätt läsarnas röster och det kan ju hända att arbetare inte har varit inne på tidningen och röstat. De kanske föredrar AB i större utsträckning. Och läste de tidningen kanske de struntade att rösta, ointresserade helt enkelt. Dessutom ska kanske vägas in att datortätheten och internetanvändande är lägre bland folk med mindre inkomster. Just nu ligger siffrorna faktiskt kvar på exakt samma nivåer, 40/60.
     Så man kanske inte ska tro allt för mycket på siffrorna.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Man kan rita ett diagram så det blir som en optisk villa. Det lärde vi oss i kursen kriminalstatistik – ”hur man ljuger med statistik utan att egentligen ljuga”….

      Men du har nog rätt här: det var säkert inte många arbetare med i den undersökningen och då faller den. Statistik är inget att leka med 😉

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Men hela förklaringen är det nog ändå inte, utan det är faktiskt så tragiskt och sant att allt för många ur arbetarklassen inte har det politiska intresse och förstånd att de kan begripa sitt eget bästa. Det ser vi ju i valen där folk går man ur huse för att rösta och ändå sitter det en regering som likt en parasit suger ut och stjäl från dem.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        I årtionden har politikerna tubbat folket, så de inte ska bry sej om politiken. Det är en högst medveten satsning.

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Jo, det har du rätt i och det stämmer gott med en gammal PS i GP. Den där med Andersson och Läling.
         De satt och fikade och Läling klämmer ur sig med anledning av att hörselskadade får ersättning till hörapparater, men synskadade får ingen ersättning till glasögon:

         ”Det är väl för att myndigheterna vill att man hör vad de säger men inte ser vad de gör!”

         Kram!
         /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s