Kategorier

Arkiv

Ingen kommentar!

Konstigt!

Felväsendet har ingen kommentar!

Det är inte likt den bloggen, men OK det respekteras också!

Jag tycker det, som Felväsendet lyfter fram, är väl nitiskt av polisen, men jag var inte på plats och kan inget säga om saken.

Fast man undrar ju om inte detta är ett lite väl onödigt mål att belasta det överbelastade rättsväsendet med. Jag tänker på alla långa handläggningstider som i viktiga mål gör att kallade vittnen, till exempel, inte minns. Det är bara en sak av problematiken med att fokus ligger på småbrott och inte på de stora brotten som begås av myndigheter och företag, ofta rubricerade som ”fusk” och reduceras till missar av olika slag. Sådant som uppenbarligen strider mot lagen, men som rättsväsendet nöjer sig med att bara påpeka och hoppas på bättring.

Ja, ni vet!

Och inget händer.

I bästa fall uppmärksammas det i media, men det är bara i undantagsfall. Dock: inte ens då leder dessa brott till åtal.

Ett gott råd: Pissa inte utomhus – kan ju komma en snut!

Märkligt att FELVÄSENDET inte gör samma reflektion som jag!

Har ni föresten tänkt på att olika förtag, när det passar dem, förbjuder filmning eller andra undersökningar kring deras obskyra verksamhet? Tänka sig att de har rätt till att mörka vad de gör med miljön för oss eller annat som vi borde ha insyn i!

Då är rättsväsendet inte närvarande!

Tjo faderittan!

– – –

PS

Jag såg att TV-nyheterna tog upp sjöfylleriet som nämns ovan. Domen framställdes som en konsekvens av den nya sjöfyllerilagen. Men det är både ja och nej på den punkten. 

Den gamla lagen gav möjlighet att döma var och en för sjöfylleri som har en viktig funktion att fylla för fartygets säkra framdrift om den som har sådan funktion är för berusad för att utföra vad som åligger honom/henne.

Den nya lagen ser på samma sak med samma ögon.

Några personer i inslaget fattade inte att man kunde dömas för sjöfylleri ÄVEN om man INTE höll i ratten! Tänka sig en sådan okunnighet! Och just denna lagliga möjlighet tillskrevs den nya lagen och okunnigheten tillskrevs det faktum att lagen är ny.

Det ENDA som är nytt är att man nu kan dömas för att man har mer än 0.2 promille i blodet. Och det är synnerligen korkat. Vid 0.2 promille i blodet kan alla göra det som åligger densamme! Därmed är den nya lagen riktigt korkad!

Men ska det inte råda samma regler på sjön som på land?
Nej. det är helt olika förutsättningar! Och det får jag väl reda ut i ett annat inlägg.

Annonser

One Comment on “Ingen kommentar!”

  1. kao skriver:

    Med vissa problem kan jag föreställa mej hur lagrådet tänkt sej: Det är ju bara att kasta fram vem som helst till rodret/ratten om man vill….
    Svårt att ta ställning här, tycker jag.

    Kram/Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s