Kategorier

Arkiv

Bara en bild …

… av AFTONBLADET

Här ett längre citat:

”Ett år efter misshandeln mår Christer Skoog fortfarande mycket dåligt. Han går på smärtstillande, är sjukskriven på halvtid och vågar inte gå ut när det är mörkt.

Filmen visar hur de båda männen slår ner Christer. Sedan tar en av dem sats och stampar honom fem gånger i huvudet med full kraft. Männen försvinner in i sin hytt. Efter 30 sekunder återvänder en av dem och sparkar den medvetslösa Christer två gånger i ansiktet.

Strax efteråt dyker två vakter upp. De förhör de två männen som gestikulerar och visar att det varit slagsmål. I tio minuter kliver de två vakterna fram och tillbaka över Christers medvetslösa kropp innan en av dem böjer sig ner och kontrollerar om han andas och har puls. Först då tillkallas sjukvårdspersonal.

De två musikerna erkände delvis misshandeln och greps av åländska polisen i Mariehamn.

Men eftersom brottet skedde på svenskt vatten och ingen av de inblandade är finsk medborgare släpptes de och återvände till Irland.

I Sverige togs ärendet över av kammaråklagare Thomas Holst. Trots övervakningsfilmen, erkännandet och att de två gärningsmännen var identifierade beslutade han att lägga ner utredningen.

– Personerna finns inte att få tag i, säger han.

Men de är ju kända och finns på Irland?

– Om vi skulle försöka hämta hem alla människor som begått brott som inte är tillräckligt allvarliga så skulle vi få väldigt mycket att göra.

Att begära dem utlämnade ser han inte som ett realistiskt alternativ.

– Så går det inte till. Sådant där håller vi på med när det är allvarliga brott – som mord.”

Nu är frågan om ”det fega kräket” har begått mord

eftersom han till varje pris ska lagföras i Sverige, landet som inte ids eftersöka folk som har begått grov misshandel som kunde ha slutat med döden föroffret.

Enligt AFTONBLADET är han inte vatten värd. Ändå har han inte ens blivit hörd av polisen. Och den som inte minns: det var inte han som inte ville höras. Det var åklagaren som inte ville det medan han under fem veckor var kvar i Sverige.

Vore något med AFTONBLADET hade tidningen visat att det är rättsväsendet som inte är vatten värt!

Det är mycket som inte står rätt till, men Sverige är ju känt för sina rättsskandaler. Till exempel den med Thomas Quick och dennes försvarsadvokat som som gjorde vad han kunde för att få honom fälld för mord efter mord.

Den försvarsadvokaten hette Claes Borgström och han gjorde karriär genom att vara tyst, medan åklagaren gjorde karriär med att undanhålla rätten undersökningsmaterial. Nu företräder advokaten kvinnorna som har anmält Julian Assange, i vad som kommer att bli en rättsskandal än större än Quick-fallet, bara tiden får lida tills den är mogen för sanningen.

Under tiden gör AFTONBLADET allt för att svärta ned Julien Assange. Men för några år sedan ville de att han skulle skriva för tidningen. Men nu är det andra tider. USA vill ha tag i Julian Assange och AFTONBLADET försöker påverka oss till att inte ta så allvarligt på saken den dagen USA får sätta klorna i honom. Och med en gäspning hoppas tidningen att vi sen ska ta emot nyheten om att han har avrättats.

Jag bara undrar, saknar AFTONBLADET kurage att stå emot påtryckningarna från USA? Egentligen en dum fråga för numera är detta uppenbart varenda dag.

Eller har jag fel? Är det bara inkompetens bland redaktionens journalister i kombination med demens? I så fall kan jag rekommendera ett av mina tidigare inlägg.

Annonser

5 kommentarer on “Bara en bild …”

 1. kao skriver:

  Är inte förtjust över posören Assange, men däremot överförtjust i Wikieleaks.
  Man kan tro att Assange är ensam bakom Wikileaks, som det är nu. Flera andra har varit involverade och bör få sej en stor del av äran. Inte minst borde Mannings, som sitter fängslad i USA, släppas fri.

  Jag litar varken på USA, Aftonbladet eller Assange längre – eller på Alliansen och rättsväsandet etc etc.

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s