Kategorier

Arkiv

Övergrepp!

Det bara fortsätter!

 

”Thomas Olsson, Bergwalls nuvarande advokat, säger sig ha sett ett mönster under en längre tid.

– Successivt har de försvårat för honom att ha kontakt med media. Inledningsvis var det inget problem att ta emot besök, sen införde ansvariga krav på föranmälan och registrering, sen tillkom restriktionen att två personal ska vara med vid intervjuerna. Det här drog i gång rejält efter resningsansökningarna och de första friande domarna.

Förvägras möte

Planen var att möta Sture Bergwall på den rättspsykiatriska avdelningen i Säter. Men under torsdagseftermiddagen lämnade Marianne Romlin, enhetschef, besked om att Aftonbladet inte var välkommen under fredagen.

– Det är aktiviteter hela dagen och vi har därmed inte tillräckligt med personal, uppger hon som orsak.

– Skitsnack, vad då för aktiviteter, säger Sture Bergwall.” 

Ovanstående citat saxat ur AB, men Sture har själv skrivit om saken på sin blogg och det är ett bra tag läste det där.

Att inskränka Stures rätt till besök på sätt som beskrivs i citatet är ännu ett rättsövergrepp och det borde definitivt anmälas. Det finns ingen saklig grund för sådan besöksrestriktioner vad jag kan förstå. Thomas Olsson bör genast anmäla Säters ledning till Socialstyrelsen.

Det Säter gör är så uppenbart rättsvidrigt, nämligen att ge Sture restriktioner ENBART för att försvåra att sanningen kommer fram hur sjukhuset har kollaborerat med polis och åklagare och därmed fått honom oskyldigt dömd och medverkat till att mördare går fria i dag. Det vill man förhindra. Det är rent kriminellt!

Sture Bergwall ”efterlyster en oberoende utredningskommission som granskar alla inblandades agerande. Allt från åklagarens metoder till den rättspsykiatriska avdelningens arbetssätt, som han i dag är mycket kritisk till.” Ja, det är väl det minsta man kan begära!

 

Rättsröte-skandalen


2 kommentarer on “Övergrepp!”

 1. Svante skriver:

  Att Sture Bergvall antagligen är så sjuk att han behöver institutionsvård måste inte innebära att han skall kallas seriemördare om han inte är det. Den där Kwasten verkar sopa väldigt dåligt. En sak till ska bli spännande att se vad som händer med helikopterpiloten. En gång i tiden jobbade jag som Åk Lagare men det rörde sig om bilar.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Åk-lagare = maxpoäng!
   🙂

   Sture är väl inte alldeles frisk, men han klarar säkert ute i samhället om han inte har blivit alltför institutionsskadad.
   Jag är helt övertygad om att han kan skrivas ut till samhället, men man kommer att göra en riskbedömning innan dess (sånt görs för övrigt fortlöpande), men med en sådan bedömning av friserat slag lär förvaltningsdomstolen aldrig våga avskriva vården.
   Att man kommer att klassa honom som farlig vågar jag sätta en betydande slant på eftersom man redan nu gör vad man kan för att stoppa hans besök! Allt för att han inte ska kunna komma till tals. Det är konstigt att man tillåter honom att blogga.

   Kwast borde spärras in! Ta bara ”benbiten” från Norge. Den skickade han till ett eget utvald lab för att analyseras, inte till SKL! ”Benbiten” visade sig senare inte alls komma från en människa. Det var sten och plast! Det visste säkert Kwast. Varför såg han annars till att SKL inte fick göra analysen?
   Likaså visste Kwast att ”Quick” hade alibi för ett av morden. Han var ju konfirmation lååångt från mordplatsen!
   Det finns ju mycket mer än detta, men det som jag just nu har aktuellt i minnet.

   Det är inte omöjligt att jag läser boken – om jag har tid.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s