Kategorier

Arkiv

Tillväxtverket

Stulna texter i urval

Till att börja med, Wikipedia om vad Tillväxtverket är:

”Tillväxtverket är en svensk statlig förvaltningsmyndighet som bildades den 1 april 2009. Tillväxtverket har till uppgift att utveckla och genomföra insatser som främjar entreprenörskap, ökad konkurrenskraft och tillväxt i företag samt utvecklingskraft i alla delar av landet, med stärkt nationell, regional och lokal konkurrenskraft.

Myndigheten sorterar under Näringsdepartementet. Tillväxtverkets vision är att Sverige ska vara ett föredöme för företagsamhet med hållbar tillväxt.

Tillväxtverket har elva kontor på nio orter i Sverige. Åtta av dessa kontor är programkontor för de regionala strukturfondsprogrammen för vilka Nutek tidigare var förvaltande och attesterande myndighet. Myndighetens huvudkontor ligger i Stockholm.

Myndigheten tog främst över ärenden från Nutek och Glesbygdsverket som avvecklades den 31 mars 2009. Från Konsumentverket övertogs ärenden kring kommersiell och offentlig service på landsbygden.” Jag har inte tagit med hela deras text och inte heller deras länkar.

Nu har verket hamnat i blåsväder, vilket ju antagligen inte många har missat.

Generaldirektör Christina Lugnet har bjudit upp till fest på oss skattebetalares bekostnad.

”.. och för det tredje är du duktig på representation

Innan Christina Lugnet utsågs till generaldirektör för det nybildade Tillväxtverket arbetade hon länge vid Haparanda kommun.

Under sina 29 år i kommunen verkade hon bland annat som gymnasiechef, utvecklingschef och kommunchef.  Via Norrländska Socialdemokraten får vi veta hur det lät när Christina Lugnet avtackades av dåvarande kommunalrådet Sven-Erik Bucht (S): …”  Läs mer.

 

 

”Det sticker i ögonen när uppgifter om missbruk av skattepengar kommer fram. Efter härvan med AP-fonderna tidigare i somras avslöjade Dagens Nyheter nu i veckan hur Tillväxtverket sedan i början av 2010 har spenderat sammanlagt 16,5 miljoner kronor på representation, interna seminarier, intern utbildning och andra konferenser.

Visst, utbildning, seminarier och konferenser kan vara bra inslag i arbetet, men när det rör sig om återkommande slottsvistelser, vinprovningar och spa för myndighetens anställda är det ett hån mot skattebetalarna. Förtroendet skadas allvarligt och det som uppenbart inte har varit en engångsföreteelse utan vardagsmat på verket måste få ett stopp.” Läs mer.

”Genom att kalla lyxmiddagar och nöjen för seminarier har verket sedan fått tillbaka stora summor i moms.

Regeringen har kallat ansvariga till möte om det statliga verkets utgifter. Generaldirektör Christina Lugnet säger sig vara chockad över slöseriet och facket är kritiskt.”

Men hon var ju redan tidigare känd för sin ”represantationslusta” och det är ju hon själv som är ansvarig, så hur kan hon påstå att hon är chockad? Läs mer.

Som sagt, ”chockad” (sic!):

”… satt sprätt på 7,5 miljoner kronor på representation och seminarier, det vill säga i praktiken lyxmiddagar och vinprovningar med mera. 25.000 per anställd – inte illa, även om cheferna lade beslag på de fetaste bitarna.

 Generaldirektören Christina Lugnet påstår att hon är chockad. Det är alla andra också!

 Antingen är hon inkompetent eller bluffar. I vilket fall som helst tycker jag personligen hon borde få sparken. Så snabbt som möjligt, helst i förrgår.”  Här stal jag nästan hela texten!

Att som chef unna sig själv och sina medarbetare speciella upplevelser förskjuter lätt regler, skapar ursäkter och blir till vanor. I en verksamhet som drivs med skattemedel bör dygderna vara sparsamhet och måttfullhet.”  och ”avslöjanden om momsplanering och svårförklarade fall av chokladprovning, höga hotellkostnader och lyxmiddagar väcker frågor om myndigheternas prioriteringar. Det allmännas pengar verkar vara fåtalets pengar.”

Käringen Christina Lugnet. backar:

”Det största misstaget är att vi lade vår middag på Grand, det var helt enkelt för kostsamt, det var för dyr lokal och ett för kostsamt evenemang. Det är vi djupt ångerfulla för, säger hon i en intervju med TT.” Läs mer.

Men:

”Christina Lugnet har tidigare sagt att flera offerter togs in och att Grand Hôtel var det billigaste alternativet.” (även i DN)

Det är beklämmande med dessa lögnaktiga toppchefer!

Nu är det ju också som så

Ja, alltså att verket har tillskapats av Alliansregeringen. Och det är en  regering som som sätter den fria företagsamheten i första rummet. Och det är den fria företagsamheten som ska främjas av Tillväxtverket. Den fria företagsamheten har fått köpa in den sociala välfärden för att sko sig själv på välfärdens bekostnad. Detta är Alliansens politik och den genomförs steg för steg utan några som helst moraliska betänkligheter från ansvariga politikers sida.

Är det inte samma brist på moral hos Alliansens politiker, som hos käringen ovan?

Så vad är det hon yrar om, näringsminister Annie Lööf (C), när hon kallar samtliga generaldirektörer i sina myndigheter till möte i nästa vecka. ”Vi ska göra klart för dem att de måste skärpa upp sin representation och ta en diskussion med dem …” Och: ”…  jag tolererar inte att man inte följer riktlinjer, jag tolererar inte att man inte följer lagstiftning, säger Annie Lööf.” ”Inte följer lagstiftningen”, men då är det väl dags för en lagföring, eller? Fast det kan ju vara en klassfråga, så klart. Annie Lööfs indignation är nog bara spelad, en teater inför folket och ingenting annat.

”Tidigare i somras kunde DN avslöja hur de sex AP-fondernas tjänstemän levde på helt andra villkor än andra myndigheter. Frikostiga förmåner, lyxhotell, tjänstebilar och gratis städhjälp hemma …” Vad har det blivit av det?

Det stormar för stunden och så hoppas alla att lugnet (Ooops, en ofrivillig ordlek!) lägger sig. Som vanligt!

 


12 kommentarer on “Tillväxtverket”

  1. kao skriver:

    Bra bild på en övergödd chef, Lugnet. Bra skrivet! Vad i hela helvetet – det var ju knappast till deras överdådiga fester pengarna skulle gå! 350 småföretagare har hittills tagit avstånd och vänt TillväxtvÄrket ryggen – men det kan bli många fler. Hoppas på det.

    Kram // Kao

  2. Kao skriver:

    Hehe. nejdå, det var ingen fara. Men lab-assistenten jämförde med mina förra prover som togs för en dryg vecka sen. Calcium i blodet har stigit mer och något inre organ avger liquid som det inte ska. Jag tror det är njurarna – eller vänster njure eftersom jag har hemskt ont just där. Svårt att ligga ner, svårt att stå upp. You name it! Det kan också vara sköldkörteln. De vet inte ännu. Gastroskopi ska göras, den vill jag helst inte tänka på. Men när det blir av vet jag inte. Köerna är så långa att de inte ens fått ordning på väntelistorna ännu…..

    Kram//Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s