Kategorier

Arkiv

Sekretess = ingen insyn = demokratiskt hinder!

Betala din skatt

och skit i vart pengarna går!

Det är inte din angelägenhet!

”Arbetsförmedlingens nuvarande generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist och Catharina Sojde, chef för Arbetsförmedlingens Juridiska avdelning anser att du som skattebetalare inte skall lägga dig i vad dina pengar används till.”

”Dessa två kvinnor på Arbetsförmedlingen försvarar naturligtvis sitt agerande och sina uttalanden tills den dag de byter karriär och blir överbetalda konsulter inom något obskyrt område. Men tills dess lär de icke bita den statliga hand som så generöst föder dem så förvänta ingen hjälp från det hållet.”

Detta eminenta inlägg kan du läsa i sin helhet här.

Vi lever ju i ett kapitalistiskt samhälle och därmed är det kapitalisterna som har alla favörer och vi andra saknar motsvarande, men får betala notan. Den som inte fattar det måste väl vara ganska blåst i pallet!

Alltså, det är just därför som det är så som det är i samhället. Till exempel att Försäkringskassan kan syssla med utpressning, att sjukvården hellre betalar 2 226,50 än 55,70 kronor, att vi luras på våra pensioner, och en absolut sanning: Dödssynd är en usel drivkraft för omsorg.

Jag har ju skrivit långt mycket mera i mina inlägg än vad jag länkar till ovan och nedan. Kika högst upp. Där finns en sökfunktion. Använd gärna den!

Och en sanning: Påtvingad sekretess – hot mot demokratin

Fas3-smart

Mer från Gnipagrottan:
Det är skillnad på folk och folk och precis som med bilar så finns det alltid en standardtyp och en de Luxetyp. Om man inte visste det tidigare så blir man upplyst om detta när man läser Arbetsförmedlingens, Försäkringskassans och Regeringens hemsidor och faktablad. Här får man svart på vitt att många krav och ekonomiska ersättningar inte alltid följer logikens lagar. Vad du erhåller i ersättning beror i mångt och mycket på vem du är och varifrån du kommer.”

Citatet ovan kommer från ett inlägg som det länkas till i inlägget jag ovan berömde. Klickade du på länken där så behöver du alltså inte klicka på länken här.

Annonser

4 kommentarer on “Sekretess = ingen insyn = demokratiskt hinder!”

 1. Svante skriver:

  Som du skrev ett eminent inlägg om FAS3. Undrar vad som kommer fram om man kollar upp vilka som gör vinster på den globala uppvärmningen?
  Svante

 2. skvitt skriver:

  Oljeindustrin har börjat att borra i Arktis redan. I Arktiska rådet diskuterar man hur de olika länderna i norr ska dra sina gränser i Arktis just för den sakens skull. Kanske kommer man även att kunna utvinna andra mineraler från själva havsbottnen.
  Snart kommer nog även transport-industrin att spara mycket pengar då Nordväst-och Nordost-passagen kan utnyttjas mera riskfritt och under länge säsong.

  Även fiskerinäringen kan komma att tjäna pengar, bara inte oljeutsläpp förstör fisket. Miljön där är ju mycket känsligare än i varmare hav pga av nedbrytningen går så mycket långsammare i kalla vatten. Över 20 år efter Exxon Valdez-katastrofen finns 20.000 ton olja kvar, trots omfattande sanering i flera år!

  /Skvitt

  • Svante skriver:

   Det är ju det jag menar, man kan inte lita på experter från någondera lägret. Det beror på vilken ekonomisk nisch de riktat in sig på. En gång i tiden var kärnkraft totalt ofarlig.
   Svante

   • skvitt skriver:

    Klimatforskarna räknar även på sådana effekter. Även solaktiviteten kan spela in och inte ens de effekterna undandrar sig klimatologernas intressen. Olika molns effekter, höghöjds- låghöjds- och vita och mörka molns effekter, liksom havsströmmarnas och de stora oscillationerna i Stilla havet och Norra Atlanten försöker man räkna på, samt förändringarna i jordens albedo, som förändras både beroende på att havsisar och glaciärer minskar och att algförekomsterna förändras i haven.

    Det här tillsammans gör att klimatmodellerna än så länge är långt ifrån fulländade.

    De som har specifika intressen i olika riktning och gott om kapital kan betala för att suspekta forskare ska presentera resultat som passar dem och dessa forskare väljer och vrakar bland de fakta som finns. de som inte passar väljs bort och de andra tillmäts mer betydelse än de förtjänar. Med sådan metoder kan vad som helst ”ledas i bevis”. Detta är ett fenomen som inte minst är utpräglat inom läkemedelsindustrin, så det är inte bara klimatet som utsätts för pseudoforskning. Kärnkraftsindustrin har också sina pseudoforskare, för att ta ett annat exempel.

    /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s