Kategorier

Arkiv

Bluffreform av Alliansen!

FAS-ligt vad man bluffar!

”Förra veckan deltog 31 114 arbets­lösa i regeringens arbetsmarknadsprogram Fas 3. Som en ­jämförelse jobbar det drygt 25 000 lärare och rektorer på svenska kommunala gymnasieskolor.

Fredrik Reinfeldt gick inför valet 2006 till hårt angrepp mot Social­demokraterna, som han menade ­försökte ­dölja den verkliga arbetslös­heten – ­”utanförskapet” – med olika arbetsmarknadsprogram. Sedan 2007 gör han samma sak. Den stadigt ­växande ­gruppen långtidsarbetslösa i Fas 3 ­räknas inte in i statistiken över ­arbetslösa.” Det skriver Jonna Sima. Läs resten.

Läs gärna även Helga von Pitbull

”Jag har regelbundet kontakt med en hel del människor som är i fas3 via de facebookgrupper för arbetslösa jag är admin i och via bloggen fasan där jag är en av skribenterna.

Jag förnekar inte att det finns folk som trivs på sina fas3 platser. Jag känner många som gör det, men det innebär inte att åtgärden är en bra arbetsmarknadspolitisk åtgärd och det tycker heller ingen av de jag har kontakt med varken de som trivs på sina pysslesättningsplatser eller de som bryts ner psykiskt av utnyttjandet och tappat allt vad självförtroende och framtidshopp heter.

Den stora faran är bortträngningen av riktiga jobb och den hänsynslösa utsugning av skattepengar som sker av de arbetsgivare som utnyttjar systemet.

En av de jag känner som är nöjd med fas3 är en av de fåtal som fas3 platsen resulterade i ett jobb för. Han jobbade som fas3 i 2 år åt en ICA-butik och gjorde hela tiden ordinarie arbetsuppgifter när han skulle byta fas3 plats efter 2 år anställde ICA-handlaren honom. Då har denna ICA-handlare förutom gratis personal i två år fått cirka 120 000 i bidrag. Snacka om bidragslinje i stället för arbetslinje.” /Susanna H Svensson (http://www.facebook.com/susanna.h.svensson)

Jag tackar Susanna för bidraget!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s