Kategorier

Arkiv

Bloggspace.se ligger nere!

Sprid detta!

Bloggspace ligger nere!

Det är ju väldigt tragiskt för alla, både för de som har följt bloggarna på bloggspace.se och de som har skrivit sina bloggar på portalen. Företaget som har drivit bloggspace.se har inte betalat för att ha kvar domännamnet och därmed är bloggarna inte längre tillgängliga annat än som webbcach. Det går alltså att läsa gamla inlägg, men det är krångligt att följa en hel blogg.

”Jag fick nog av Bloggspace.se som bara strulade och …” skriver Reza på sin nya blogg. Nu är han väl ännu mera besviken eftersom de gamla inläggen inte går att läsa lika lätt. Men i all bedrövelse så har han ju redan förekommit skadan. Det är värre med de som togs på sängen. De som bara upptäckte att deras blogg de skrev på, eller deras blogg de följde, plötsligt inte kunde hittas.

Jag uppmärksammades på saken av signaturen ”anonym”, som frågade vart Astrids miljö- och samhällsblogg hade tagit vägen. Till cachen!

Med mycket krångel kan man ju se alla inläggen (ett exempel), men man måste alltså hela tiden gå via cachen och så är det för alla bloggar på bloggspace just nu.

Som synes längst ned i bilden ovan så deaktiverades portalen bloggspace.se 2012-07-11 0ch den kommer att avregistreras 2012-09-09. Än finns det alltså hopp om att den aktiveras igen. Men då jag inte vet skälet till att betalningen har uteblivit så vet jag ju givetvis inte heller om betalningarna kommer att åter tas upp, eller om portalen försvinner för gott.

Alla ni!

Alla ni som har bloggat på bloggspace.se och flyttar till annan portal är hjärtligt välkomna att i kommentar nedan tala om vart ni tog vägen, var ni finns nu istället. Skriv er gamla bloggadress och er nya så finns en chans att ni hittas igen.

Alla ni som ser detta inlägg och som själva bloggar eller brukar kommentera hos andra, tipsa om mitt inlägg för att hjälpa alla från bloggspace att hitta hit och berätta vart de tog vägen och var de är nu!

Man måste hjälpas åt i nöden!

Jag tackar er alla å de drabbades vägnar och tänker samtidigt på alla er som nu har blivit av med era inarbetade bloggar!

Observera också att alla får mycket gärna illustrera sina inlägg om saken med de bilder jag har lagt upp här!

Läs också:

Till alla som bloggat på Bloggspace.se eller följt deras bloggar

Plus: https://skvitts.wordpress.com/2012/07/17/har-diskuteras-bloggspace/

http://www.familjeliv.se/Forum-21-162/m65746106-1.html?search=Binary&searchField=3&searchRange=5&searchSort=1&searchLocation=2&doSearch=S%F6k&searchDisplay=2&ts=1

– – –

”Domännamnet är deaktiverat, dvs. ägaren har inte förnyat domännamnet.

Ni kan få fram vem ni ska kontakta via iis.sewww.iis.se/
Skriv in domännamnet, klicka på länken för innehavaren: himedi0702-00003
Skriv in captchan så får ni fram en mailadress.” /Sportpappa.

Mer från Sportpappa: http://www.familjeliv.se/Forum-21-162/m65746106-1.html?search=sportpappa&searchField=3&searchRange=5&searchSort=1&searchLocation=2&doSearch=S%F6k&searchDisplay=2&ts=1


144 kommentarer on “Bloggspace.se ligger nere!”

 1. anonym skriver:

  Tusen tack för informationen!

  • skvitt skriver:

   Tack själv och sprid gärna detta:
   https://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/

   Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig!
   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Har skickat vidare hos mig, utan att riktigt förstå vad som hänt.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Jo, vi skriver ju på wordpress. De som har skrivit på bloggspace har fått sina bloggar släckta för att ägaren inte har betalat för sitt domännamn.
     Det är ju mycket tråkigt för både läsarna och skribenterna.

     Nu sprider jag detta och här kan de som vill berätta vart de har tagit vägen.
     /Skvitt

  • Barbamamma skriver:

   Toppen! Har börjat sprida detta! Jag nås på http://ylvalisbild.blogg.se/ jag hade bloggen Barbamamma på bloggspace…..

  • charlotta skriver:

   Men va fasiken??? Hur kan ett helt bloggforum bara få försvinna???? Det är ju flera års inarbetade bloggar, med minnen, bilder, adresser mmmm som bara inte får vara borta! Det måste ju finnas nått sätt att få tillbaka eller åtminstone få accsess till sin egen blogg igen?? Kan man inte göra nått åt detta? Vadå ”inte betalat sin avgift”?? Vad är det för avgift som inte är betald? I alla fall: tack för informationen- hade verkligen förväntat mig någon slags förklaring fån den där personen som tydligen hållt i hela livslinan för alla våra bloggar och nu bestämt sig för att bara låta oss förlora dem .. 😦
   Min blogg hette : Very important wife in Paris och jag finns nu på .http://expatwifeinparis.blogspot.se/

   • skvitt skriver:

    Förhoppningsvis betalar de igen innan fristen löper ut.
    Här är den förlorade bloggen:
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://expatveryimportantwifeinparis.bloggspace.se/1669557/I-bland-undrar-jag-vart-jag-ar/
    för den som vill trassla sig igenom den via cachen på webben.

    /Skvitt

    • Barbro Nilsson skriver:

     hur kan jag få tag på min blogg??? nyckelpigan.bloggspace.se
     hjälp snälla och få fram den som den du fick fram här ovanför – tack.
     tror jag skrev sist den 11/7
     jag vore evigt tacksam för din hjälp!

     • skvitt skriver:

      Jag har försökt, men det tycks inte finnas någon cachad kopia, vilket förvånar mig.

      Så här skrev jag i en annan kommentar:
      ”Ett tips.
      Om dina bloggvänner har startat upp nya bloggar kan du hitta dem genom att söka på olika sannolika ord.
      Mest sannolikt är att de har döpt sina bloggar till samma namn som de hade på Bloggspace. Se om samma namn dyker upp men med något annat i slutet på webbadressen än .bloggspace.se.
      Tips två.
      Sök tre-fyra ord som är typiska för en av dina bloggvänner som du söker.
      Antag att vännen bor på en liten ort och brukar skriva ut ortnamnet, till exempel Åre. Vännen kanske bloggar om matrecept. Kanske har den en hund, till exempel en collie som heter Ludde och som vännen ofta skriver om. Skriv då i Googles sökfält: “åre+recept+collie+ludde”. Rimligen bör detta ge en träff, som i just detta exempel ser ut så här:
      https://www.google.se/search?rlz=1C1ASUT_svSE431SE431&sugexp=chrome,mod=19&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%22%C3%A5re%2Brecept%2Bcollie%2Bludde%22!
      Kolla igenom länkarna!
      Upprepa för varje blogg du söker.”

      Hoppas att det kan vara till någon hjälp!
      Lycka till och kram!
      /Skvitt

      • Barbro Nilsson skriver:

       hej och tack för ditt försök ändå! men varför tror du att det inte finns någon kopia? skall det inte bli det på allt eller ??? jag begriper mig ju inte på detta. om du söker på nåt annat datum än den 11/7 då – blir det samma sak då? ursäkta att jag besvärar dig, men detta känns så oerhört att förlora sin blogg som man faktiskt haft i sex år och i stort sett från bloggspace start! bara att kunna få tillbaka den skulle betyda så mycket för mig – tänk att man kan känna så bara över en blogg och sina skrivna inlägg/funderingar/tankar/händelser osv. är så tacksam för din hjälp – kram

       • skvitt skriver:

        Google tar regelbundet en avbild av det som finns på nätet. Det är vad vi ser när vi går in på en cachad kopia.
        Det förbryllar mig att till och med dessa cachade sidor är borta. Ja, BORTA, för jag har sett vissa cachade sidor tidigare och nu kommer jag inte åt dem ens. Och det kan jag inte förstå. Det har INGENTING med Bloggspace att göra.

        Avregistreringsdatum är 9/9, så än är ju inte hoppet ute. Mitt råd, om Bloggspace kommer tillbaka, är att exportera bloggen till WP, där ju risken för något liknande är mycket mindre.

        Att man kan känna för sin blogg så starkt som du gör är nog inget konstigt. Har man skrivit av själ och hjärta så blir det så. Jag känner med dig!
        Kram!
        /Skvitt

        • Barbro Nilsson skriver:

         Tack snälla du för alla dina svar här! Det har hjälp många tror jag – bara att känna att någon faktiskt bryr sig om oss ”stackars” bloggare från Bloggspace. Nu verkar ju BS fungera – men törs man lita på den – ja det är frågan. Hur gör man för att exportera bloggen till WP? Och får man då med sig allt, jag menar inte bara inläggen, utan privata meddelanden, kommentarer, bloggarvännerna som man har på sin lista. Sist men absolut inte minst – vill jag bara säga STORT Tack till dig Skvitt för det trevliga sätt du bemött oss på här – kram från en tacksam bloggare.

         • skvitt skriver:

          Tack Barbro!

          Jag har kollat upp detta och tyvärr finns ingen funktion för att exportera till WP: Det går helt enkelt inte.

          Däremot kan man ju kopiera alla sina inlägg och klistra in dem i WP, men det är ju inte samma sak och för den som har många inlägg kan det ju bli ett mastodontiskt arbete. Och man får inte med annat än just bara inläggen. Å andra sidan får man helt säkert nya trevliga kommentarer och nya läsare. Antagligen får man även nya läsare på den gamla bloggen om man länkar till den.

          Ett tips kan ju vara att man bara kopierar inledningen på de inlägg man tycker är särskilt intressanta och sen skriver man ”Läs resten här!” och länkar till Bloggspace-bloggen. Det bör absolut leda till fler läsare på original-bloggen.

          Bloggspace har vissa funktioner som saknas i WP och säkert är guld värda. Särskilt den sociala funktionen med ”Kompisar” (Uppkopplade vänner, Vänner som väntar, Din kompislista osv). Jag kan förstå att folk uppskattar portalen, bara den funkar.

          Lycka till i fortsättningen!

          Kram!
          /Skvitt

          • Barbro Nilsson skriver:

           Tack skall du ha för ditt svar. Jag har ju blogg även här – har faktiskt flera som jag inte varit så aktiv på under flera år, men nu är det kanske idé att faktiskt ta sig an någon av dom! Kram från en tacksam bloggare.

          • skvitt skriver:

           Hoppas då att du länkar dem till varandra. Jag kan inte kolla det för när jag klickar på ditt namn kommer jag bara till din FB och där hittar jag inga blogglänkar.
           Tips, lägg upp några inlägg på FB.

           Du kan se hur jag gör: http://www.facebook.com/skvittis.skvitt – varmed inte är sagt att du måste följa mitt exempel.

           Kram!
           /Skvitt

 2. […] https://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/ Rate this:Dela dettaTwitterFacebookMerE-postSkriv utStumbleUponDiggLinkedInRedditGillaGillaBe the first to like this. […]

 3. suttecity skriver:

  Reblogged this on TANKESMEDJAN and commented:
  Skvitt informerar om nedläggningen av bloggspace.se

 4. Administrator skriver:

  Hmm…De var ändå så oseriösa! lika bra, men synd för alla bloggare!

  • skvitt skriver:

   OCH för deras läsare!
   /Skvitt

  • Monica skriver:

   På vilket sätt var de oseriösa?

   • Administrator skriver:

    Jag hade en bloggsida där. Det var alltid strul. Inlägg försvann, och verktygssidan var det fel på. De svara de inte på mail och sedan när de började placera en massa reklam mitt i blogginläggen fick jag nog och bytte.

    • skvitt skriver:

     Ännu konstigare då att de inte betalar sin räkning för domännamnet. Jag menar om de då satsade så mycket på reklamintäkter så borde vara angelägna om att få in de pengarna.
     En domän kostar ju så lite.

     Man kan inte behandla folk på detta sätt. Jag tror inte de har en chans att komma tillbaka på bra länge. Bloggspace har nog gjort sitt.

     Kram!
     /Skvitt

 5. Helena Palena skriver:

  Visste inte ens att blogspace fanns! Ja, rymden är stooor!

 6. […] Bloggspace.se har helt plötsligt utan förvarning försvunnit från […]

 7. kristallina skriver:

  Reblogged this on Horisonten and commented:
  Skvitts berättar om att bloggspace.se ligger nere. Ni som har flyttat era bloggar till en annan portal, kommentera hos Skvitts och skriv vart ni har tagit vägen!

 8. […] Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig! /Skvitt […]

 9. svorskan skriver:

  Tack för infon! Bra att du sprider!
  Kramar och allt gott till dej!

 10. Magister Stork skriver:

  Hej Skvitt…

  Ja det är ju retfullt när saker försvinner bara så där. Hoppas att det löser sig så det börjar fungera igen.

  För egen del så är jag rätt kass på det digitala så det är fint att du hjälper till. Det ligger väl lite i tiden…bygg upp något snabbt och stäng igen det ännu snabbare om det inte går att tjäna pengar på det…fast vad vet väl en gammal Stork?

  • skvitt skriver:

   En gammal stork vet säkert det mesta, särskilt vad som döljer sig i vassen!
   🙂

   Jag tycker synd om de som lagt sin själ i en blogg som sedan bara är borta, det är därför jag tycker att man ska samarbete och hjälpa dem om man kan.

   /Skvitt

 11. nitaskort skriver:

  tack för informationen. Jag har bytt blogg från nita.bloggspace.se TILL nitaskort.wordpress.com .

 12. thisismyblackbox skriver:

  Bra att du sprider det här, har undrat varför det inte går att komma in på en del bloggar, nu förstår jag varför. Synd för de drabbade.

  • skvitt skriver:

   Ja, det är verkligen synd!
   Och de drabbade är ju inte bara skribenterna, det är även läsarna som drabbas.
   Skriv därför själv om saken och länka gärna hit också, inte för att jag ska få uppmärksamhet, men för att alla drabbade ska komma bättre ut ur förödelsen.

   /Skvitt

 13. Ingrid. skriver:

  Så tråkigt alla gamla bloggvänner har försvunnit.Hoppas att bloggspace kommer
  tillbaka.Mvh:Ingrid

  • skvitt skriver:

   Och om inte domänen betalas, så måste ju bloggarnas läsare hitta dem igen där de dyker upp.
   Kan du alltså slå ett slag för att de hittar hit, då kan de säkert även hitta vidare.

   /Skvitt

 14. kao skriver:

  Tråkigt att det ska drabba så många, bara för att ett fåtal inte betalar för sej. Men sådan är ju kapitalismens tongångar. Samma med vård, skola, omsorg etc. Plötsligt försämras och/eller försvinner bara saker och ting utan att man har en aning om det. Samma sak kan ju hända här på WP och andra bloggportaler – om man tycker folket blir för enat och går till storms mot orättvisor och annat.

  Snart blir det väl förbjudet med bloggar, kanske även vissa egna domäner som kommer granskas i sömmarna av FRA & Co.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Jodå, du har en poäng i vad du skriver.

   Men!
   Så länge dynga och skit dominerar flödet på Internet så får ju ordet vara fritt.
   Så länge våra röster drunknar i bruset från sådana som Blondinbella, då får vi hållas.

   I just detta fallet (bloggspace.se) så handlade det inte om censur. I det här fallet handlade det om att någon hade startat en bloggportal, men av okänd anledning utan förvarning slutade att betala för domänen.

   Man kan ju tycka att det skulle vara lag på att informera nyttjarna i god tid innan en portal läggs ned.
   Men det är väl så enkelt som att lagstiftningen har halkat efter även här.
   Och det är ju inga kapitalstarka intressen som drabbats. Därmed är ju angelägenheten försumbar när det gäller att se över yttrandefriheten.
   Ja, det är ju just det som det ytterst handlar om!

   Än en gång säger jag, det är fruktansvärt tråkigt det som har skett. Drabbade är ju inte bara skribenterna utan även deras läsare.
   Det finns ju väldigt seriösa bloggar som skriver om väldigt viktiga ting, händelser, företeelser etc.
   Det är en skam att sådant får försvinna!!!

   Men så finns ju det där bruset som ingen vettigt seriös människa saknar. Alltså: det som inte kan intressera dem som ser längre och bortom naveln:
   ”Bla, bla bla, min hund sket på …”
   ”Bla, bla, bla, du skulle bara sett Sofie i hennes blus, sååå ful den var!”
   ”Bla, bla, bla, du skulle bara se sådana bristningar jag fick efter förlossningen!”
   OSV!

   Den sortens bloggar bryr jag mig inte om i fall de försvinner. Men det finns mycket bra info som verkligen behöver lyftas i ljuset, som bara bloggar gör och som nu kommer att bli mer svårtillgängligt.
   DET är i vissa fall både skandalöst och katastrofalt!

   Skadan är skedd! Lösningen är att söka sig till den mest solida portalen av alla;
   Wordpress

   /Skvitt

   • kao skriver:

    Vet det inte handlar om censur! Det är ju en obetald domän.
    ———–
    Men man kan sopa bort oss på andra sätt, det är vad jag syftar på – och i stället lyfta fram skiten de vill vi ska läsa.

    Visst är väl WP rätt bra, men jag tyckte AB var lättare att hantera (i.a.f för mej).

    • skvitt skriver:

     Jo, AB var bra, men WP är inte illa det heller.
     AB var dock även ett socialt media på ett bättre sätt och när de stängde fanns det några som slutade att blogga.

     /Skvitt

 15. Ingrid. skriver:

  Jag har skrivit till bloggorama häromdagen.Fick ett svar igår,att de har ett tekniskt fel,återkommer när felet är avhjälpt :skriver de.Återstår att se om detta stämmer.
  Mvh:Ingrid Mirabell bloggspace.se

 16. kao skriver:

  .
  ¨Det är ett sånt samhälle överheten vill ha: vi ska konsumera ytlig dynga och glömma det som verkligen är viktigt för oss idag, i morgon och för våra barns och barnbarns liv = politik och samhällskritik.

  Aftonbladet Blogg VILLE INTE höra vårt snack och kunde inte kontrollera oss som de ville. Vi var/är för uppriktiga och kunniga i för mycket. Tillsammans. Och vi spred denna kunskap till varandra.

  Vad man vill är att just såna som Blondinbella och Kissie och liknande som bara talar ytligheter, inget med djup, ska få komma till tals och att vi ska vända blicken och intresset åt ytligheter.

  Därför läggs bloggar ner och FRA-lagen styr olika, särskilt musik-domäners vara eller icke vara.

  • skvitt skriver:

   När det gäller AB-bloggen så tyckte de att modereringen tog för mycket tid = kostade för mycket.
   I hård konkurrens med andra tidningar så kan jag fatta att de skar ner på en tjänst.
   Å andra sidan anser jag att de inte behövde ta ansvar för vad bloggarna skrev och därför behövde de ju ingen moderator.

   AB refuserade en bild som jag lade ut. I den bilden, som var kritisk mot Israel, stod det: ”DET VAR JU DEN DOMEN!” Och det tålde inte judemaffian som äger AB.
   Se bilden här: https://skvitts.files.wordpress.com/2011/05/det-c3a4r-ju-den-domen.jpg?w=590 Jag lade ju ut den så snart jag slapp ABs överhöghet.

   Om man är så känslig för sanningen så är det ju klart att det behövs moderatorer och är man tillräckligt gniden så dras det in.

   That’s it!
   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Jag tror AB var rädd för bråk från Pressombudsmannen/Pressens Opinionsnämnd. TROTS att vi alla bloggare var personligt ansvariga för vad vi skrev. Men det löjligaste av allt var att de påstod att deras servrar inte räckte till även oss bloggare. Det tror jag inte ett dugg på. Det vimlar ju av bloggare fortfarande, men inte såna som oss. Bara såna man vill att vi ska beundra och önska vara som.

    Kram
    Kao

 17. Tack Skvitts för denna info.
  Jag undrade vad som hade hänt då jag ej kunde finna Bloggspace..
  Samhälls-Kritiken rasar dock vidare..
  John.

  • skvitt skriver:

   Det tycks vara fel på din länk ”djurskyddstokeriet”
   Försök att finna felet och skriv hit igen när det fungerar.
   /Skvitt

 18. Barbro Nilsson skriver:

  Hej. Själv har jag haft en blogg på Bloggspace sedan september 06, skrivit i stort sett dagligen. Är fruktansvärt besviken och väldigt trist känns det att detta har hänt. Nu har jag alltså inte bara förlorat min blogg och mina bilder och inlägg och alla kommentarer, utan också alla mina \”vänner\” i cyberrymden. Skulle vara väldigt tacksam om du kunde beskriva hur jag skall göra för att läsa inläggen på cachen. Jag har tagit mig dit – men det finns inga inlägg att läsa, man kan bara se bloggutseendet! Snälla skriv svar och förklara så man kan rädda inläggen sina. Tack på förhand.
  Min blogg heter: nyckelpigan.bloggspace.se

 19. kao skriver:

  Kanske det, men vad jag menade var att det är svagt att förstöra för så många genom att strunta i att betala för sin domän.

  Kram
  Kao

 20. Sanna skriver:

  Jag är oerhört förbannad på de ansvariga som inte kan meddela alla i förväg innan de bara stänger igen en sida. För mig som bloggat i flera år, har ett flertal läsare och en inarbetad blogg är detta en djup sorg – det känns som mitt fotoalbum med dagbok över åren bara är borta. Hoppas det inte är sant och att bloggspace startar snart igen. Just nu vet jag inte om jag ska starta en ny blogg eller inte…
  Bloggspace har varit kanonbra! Fint upplägg, lätt att lägga upp bilder och göra fint på sin blogg. Hur kan man göra såhär emot människor?
  Oavsett om det är gratis eller inte så har man väl ett ansvar gentemot bloggaren.
  Min blogg hette http://www.sannamarie.bloggspace.se

  Ni får gärna tipsa mig om bra hemsidor som är lätta att hantera för någon som är dålig på teknik. Bloggspace var ju så lätt hanterlig.
  Kram!
  Sanna
  juhlin.sanna@gmail.com

 21. Björn Nilsson skriver:

  Tror inte jag känner någon som använder bloggspace (nytt namn för mig). Men det gäller ju att ta rejäla kopior på det man lägger upp på nätet ifall bloggportalen skulle krascha på något sätt. Det behöver ju inte vara illvilja eller censur med i bilden, det kan ”bara” vara ett tekniskt missöde som sopar bort några år av dina bloggarmödor ifall du inte har sparat dem vid sidan av!

 22. Louise skriver:

  Jag hade ”Tankerum” på bloggspace. Både Ingrid och Monica har varit mina bloggvänner.
  Jag finns nu på ”I mitt tankerum” på wordpress. http://imitttankerum.wordpress.com/
  Och så finns ju Facebook förstås, för den rena kontakten. Men skrivandet och läsandet vill man ju göra på en blogg.
  Hälsningar
  Louise

 23. Grevinnan Blåst skriver:

  Reblogged this on Grevinnan Blåst.

 24. […] tillgängliga annat än som webbcach. Gå gärna in till Skvitt för att läsa mer om detta! https://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/ Share this:DelaGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i allmänt av […]

 25. Lnilsson skriver:

  lnilsson hette jag på Bloggspace… Så jädra tråkigt! Finns det någon möjlighet att få med det gamla till ny blogg?
  Linda

 26. Monica (gocka) skriver:

  Jag lämnar min nuvarande (enda kvarvarande ;-)) bloggadress här nu. Får se om jag startar en på WP om ett tag. Men just nu finns jag ibland på adressen som står här nere.

  http://locknetoka.blogspot.se/

  • skvitt skriver:

   Bra! Bara att hoppas att dina läsare hittar hit och sen till dig.
   Kram!
   /Skvitt

   • Ingrid. skriver:

    Hej,Skvitt.En fråga? Om du tittar på sidan BLOGGSPACE.SE savedhistory.com/d/blogg-
    space.se vet du vad allt detta betyder?Vore tacksam för svar.
    Mvh:Ingrid.

    • skvitt skriver:

     Om du bara söker här: http://savedhistory.com/ så ser du vad det går ut på. Jag citerar maskinöverättningen till svenska: ”Nyhet! Nu kan du inte bara kolla Google Pagerank på en webbsida, men även upptäcka olika statistik för domäner och ta reda på historien om deras förändring. Till exempel kan du söka efter domänens sökmotorernas sökord, ta reda på hur Serp ståndpunkter ändrade för dessa sökord, upptäcka detaljerad historik över domänens bakåtlänkar och få annan nyttig information.
     Vår databas växer ständigt.
     Service är i beta-testläge. SavedHistory. com – Vi sparar historia! …
     Lägg till ett PageRank på din webbplats.

     Du kan kopiera och klistra in koden nedan i din egen webbsida för att visa dina besökare den aktuella sidrankning.”

     Kanske det ger ett hum om vad det är. Sidranking, kort och gott. Inte sparade blogginlägg.

     Kram!
     /Skvitt

     • Ingrid. skriver:

      Tack! för svar.Jagtrodde att det möjligtvis var sparade blogginlägg från bloggspace.
      Nu förstår jag.
      Mvh:Ingrid

 27. […] stort tack till Astrid, som tipsade mig. Hennes gamla blogg på bloggspace, portalen som ligger nere och utestänger både skribenterna och deras läsare, går inte att läsa, men hennes nya blogg […]

 28. Tant Otto skriver:

  Jag fattar ingenting…hoppas att WP är säkert..för nu har jag bott in mig där och vill inte byta igen.

  Var det på blogspace som man kunde följa alla AB bloggare?

  Kram

  • skvitt skriver:

   WordPress är världens största bloggportal. Om någonting är säkert bör det vara WP.

   Om du kikar i min marginal ser du en rubrik med ”Etiketter”. Om du klickar på följande etiketter: ”Aftonbladet blogg, aftonbladetblogg, GAB” kommer du till de som har taggat med just de etiketterna och det bör vara AB-bloggare.
   Du kan också klicka på MUMLANS FORUM bland mina länkar http://mumlans.forum24.se/mumlans.html
   där kan man registrera sin blogg. Det sattes upp för att gamla AB-bloggare skulle hitta varandra efter förskingringen.

   Bloggspace är bara en portal som WP, men mycket mindre och svensk. Den är alltså bara till för att skriva bloggar på. Men nu har man alltså inte betalat för domänen, dvs ”bloggspace.se” och därmed ligger den nere och ingen kan blogga där.

   Kram!
   /Skvitt

   • Ingrid. skriver:

    Hej,en fråga till.Om de berörda nu betalar för domänen bloggspace.Är det då
    möjligt att man får upp sin blogg,som den var innan???Eller är allt försvunnit
    i tomma intet??Jag kan inte så mycket om detta,så frågan är kanske dumt ställt.
    Mvh:Ingrid Tacksam för svar!

    • skvitt skriver:

     Nejdå, det är ingen dum fråga alls.
     Förhoppningsvis får alla tillbaka sina bloggar om betalning sker. Men det beror ju på om Bloggspace har sparat allt på sina servrar. Den saken har inget med domännamnet att göra.
     Om Bloggspace har för avsikt att komma tillbaka kan jag inte se något skäl för att de skulle radera sina servrar.
     Det enda jag tycker är knepigt är att de inte har kunnat betala den lilla spottstyver som en domän kostar. Det låter, för att nu spekulera, som att de är helt bankrutt och då finns ju risken att servrarna säljs. Vad kommer köparen i så fall att göra med informationen som ligger på dem? Den frågan har ju inget svar i dagsläget.

     Kram!
     /Skvitt

     • Ingrid. skriver:

      Hej,igen tjatiga jag.Igår skrev jag ytterligare till Bloggorama hi-pi.com Fick idag kl:13:49
      svar.Så här stod det:Vi har tyvärr problem med vår server för tillfället vilket gör att man
      inte kan komma åt sin blogg på ”Bloggorama” Vi jobbar på att lösa problemet så fort vi
      kan.Mvh:Bloggorama. Så här på ett ungefär skrev de till mig ocksåförra året när det inte gick
      att komma åt bloggspace då var den borta i 5 dagar.
      Mvh:Ingrid

      • skvitt skriver:

       Tack! Denna info måste självklart intressera alla som har någon anknytning till Bloggspace.

       Kram!
       /Skvitt

       • Ingrid. skriver:

        God-Kväll och tack för dina trevliga svar till mig.
        Mvh:Ingrid

        • skvitt skriver:

         Godkväll på dig och tack för dina frågor. Även andra har säkert haft samma funderingar och jag hoppas att svaren till dig även kommit och kommer andra till nytta också!

         Kram!
         /Skvitt

 29. HEMIMAMMA skriver:

  Jag har delat på fejjan.

 30. Sanna skriver:

  Jag är sannamarie på bloggspace och har nu flyttat min blogg till http://juhlinsanna.wordpress.com/ där min blogg heter likadant – SannaMarie funderar…
  Hoppas mina följare finner mig via här.
  Kram!

 31. Barbro Nilsson skriver:

  Hej – jag är Nyckelpigan på Bloggspace och har nu fortsatt mitt bloggande på babbelrummet.wordpress.com … så välkommen dit alla gamla och nya bloggvänner.
  Kram från norr.

  • skvitt skriver:

   Då är det väl så här den fungerande länken ska se ut hoppas jag: http://babbelrummet.wordpress.com/
   Var snäll och rätta mig om jag har fel!

   Kram!
   /Skvitt

   • Barbro Nilsson skriver:

    Rätt! Men jag skriver aldrig http eller www före … så gjorde jag alltid förr – tills nån sa att det behövde man inte! Rätt eller fel … skriver jag bara babbelrummet.wordpress.com så kommer jag ändå rätt!
    Kram själv!

    • skvitt skriver:

     Bra, då blev det rätt och så hoppas jag dina läsare hittar dig på din nya adress.

     När du skriver din adress utan http:// och utan / på slutet så blir det inte en länk som man bara klickar på.

     Kunskapsnivån bland internetanvändarna är ytterst olika. Och det finns de som inte vet hur de ska göra om det inte finns en fungerande länk, tänk på det.
     Nu för tiden är ju all text sökbar om man gör på rätt sätt, men alla vet inte om det. OCH om någon läser detta och inte vet hur man gör så kommer förklaringen här:

     Markera den text du vill söka på > högerklicka > du får nu upp en grå dialogruta > klicka på ”sök i Google efter …”.
     Det här fungerar i Google Chrome med rätt inställning av webbläsarens sökning.

     Inställning av sökning i Google Chrom:
     Klicka på skiftnyckeln högst upp till höger i webbläsaren > Inställningar > Sökning > välj ”Google”!

     /Skvitt

 32. Louise skriver:

  Jag lyckades hamna någonstans mitt i kommentarsträdet .. 🙂 ?? … Jag vet att jag syns där också, men min efterlysning vill jag ha enskild…

  Kommentar:
  Jag saknar Renée från Gotland. Mitt i all denna röra så kommer jag inte ihåg vad hennes blogg hette, men jag hoppas att någon annan har kontakt med henne och kanske vet vart hon tog vägen…
  Hälsningar
  Louise

 33. skvitt skriver:

  Sollentuna skolor rekommenderar Bloggspace till sina elever. De får väl tänka om nu.
  Jag länkar till ett inlägg som har mycket info om bloggande som är användbart även på andra portaler:
  http://infobloggen.sollentunaskolwebb.se/2009/11/07/att-anvanda-bilder-i-sin-blogg/

  /Skvitt

 34. Anna skriver:

  Hejsan!

  http://purrforpeace.bloggspace.se här, söker sina gamla bloggspacevänner!

  Nya bloggen: http://strangebutproud.blogspot.se

  Hör görna av er om ni ser detta – jag saknar er!

 35. Anna skriver:

  P.s någon som vet om man via cachen kan se om man fått några meddelanden/kommentarer innan siten stängdes av och hur man isf gör? D.s

  • skvitt skriver:

   Det skulle jag tvivla på, men det kan hända att Bloggspace kommer tillbaka. de har legat nere minst en gång tidigare.

   Kram!
   /Skvitt

   • Anna skriver:

    Någon på FL skrev just att hon/han pratat med dem (bloggspace) och att de ska starta upp inom någon dag, hoppas att det stämmer. Vi bloggspacebloggare kanske borde göra en insats och köpa bloggspace tillsammans (hehe)! Eller unisont starta en egen bloggportal – där vi betalar domännamnet i tid!

    Kramkram

 36. jenny skriver:

  Ingen mer än att jag saknar mina bloggvänner!

  • skvitt skriver:

   Ett tips.
   Om dina bloggvänner har startat upp nya bloggar kan du hitta dem genom att söka på olika sannolika ord.
   Mest sannolikt är att de har döpt sina bloggar till samma namn som de hade på Bloggspace. Se om samma namn dyker upp men med något annat i slutet på webbadressen än .bloggspace.se.

   Tips två.
   Sök tre-fyra ord som är typiska för en av dina bloggvänner som du söker.
   Antag att vännen bor på en liten ort och brukar skriva ut ortnamnet, till exempel Åre. Vännen kanske bloggar om matrecept. Kanske har den en hund, till exempel en collie som heter Ludde och som vännen ofta skriver om. Skriv då i Googles sökfält: ”åre+recept+collie+ludde”. Rimligen bör detta ge en träff, som i just detta exempel ser ut så här:
   https://www.google.se/search?rlz=1C1ASUT_svSE431SE431&sugexp=chrome,mod=19&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%22%C3%A5re%2Brecept%2Bcollie%2Bludde%22!

   Kolla igenom länkarna!
   Upprepa för varje blogg du söker.

   Lycka till och kram!
   /Skvitt

 37. Anna skriver:

  Hallå alla! Bloggspace funkar igen!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s