Kategorier

Arkiv

Skvitt gör vetenskap till rena barnleken

Higgs partikel

“If it looks like a duck and quacks like a duck, it’s probably at least a bird,”/ Wilczek

Och om det alltså bara är ännu en fågel, men inte den eftersökta ankan så gissar jag på att det är den partikeln som gör att om något KAN gå fel, så GÅR det fel endera dagen. :-) Alltså partikeln som styr lagen om alltings djävlighet.

Här är det en video:

Det är inte den videon som finns i den artikel som Svante presenterade i sitt inlägg, vilket inspirerade mig till detta inlägg. Tack Svante.

Till alla ni, främst kvinnor, som varje vår kämpar med att komma i strandkläderna, nu vet ni varför ni är så feta: för mycket Higgs i maten!

Jag tror det kommer nya ord och uttryck efter detta. Till exempel: “Jasså, du ska på gymmet, vad gör du där?” “Higgar lite, bara!” (Översatt till det som snart är svenska förpassad till historien: “Lyfta skrot!”)

Inom rockens värld lär väl uttrycket ”tunggung” snart vara helt passé. ”Higg-gig”, det ni! Det är hypermodern svenska från och med nu!

Och att fysik skulle vara ett tungt ämne är ju gammalmodigt att påstå och med detta inlägg visar ju jag hur antihigg det faktiskt är. Alla kan begripa sig på det efter mitt förklarande inlägg.

På Tonga säger man att en vacker kvinna känns igen på de djupa fotspåren i sanden. NU kan de precisera med att säga “Den kvinna som nyss har gått i dessa fotspår är värd höga Higgspoäng!”

“Slink in på McDonald’s och Higga till dig!” Kan det vara en slogan de kan ha användning av?

Det är dock ingen idé att försöka ge uttryck på “modernsvenska” för vissa av de företeelser som Alliansen har hittat på! Vem tycker synd om en människa om den svänger till det med att säga: “Det är higgt att vara i FAS 3!” Det låter ju som att det är ballt häftigt. Men för andra kan det passa som nyspråk, narkomaner till exempel: “Har du något riktigt higgigt?”

Och i fortsättningen kommer det nog att låta så här: “Löfven är en higgis i svensk socialdemokrati!” Fast mitt omdöme om honom är väl snarare att han rent ideologiskt är en helt försumbar liten partikel, kanske som en liten neutrino, som kan passera genom hela jordklotet utan att lämna minsta spår efter sig. Nej tacka vet jag Karl Marx, han är riktigt Higg!


8 kommentarer on “Skvitt gör vetenskap till rena barnleken”

 1. kao skriver:

  Så liten, men säger så mycket, hähähä! Lite för ‘retfullt’ för att jag ska ta det på allvar.

  Nu ska jag kolla videon med allas vårat universalgeni Albert Einstein.

  Han var både genialisk, allvarlig OCH hade humor. Ingen översittare eller en sån som var helt övertygad om sin egen förträfflighet. Han var öppen för alla tänkbara möjligheter och kunde erkänna om han hade räknat fel.

  E=M2….

  Kram//Kao

 2. skvitt skriver:

  Du har slarvat bort ljusets hastighet, en komponent som ska multipliceras med sig själv. 🙂

  Kram!
  /Skvitt

 3. kao skriver:

  Ja, det har jag säkert. 320.000km/sek? Är det ljusets hastighet? Fysik var inte min starka sida i skolan – historia och fysik. Annars gick det väl bra:-)

  (Apropå en annan grej, som jag smyger in här i helt ‘fel’ inlägg: Skandia Liv, var det. Lars-Erik Petersson. Bl.a trolöshet mot huvudman och en massa andra åtalspunkter. Naturligtvis gick han (de)fria allihop, de där och deras advokater kan ju 100-dubbelt mer än tingsrättens ledamöter om sånt här och hur man kringgår lagen med ett asgarv – de har ju egna inte så nogräknande försvarare enkom för det syftet om de skulle torska…..och de övriga jepparna som var inblandade klarade sej också bra….endast alla försäkringstagarna blev blåsta och vi var en jäkla massa.)

  Kram
  Kao

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Så stor händelse så Alexander Bard ville ändra tideräkningen 😆

  Hemikram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s