Kategorier

Arkiv

Kriminell är ju den som konsekvent bryter mot lagen

Kriminell är skånepolisen

Det visar och bevisar Astrid.

”Lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) är en lag sedan 1 januari 2008 i Sverige som reglerar köp som görs av myndigheter och vissa andra organisationer som är finansierade med allmänna medel. Lagen baseras på EU-direktiv 2004/18/EG.

Lagen reglerar i detalj hur myndigheter får agera när de köper (upphandlar) varor, tjänster och entreprenader. Den process som föreskrivs för alla inköp som överstiger ca 290 000 kr är tämligen detaljerad. Myndigheter är enligt lagen skyldiga att annonsera alla inköp som kommer att göras för att intresserade företag skall beredas möjlighet att lämna anbud. De krav som ställs skall vidare tillkännages i ett förfrågningsunderlag. Myndigheter måste lämna ut förfrågningsunderlaget och utvärdera alla anbud eller ansökningar om att få lämna anbud. Utvärderingen skall ske på sakliga grunder, och får inte avvika från den utvärderingsmetod som skall ha tillkännagivits i förfrågningsunderlaget.”

Detta skriver Astrid på sin blogg och uppmanar: ”Alla djurägare som fått jättefakturor från polisen grundat på ‘uppdrag’ till Djurambulansen och andra företag som mot gällande lag anlitats av polisen bör anmäla detta och få fakturorna omprövade.”

Kommer polisen nu att lagföras för dess konsekventa brott mot lagen?

Nej, det är knappast troligt, men pinka inte på allmän plats för då åker du fast! Och pika inte en andra gång offentligt för då är du återfallsförbrytare. Ja alltså som skånepolisen, återfallsförbrytare som konsekvent har brutit mot lagen!


20 kommentarer on “Kriminell är ju den som konsekvent bryter mot lagen”

 1. Svante skriver:

  Tror du man skulle gå fri, om man sitter ner och pinkar, som feministerna förespråkar?
  Svante

 2. Svante skriver:

  Jag har idag blivit utesluten från Arrami54s blogg p.g.a. att jag umgås med Hemi. Skrev detta inlägg. Anser du att jag gjort fel? http://svantelarvig.wordpress.com/2012/06/29/vem-ska-man-lita-pa/
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jag vet och jag har läst ditt inlägg. Och jag håller med dig. Går man så långt att man stänger av någon för så lite så tycker jag att man går för långt.

   Själv stängde jag av Corpus Anonymus, som återkom med annat alias och även lyckades komma igenom mina filter-inställningar. Men han både elak och korkad och fick mig att tröttna på alla dumheter hans skrev, inkl personliga påhopp som inte stämde.

   Sen, efter att jag hade blivit så trött på honom att jag lade ut uppgifter om vilket företags dator han använde, erkände han att han bara spelade rollspel med mig!

   Om det kan intressera någon så fördes dessa diskussioner här: https://skvitts.wordpress.com/2012/06/07/tack-pobel/

   /Skvitt

 3. kao skriver:

  @SVANTE

  Det överlever du säkert. Det gjorde jag….

  • skvitt skriver:

   Också utesluten av samme person?
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ja. Men nu är jag visst välkommen tillbaks sen en tid tillbaks :-). Men givetvis går jag aldrig in där igen. På nåder då, va? Visst förlåter jag folks dumheter, men i min ålder kan jag låta såna personer passera. Vill inte hamna i såna elakheter igen.

    Kram//Kao

    • skvitt skriver:

     OK, det kan jag förstå, men om han har ångrat sig kanske du kan förlåta!
     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Klart jag förlåter! Herregud, det har jag gjort för evigheter sen! Men det betyder inte att jag ger mej in i diskussioner med vederbörande igen, eftersom jag vet hur det slutar.

      Jag väljer mina strider – eller helst icke-strider. Men det betyder inte att jag är feg. DEFINITIVT INTE!

      Men varför ska jag diskutera med någon som jag vet kommer trampa mej i ansiktet med sulan full av hundskit, förr eller senare, igen?

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Kan ju då vara ett bra beslut, ja.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        För mej känns det rätt. Varför riskera samma upplevelse igen? Det var inte första gången heller, men denna gång var det droppen som fick bägaren att rinna över.

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Du har nog fattat det rätta beslutet i så fall.
         Kram!
         /Skvitt

         • kao skriver:

          Klart jag har! Det är inte bra för hälsan att umgås med personer man inte kan lita på. När jag skriver inlägget ska jag också lägga in mailet jag fick från vederbörande. Så fräck är jag – men det är ingen bloggare så ingen vet vem det är. Det handlar om avund och svek på riktight hög nivå.

          Kram
          Kao

          • skvitt skriver:

           Jag är på väg till ditt inlägg, kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Bra. Svara mej ärligt (det vet jag att du gör, du får gärna kritisera mitt handlande).

           Vad gör man med en sån människa? Det betyder inte att jag inte har förlåtit henne eller hatar henne, som hon tror. Men jag mår inte bra i såna personers sällskap och då avvecklar jag bekantskapen, liksom jag själv blivit avvecklad av ett par stycken under årens lopp. Ibland går livet åt olika håll och man får mindre gemensamt. Det bara är så. Men i det här fallet är jag rädd att återigen bli indragen i hennes projektioner och få en massa skit jag inte ska ha. Jag har verkligen gjort ALLT för att hjälpa den människan, men hon avskyr mej. Och det är upp till henne. Hon får tycka vad hon vill om mej. Jag går inte in i polemik med henne igen.

           Kram
           Kao

          • skvitt skriver:

           ”En psykopat förgör sin omgivning, det må vara ett företag, sin familj eller ett helt land. Se därför till att det inte är du som utgör omgivningen!” Hämtat från: http://www.psykopati.se/16914094

           Den strategin kan i stort sett även gälla om det rör sig om en borderline.

           Kram!
           /Skvitt

 4. kao skriver:

  De två senaste kommentarerna från mej handlar om en helt annan person. Jag vill i mitt kommande inlägg visa hur ondska kan visa sej. Ibland tror man inte sina öron; ‘hörde jag fel, eller sa vederbörande verkligen så här, brukar jag tänka i såna situationer när man blir riktigt illa behandlad? Ja, jag hörde rätt’, fattar jag sen… och jag kan ju bara tolka det jag hör personen säga. Och se vad personen gör. Det ligger mycket tragik i detta, men där är inte jag inblandad. Detta skedde långt innan jag lärde känna vederbörande.

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s