Kategorier

Arkiv

Politik och vetenskap!

Politik är vetenskap.

Med anledning av ”Huka och håll i hatten!

Ja, alltså om man ser det i det stora, så som det ju är vad det är fråga om när man ser klasskampen som hela tiden pågår. Alltså motsatsernas kamp som dagligen utspelar sig, så som kampen även sker mellan bytesdjur och rovdjur på savannen, deras samspel och detta samspels enhet. Den evolutionära kraften som har sin drivkraft i detta samspel och dess motsättningar.

Politiskt, för att  nu återföra frågan till att politik ÄR vetenskap, handlar det om produktivkrafternas utveckling, samt vad som driver vårt samhälle framåt!

Dialektik.

Här handlar det inte om skattesänkningar, eller miljöfrågor. Inte heller om skolfrågor och integrationspolitik. Här handlar det inte ens om rätten att rösta på ett parti, eller om man har ett eller flera partier. Här handlar det inte ens om vare sig yttrandefrihet, parlamentarism eller så kallad borgerlig ”demokrati”!

Här handlar det om vilka som äger och inte äger produktionsmedlen! Det handlar om vilken klass som dikterar! Det handlar om vilken diktatur som råder! Alltså om vilken samhällsklass som står för diktaturen i klassamhället!

Intressant är att människor tycks oroa sig för att solen kommer att svälla upp om ca 5 miljarder år och Andromeda krocka med Vintergatan om 4 miljarder år,

men inte fan oroar de sig för att Alliansen gräver stora hål i välfärden redan nu!

Man ställde frågan i New York till folk på gatan: ”Vad är du mest rädd för?”

Vanligaste svaret var LEJON!

Kan det vara så att folk är totalt alienerade?

/Skvitt


12 kommentarer on “Politik och vetenskap!”

 1. kao skriver:

  Lejon??? Och varelser från yttre rymden, va??? Aliens??? I alla filmer med såna varelser gör ju amerikanerna som de alltid brukar; skjuter först och frågar sen – om det fungerar. Sen undrar de varför de får fiender som skjuter eller biter tillbaks om det INTE fungerar :D. Just ett märkligt sätt att se på världen.

  Det enda Asterix & Co var rädda för var att himlen skulle falla ner i huvudet på dem….de var inte ens rädda för romare, korsikaner eller fan och hans moster.

  Men vi är inte så mycket bättre här hemma, ska jag säga! Missade just ett program om psykopater på TV Axess (som har många intressanta program) på internet-TV, för att jag var som uppslukad av pumor och lejon och nu ormar på Animal Planet.

  Men i morgon och ytterligare 2 dagar framåt går dessa program i repris på TV Axess vid de tidpunkter jag angivit i mitt senaste inlägg.

  Själv är jag mest rädd för att kapitalismen ska ‘äta upp oss’, slå sönder vår demokrati, riva sönder våra fri- och rättigheter genom att rucka på grundlagarna och göra oss till slavar igen likt den berömda teckningen av pyramiden ”we rule you, we fool.. you”. Att de sabbar klimatet genom korttänkthet och girighet så vi inte kan leva här och kanske tvingas ta emot miljontals miljöflyktingar från medelhavsområdet, där det blir för varmt att leva. Hur ska det fungera när det inte går leva där?

  Jag är inte rädd för att ta emot flyktingar, givetvis. Men en invasion av förtvivlade människor kan bli mer än vi uppe i norr klarar av om det går på bara några få år och risken är stor för det, men en gång i tiden gick det inte att leva HÄR – för det var för kallt. Så folkvandringar/förflyttningar har ju alltid förekommit i.o.f.s. Överallt. Av olika anledningar: oftast just pga klimat och politik. Och inte minst pga av krig, som tycks pågå i all oändlighet. Det har ALDRIG varit fred över hela världen samtidigt inom överskådlig tid. Vad för slags varelser är vi, egentligen?

  Det är också därför jag inte vill ha skygglappar gällande politiken. Jag har min åsikt, jag är vänster och kommer så förbli. Men jag kan också se att det kan finnas något som är gott och vettigt hos grannen. Annars är jag ju inte bättre själv än de som ständigt ska snacka och trycka ner sina grannar, utan att ens reflektera över vad de egentligen har att säga, emellanåt.

  Eller att Golfströmmen pga miljöförstöringen flyttar sej ut en bit till i Atlanten så vi får Alaskaväder här året runt – eller att vi får varmare klimat så vi får hit malaria, denguefeber, ebola och en massa annat skit, när isarna vid polerna smälter alltmer, osv. (Den finns f.ö också på TV Axess, men det visste du nog redan.)

  Men det värsta är ju att allt detta går att stoppa med rätt politik, men det måste göras inom bara några få år sen är det för sent och processen går då ej att stoppa!

  Men många verkar för dumma för att begripa det och ser bara kortsiktigt till sina egna plånböcker. Är så många människor så tubbade av Bonnier och övrig maktmedia? Smal och, lycklig? Låna, konsumera? Inte minst politikerna, som förutom plånböckerna är så maktkåta att de verkar bära både ögonbindel och öronproppar. Det enda de hör är skramlet i portmonnän och det räcker för dem.

  Inte ens sina egna barns och barnbarns framtid verkar de tänka på. Ännu mindre på resten av världens eller Sveriges befolknings. Såna petitesser ägnar de sej inte åt i sina psykopatiska fantasier om JoakimVonAnka-stora kassavalv och oinskränkt makt.

  FY fan!

  Kaoskramar i natten (nu återgår jag till ormarna på TV)

  • skvitt skriver:

   Repriser på psykopatiprogrammet på Axess TV?:
   2012-06-02 kl. 09:50
   2012-06-03 kl. 22:15
   2012-06-04 kl. 17:10

   Jag kan inte se den kanalen, tråkigt nog.

   /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Politiker verkar på ett givet klassamhälles arena.
   Klasskampen verkar på ett givet ekonomiskt systems arena.

   Klasskampen är en kamp om bevarande och störtande av det rådande ekonomiska systemet. Den härskande klassen strävar efter bevarande och den undertryckta klassen, på vilken den härskande klassen bygger sitt välstånd, strävar efter störtandet av rådande ekonomiska system. Så har det alltid varit och produktivkrafternas utvecklingsnivå bestämmer tidpunkten för när ett ekonomiskt system går under.

   (Kort förklaring av termen ”produktivkrafter”: http://user.tninet.se/~hgc313q/produktivkrafter.htm
   Längre förklaring och teori:http://www.marxists.org/svenska/filosofi/1978/02.htm, samt: http://www.marxists.org/svenska/marx/1867/23-d105.htm)

   Att verka politiskt inom ett givet ekonomiskt system, alltså att verka på ett givet klassamhälles arena, är att verka kortsiktigt och begränsat.

   Klasskampen verkar på en arena av vida större dimensioner och den pågår här och nu, samt ständigt och mitt framför våra ögon, vare sig vi vill eller inte och vare sig vi ser det eller inte.

   Om arbetarklassen är medveten om klasskampen och om hur den fungerar, då har den ”trolldrycken” som gallerna i René Goscinnys och Albert Uderzos serie om Asterix & Obelix och den blir lika oövervinnerlig som dessa. Men tyvärr, nästan varenda en av oss i arbetarklassen tycks tro att vi är ”romare” och inte ”galler”! Därmed gynnas självklart inte vår egen frigörelse.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Asterix

   Kram!
   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Det var en av de bästa liknelserna av Sveriges befolkning jag läst. De ännu så länge få som vaknat upp, är redan så nere att de inte orkar ta upp kampen.
    Svante

 2. kao skriver:

  Tillägg till 1:a stycket i min förra kommentar: T.o.m amerikanska politiker brukar ofta i sina tal hänvisa till berömda filmer och filmstjärnor. Det är ju pinsamt!Jag skäms å deras vägnar…

  Kao

 3. mariadesuede skriver:

  Du, en väninna och jag hoppas pà att Katla ska vakna, den största isländska vulkanen, vi väntar med spänning, och vi följer Yellowstone, magman stiger och fickan med magma blir större, marken höjer sig àrligen… Bàda vulkanerna kommer att pàverka världen, dessa eruptioner kommer att kyla ner Jorden, men vi är mest nyfikna, fast de som bor i Nordamerika kommer att fà lida den dag som Yellowstone har sin eruption, fast även vi i Europa, fast vi kommer iaf att överleva med säkerhet… Fast kanske vaknar Etna och Vesuvio, eller Gran Canaria, som kommer att orsaka en ”tsunami” som kommer att rasera Amerikas östkust, den vulkanen är riktad mot Nordamerika…

  Men naturen vinner i längden, även om vi orsakar en stor skada och en förlust av arter som är katastrofisk…

  Örnkramar♥

  • skvitt skriver:

   Jodå, det där känner jag till.

   Gran Canaria och en förmodad tsunami skulle till och med kunna drabba Sverige, främst västkusten.
   Det är Cumbre Vieja du antagligen tänker på. Man befarar att mellan 150 till 500 km³ stort klippsjok kommer att rasa ner i havet och orsaka en gigantisk våg, tsunami, som enligt beräkningar skulle ödelägga kusterna runt hela Atlanten.

   Men det är ingenting mot vad som kommer att hända när Yellowstone får sitt utbrott.

   Yellowstone är en av världens allra största mega-vulkaner! Den kommer att omedelbart utplåna omkring 90% av alla som lever och bor i USA!
   Den kommer att åstadkomma en vulkan-vinter i minst flera år och resultatet blir en missväxt med åtföljande global svält.
   Antagligen leder det till att hälften av jordens befolkning dör i denna svältkatastrof. Kanske ännu fler.

   Senast vulkanen hade ett utbrott var för 640 000 år sedan. Flera kvadratmil av jordytan exploderade och hela västra USA, amerikanska mellanvästern, norra Mexiko och Stillhavskusten täcktes av aska och askflöden.
   En 70 gånger 30 km stor krater, caldera, skapades ovanpå den gigantiska magmakammaren.
   Med tanke på att det brukar gå ca 600 000 år mellan utbrotten är det en överhängande risk för ett nytt utbrott de närmaste 100 eller 1000 åren, eller kanske redan inom några få år!
   Om detta vet forskarna ingenting, utom att det KOMMER att ske igen.
   De har redan lagt märke till ökad seismisk aktivitet. Frågan är bara om detta är rent tillfälligt och att magmakammaren för en tid ska lugna ned sig igen, för att åter sätta sig i rörelse.

   Det saknas helt enkelt tillräckligt med data för att kunna tolka det som just nu sker.

   Alla andra vulkaner du nämner är i jämförelse en fis i vinden både avseende utbrotten i sig och åtföljande effekter.

   Det här kommer givetvis att påverka hela samhällssystem och frågan är hur vårt samhälle kommer att se ut post-Yellowstone. Åter igen handlar det om produktivkrafter och därmed berör det ju det som jag skrev om i kommentaren ovan (2 juni, 2012 kl. 10:17).

   Kram!
   /Skvitt

 4. Björn Nilsson skriver:

  Folk kanske tar det lugnare med exempelvis Alliansen därför att man vet att problemet är hanterbart även om det är krångligt att lösa. Astronomiska eller geografiska olyckor av mega-format är ju något annat, så där kan man verkligen oroa sig om man inte har något annat för sig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s