Kategorier

Arkiv

Skvitts friskola

Just det, vad är det språkliga felet?


29 kommentarer on “Skvitts friskola”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Det ska vara den gamlE mannens förvandling

  • skvitt skriver:

   Är du säker på det?
   Jag menar den sagolika förvandlingen kan ju ha gjort honom till kvinna!
   🙂
   Nej, visst var det just det jag ville påpeka, genusfel. Tyvärr tycks det bli allt vanligare med sådana fel, till och med när journalister skriver. Vad lär man ut i skolan nu för tiden egentligen? Inte är det grammatik i alla fall!
   Kram!
   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Han är behängd med för mycket guld, som visar att han vill se rik ut (vilket han kanske också är). Han ser förvånad ut över av vad han hör i lurarna, som om han inte tror på vad han hör eller inte gillar det.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Jo, det är möjligt att han är rik, men han är nog mest förvånad över att i lurarna höra att man i Sverige inte undervisar i svensk grammatik och att dagens journalister inte kan hantera svenska språkets fyra genus. ”Herre gud!”, säger han, ”i mitt afrikanska hemland kan alla använda rätt genus och ändå har vi tjugo stycken!”

   Så uselt har det svenska skolväsendet blivit att eleverna lär sig mindre, i alla fall vad gäller modersmålet, än om de inte alls gick i skolan!

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Det är sorgligt. Den svenska lärarkåren verkar själva inte kunna grammatiken -. och hur ska de då klara av att lära ut detta???

    För att kunna lära sej ett nytt språk ordentligt MÅSTE man som lärare själv klara grammatiken. Annars kan man ju inte lära dem varken svenska eller andra språk.. Varför är så stor del av lärarkåren nollor gällande något så viktigt som just grammatik, tro? Behöver man inte kunna det på Lärarhjögskolan när man tar sin examen?

    F.ö är det allt fler lärare som lämnar yrket, vilket jag kan förstå eftersom de har lång utbildning och alltför låg lön. Precis som sjuksköterskorna har. Fattar verkligen varför sjuksköterskeeleverna demonstrerade och satte hårt mot hårt. Men då ska de som jobbat i yrket i årtionden naturligtvis ha ÄNNU bättre lön.

    Undrar hur det här kommer gå…

    En sjukhustekniker, med samma utbildingstid som en sjuksköterska, men som sköter maskiner i.st.f människoliv, har tusentals mer kronor i lön. Men han/hon (oftast en man) sköter ju apparater typ MR och Datortomografi och annat. Apparaterna är inköpta för stora pengar – eller hyrs för ofantliga summor av kapitalisterna. Dessa är naturligtvis överlyckliga för detta. Och teknikerna kallas därför ”närande” för samhället. Sjuksköterskorna däremot jobbar med sjuka människor, som bara KOSTAR pengar.

    Det är väl förklaringen rtill de orättvisa lönerna, antar jag.

    Kram // Kao

    • skvitt skriver:

     Är det inte som så att många lärare saknar behörighet. Alltför få skaffar sig adekvat utbildning därför att de tänker sig ett annat yrke på sikt. Lönen är ju för låg, helt enkelt.

     Politikerna satsar för lite på skolan och med de privata skolorna nu för tiden försvinner ju statens satsade pengar rakt ned i ägarnas egna fickor. Detta kommer hala landet att få lida för på sikt. Detta är bara början.

     Så tror jag i alla fall.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Du har en stor poäng där i ditt resonemang. Men de flesta hatade grammatiken i skolan – för att de heltr enkelt intwe fick veta varför man skulle lära sej den – och det är ett litet helvete att ta sej igenom det med motivation.

      Jag klarade det och minns det mesta fortfarande. Men däremot är jag helt nollställd i andra ämnen, varav historia är ett av dem,
      Men man lär så länge man lever och plötsligt finns det något som fastnar pga vänner som är bra berättare och kan sin sak.

      Men vissa kungar, deras kärringar och ungars födelse- och dödsdatrum är sånt som aldrig skulle kunna fastna i min skalle. Varför ska jag kunna sånt? OK. Jag vet att Gustav 111 inlemmade kuluren här på 1700-talet och en del andra grejor som jag SJÄLV tycker är kul.

      REsten skiter jag i, för det finns så mycket annat att lära sej. Som jag dessutom gillar. MIn hjäna kan numera inte ta in lika mycket info som förr. Så jag håller mej till det som är viktigt för just mej. T.ex gillar jag att bläsa om djurliv lite här och där, eftersom jag tor del av mitt liv haft det bsom ett bjätteintresse.

      Förutom psykologi/psykiatri och lite till.

      Hehe. 😀

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Historia är ointressant i den tappning det lärdes ut när jag gick i skolan. Men historien är ju så mycket mera kungar. Det finns ju en folkens historia och historien om klasskampen i alla tider. Det är verkligen intressant!

       Bra läsning är Leo Huberman, människans rikedomar. En liten pocket som är en riktig pärla och den finns på nätet:

       Klicka för att komma åt huberman_manniskans_rikedomar.pdf

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Precis min åsikt redan som ung. Varför var de där personerna intressanta? Hade jag fått lära mej det du skriver här, så hade det säkert varit intressant. Sammanhangen, varför det ena ledde till det andra, hur det kom sej att hela tyska folket kunde ingå i en masspsykos och tro på Hitler, och just arbetarklassens resning ur elden till åtminstone askan och hur det egentligen fungerar i en kapitalistiskt, liberal eller socialistisk samhällsstruktur. Man kan undervisa sånt i historia utan att visa sitt privata ställningstagande inför klassen. Jag hade en äldre underbar lärare i religionskun skap som verkligen kunde skilja på det ena och det andra och förklara alla religionerna ochnhur de uppkommit, på ett sätt så klassen satt som trollbundna..

        Kram // Kao

        • skvitt skriver:

         Jodå, Skvittkommunisten fick 5 i samhällskunskap av en Fp-lärare som inte delade mina åsikter, men respekterade mina kunskaper.

         Kram!
         /Skvitt

         • kao skriver:

          Hade själv 4-5:or i de flesta ämnen men torskade på andra. T.ex historia och fysik. I matte fick jag 3a efter mycket tankeverksamhet och noll inspiration från läraren. Det var först när han sa ‘matte är ett mått på ditt logiska tänkande’ som jag tog i allt jag förmådde och lyckadres få denna trea. I gymnasiet (vuxen-) gick det mycket bättre eftersom jag var mogen för att ta emot info då. Lärarna var också mycket bättre än på grundskolan. Kamraterna också…..

          Kram
          Kao

          • skvitt skriver:

           Undersökning har visat att skolan tar bort barnens naturliga nyfikenhet och kreativitet. Då är det fel på pedagogiken.
           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Klart det är så, så länge ‘Caligulaskolan’ får fortsätta som den gör och att man skiljer på undervisningskvaliteten för att barnen bor i olika områden. Bara genom att få bort borgarna vid nästa val har vi kommit åtminstone en liten väg mot en förbättring och att utbildningen ska vara likadan och STATLIG/KOMMUNAL rakt över. Inga privatskolor.

           Alla barn måste få samma möjligheter, annars kommer vi bland annat förlora stora förmågor hos invandrarbarnen, bara för att dessa kanske bor i just invandrartäta områden. Där de flesta obehöriga lärare finns – där de behöriga lärarna inte vill sätta sin fot – och det är de obehöriga som inte kan grammatik som vi talade om förut. Därför blir det bara pannkaka av allt.

           Det finns t.o.m s.k experter som anser att ”rinkebysvesnka” och andra halvdelade språk ska vara gällande. Snacka om att förstöra möjligheterna för dessa elever att nånsin komma längre än till högstadiet – om de ens kommer gå ut nian! n:D

           Kram

          • skvitt skriver:

           Att skolan tar ifrån eleverna nyfikenheten är något som har följt med skolan sen den infördes på 1800-talet. Det har inget med Alliansen att göra.
           Att det sedan inte blir bättre med dessa friskolor är ju helt klart, men det var sossarna som initierade dem.
           Rätt ska vara rätt.

           Och det var nog mera caligulaskola förr när aga förekom och rekommenderades i skolan.

           Det stora problemet i dag är att skolans av skattemedel tilldelade medel försvinner ner i fickorna på ägarna i stället för att komma eleverna till del. och för att framstå som bra skolor så får eleverna hela tiden bättre betyg än de förtjänar. Numer måste eleverna skolas in på universiteten eftersom de inte har de kunskaper som krävs för universitetsstudier. Tänk vad det kostar!

           Det som det alltså kostar är det som friskolorna faktiskt stoppade undan till ägarnas egen börs! Det borde vara något att tänka på!

           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Självklart är det så! Det vet jag också. Delar till 100% din åsikt att friskolor inte ska finnas ö.h.t.

           Läs mitt nya inlägg om ‘Hitlers efterträdare’ och ge mej en kommentar om vad du anser om det. Jag har fått mail-info med PDF-filer av SMB i snart ett år. OTROLIGT spännande! Det sitter forskare där bland dammiga dokument och de har hittat en massa….Ja, läs själv.

           Kramar
           Kao

          • kao skriver:

           Undervisning ska vara lockande , att ta till sej infon man får som elev i olika ämnen. Då måste naturligtvis även skolan vara bra och inte vara en friskola, där osäkerheten om verksamheten och hur lärarna är, är stor. Min dotter hade en engelsklärare på gymnasiet som inte ens kunde engelska!!! För att ta ett exempel på en dålig skola.
           Tar man ifrån eleverna lusten att lära och höstar in billiga outbildade lärare ( i främst invandrartäta områden), då blir det naturligtvis dåliga resultat för eleverna. En lärare måste kunna ENTUSIASMERA sina elever.

           Men viktigast av allt är att det inte borde finnas friskolor ö.h.t eftersom utbildningen blir lidande av att stora vinster, som borde tillföras skolan, i stället hamnar i ägarnas fickor..

           Kram // Kao

          • skvitt skriver:

           Jag får samma mail, men ska ändå gå in och kika hos dig.
           Kram!
           /Skvitt

         • kao skriver:

          Då antar jag att det var en bra lärare, som inte blandade ihop dina och sina egna åsikter. För just åsikter har ingenting med själva inlärningen att göra. Det visar ju att man är mogen att argumentera mot det man tycker är fel.
          Grattis!

          Kram // Kao

          • skvitt skriver:

           Ja, han var professionell.

           En annan lärare som en vän till mig hade gick ännu längre.
           Min vän skrev ofta insändare i lokalpressen. Och en läsare beskyllde honom för att vara ”yrkesdemonstrant” och han ”borde satsa på studierna istället”.

           Då skrev läraren en insändare till hans försvar. I den förklarade läraren att min vän var den bäste eleven i skolans historia! Och det var nog sant. Som exempel kan nämnas att min vän hade fått tag i Kapitalets förstautgåva på tyska och läste den rakt av.

           Det är många som inte ens orkar igenom nyutgåvor på modersmålet! Glöm inte att den vimlar av fotnoter och ibland är det till och med fotnoter till fotnoterna. Det är ett av de mest krävande verk man kan ge sig på att läsa!

           Som sagt, det vara ETT exempel.

           Läraren? Borgerlig politisk åskådning!

           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           iIntressant att läsa och att läraren var såpass stöttande för en mycket duktig och kunnig elev.
           Att läsa ”DAS KAPITAL” på tyska är inte fy skam! Jag, som ändå talar lite tyska, skulle nog knappast klara av det 😀

           Idag känns det som att de flesta av mina lärare på grundskolan var folkpartister…Men sen gick jag vuxengymnasiet i tre år när jag var i 20-årsåldern. Då var det verkligen annorlunda. Folkpartistiska lärare existerade knappast på den tiden. Tror de flesta var vänster. Det var mycket MAO och jag skrev ett specialarbete om Den Långa Marschen tillsammans med ett par till, som grupparbete. Egentligen var det en fruktansvärd historia vi skrev om – alla som dog, hur de svalt. Hur ev, smitare behandlades.

           Kao

          • skvitt skriver:

           Kina reste sig mot ett fruktansvärt feodalt samhälle där den enskilda vanlige kinesens liv hade ringa eller inget värde. Klart att sådant kostar människoliv.

           På feodalismens sida ställde sig som bekant Chia Kay Check, med stöd av Kinas ökända kriminella gäng som styrde många av Kinas städer och poliskårer på den tiden. Jag har skrivit om det förut på olika platser på nätet.

           Kina utsattes efter revolutionen 1949 för en intensiv propaganda från väst. Mycket som sades då var rent lögnaktigt och resten fokuserade bara på det negativa som trots allt fanns. Ingenting av det positiva, som också fanns och som skapades, kom fram.

           Sen kom de fyras gäng. Och efter det infördes kapitalismen i Kina. Diktaturen i dagens Kina diskuteras med rätta, allt medan alla kapitalister gör allt vad de kan för att slå sig in på den gigantiska kinesiska marknaden, men även för att dra nytta av det korrumperade systemet som råder i dag. Det gäller både billig arbetskraft, generösa stöd från myndigheterna när det gäller att stoppa folkliga protester och grava brister i miljöskydd.

           Det handlar alltså som vanligt om dubbelmoral här i väst: ”Kritisera gärna regimen där, men stör inte våra lukrativa affärer med denna regim, som är vår allra viktigaste vän i hela Asien!”

           Kram!
           /Skvitt

     • kao skriver:

      ……….och visst! Läraryrkets märkligt låga status och lön (trots att dessa personer sliter som djur föpr att lyfta framtidens barn), är konstig.

      Hur har politikerna tänkt det ska funka sennär de själva blir gamla och deras egna ungar inte har tid med dem, eftersom de ska leva enligt idiotförslagen i ”det sovande folket” och ”den förstab stenen”?

      Dygnet har ju bara 24 timmar. Men Moderaterna, som är så suveräna, kan ju kanske ändra på det 😀 :D?

      Men de är väl så psykiskt funtade att de inte kan föreställa sej att de själva blir gamla en dag – och att deras ungar blir vuxna. Var finns tankarna för oss och våra barn bortom 2014?
      Hmm. Kanske de själva hamnar på ett ställe med blöjvägning å 3½ köttbulle på lördagen?

      Även om deras ungar är med och betalar en massa avgifterde har råd med) så kommer politikernan själva dö i förnedring

      Med det arbetstempo man önskar kommer ungarna heller inte ha tid att hälsa på sinan gamlingar (som det är redan nu för de mindre lyckligt lottade). Och personalen går under av skador pga personalinskränkningar…heh!

      Jag vill ha ett halsband med en cyankaliumkapsel som smycke,som jag själv kan ta,när jag känner att jag inte orkar längre å inte vill belasta släkt och andra. Hur orörlig jag än är, så lär jag i.a.f kunna föra den till munnen och knäcka den mellan de tänder jag eventuellt har kvar då, när det är dags.

      Hehe. Jag menar faktiskt allvar. En framtidsvision. Ruskig, ja. Men inte helt omöjligt att det sker när ‘arbetslinjen’ ska gälla och de över 65 har ju pension, eller?

      I-länderna tävlar om hur länge deras gamlingar kommer leva (Japn leder). Men varför ska man behöva leva med svåra sjukdomar, bara fört att forskarna ska kunna leverera bra siffror?

      Idiotiskt!

      Vill skriva mer men orkar inte, helt enkelt. Nu: MAT!

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Ooops!
       Ännu fler kommentarer som jag har missat!

       De politiker du avser hoppas jag blir ihågkomna som de landsförrädare de är.
       De kommer dock aldrig att drabbas av sin egen politik. Den är ju utformad till att gynna dem! Och pengar har de så de kan anlita pigor som sköter om dem om de inte hittar ett lyx-vårhem åt sig själva.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Lätt gjort att missa en kommentar på WP har jag märkt.
        ———–
        Men jag hoppas dessa privata ‘pigor’ i framtiden har rest sej i en enad front och krävt mänskliga löner. För annars kan även de rikaste torka sina egna bakar när de blir gamla. Och krypa ut i köket och försöka laga mat. För deras egna barn de fostrat i kapitalistisk anda lär ju inte ha tid med dem 😉

        Kram // Kao

 3. kao skriver:

  MAO var sannerligen ingen gudavarelse han heller. Han var en grym man. Jag vet mycket väl var som hände innan med ChangKhaiSkek & Co, men det hindrar inte att jag tycker att Maos Långa marsch och alla hans landsmän som fick sätta livet till pga hans jävla idee’r.

  När jag var i Kambodja härom året såg jag den stora sorgen i ögonen och det hördes i språket när man ställde frågor hos ALLA människor där efter PolPots härjningar. Museet i Phnom Phen är vedervärdigt!!!Finns det NÅGON enda människa i världen som kan tycka att något av dessa svinerier är rätt? Det kan jämföras med vilka massmord som helst över hela världen och det är ALDRIG rätt!!! Varken för att ändra inrikespolitiken med diverse åtgärder eller för att härja i utrikes för att få egna önskemål tillfredsställda .,.. ekonomiskt, politiskt eller av ren och skär maktlystnad.

  För mej själv spelar det ingen roll vilken regering ett land har. Det är folkets lidande jag tänker på!!! Jag är pascifist.

  Kram
  Kao
  PS. Just nu gör jag 3 saker samtidigt (igen) men återkommer om jag vill tillägga mer.

 4. kao skriver:

  Det blev så konstigt när jag skrev kommentaren nyss. Jag menar inte innehållet, för det står jag för. Men jag ser ju inte slutet av det jag skriver, för det är en massa rutor och skit i vägen.:(

  Tror snart jag åker ett par dagar till GBG och vilar upp mej. Då bor jag säkert på Lrensbergsgatan. Hotellet där.Just nu är det för mycket av allt här hemma.

  Alla pappaer för flytt klarar att lämnasn (det skia jag göra på torsdag, sen är det bara att vänta).
  Ett par månader….

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s