Kategorier

Arkiv

Amerikansk rättsskipning under all kritik

Tioåringar riskerar 40 års fängelse

Behöver jag motivera varför jag rubriksatte inlägget så som jag gjorde?

”Två tioåriga pojkar i Texas riskerar åtal för sexbrott. De anklagas för att ha förgripit sig på en åttaårig, utvecklingsstörd pojke på skolbussen. Fälls de för brottet riskerar de fängelse – i 40 år”

Det är ju galet oavsett åt vilket håll det slår:

”Mississippis guvernör Haley Barbour lämnade sin post med en smäll. Sista veckan på jobbet benådade han 200 fångar – bland annat flera mördare som nu ska jagas.” Att en enda person kan råda över fri och ofri, liksom över liv och död, som ju är fallet när en dödsdömd begär att få slippa ifrån själva dödsstraffet. Och här är det väldigt olika i de olika staterna. En sak kan väl alla hålla med om, en verkställd dödsdom kan aldrig rättas till om den visar sig vara felaktig.

Detta inlägg låg bland mina utkast. Om något har skett med pojkarna ännu, rent rättsligt, är mer än jag vet. Men visst är det barockt att ens möjligheten finns att kunna sätta dem i fängelse. 

Men så finns ju möjligheten att de är psykopater, vilket man inte får kalla barn och ungdomar för eftersom det kan röra sig om sen mognad istället. Fast detta är numera lite föråldrat synsätt. Man har numera många olika sätt att kika in i hjärnan på oss alla och man finner grava avvikelser hos psykopaterna. Både transmittorsubstanser och förbindelserna inne i hjärnan avviker, liksom EEG. 

Kanske man borde börja där, med dessa grabbar, innan man låter juristerna agera. Och  kanske ungarna ska förvaras på lämpligare ställe än fängelse innan man kan ställa en säker diagnos. 

Men kan man ställa en tvärsäker diagnos på dem och den är psykopati, då kan de gärna skickas till destruktion för gott, för psykopater förändras aldrig och skapar bara lidanden omkring sig. 

Hårda ord?

Nej, inte när det gäller ondskan personifierad!

Läs om psykopati här!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s