Kategorier

Arkiv

Syrien

Syrien i dag

”Syrien tog emot oss irakiska flyktingar med värme. Det säger May Almoudalal, bosatt i Damaskus. Hon lämnade Irak för sju år sedan när ockupationsmakterna underblåste de etnisk-religiösa motsättningarna och våldet eskalerade. Nu är hennes nya hemland utsatt för ett liknande försök att ´härska genom att söndra´. Trots den svåra situationen är hon optimist. Syrien har större möjligheter att stå emot imperialismen än vad Irak hade.”

”Flera miljoner irakier flydde Irak under åren efter invasionen 2003. Syrien är det enskilda land som tagit emot överlägset flest av dem.  … Av dessa får en tiondel stöd av FN:s flyktingorgan UNHCR.”

Jag rekommenderar starkt denna läsning. Det stora pusslet är förvisso en spekulation, men väl värd att tänka över, både en och flera gånger!

”Syriska flyktingar berättar

Ahmad, flykting från Homs

Vad som skedde i Homs var en ockupation utförd av en multinationell armé som gick in i Syrien via Libanon och andra gränsövergångar. De inledde sitt ’uppror’ med att attackera offentlig egendom, sedan attackerade de polisen och när situationen började bli kaotisk attackerade de civila’.”

”Lamis, flykting från Homs ´De väpnade männen var främlingar. Vi lyssnade efter deras dialekter när de stoppade oss i en vägspärr. Bland dem fanns syrier och ickesyrier, men ingen kom från Homs. De brydde sig inte om de människor som de terroriserade och skadade.´

Berättat för May Almoudalal.”

Om bilden ovan: många svarta har torterats och dödats i Libyen efter maktövertagandet, enbart för att de är svarta! Omvärlden tiger och FN likaså! Folkmord är vad det kallas, men folkmord på svarta tycks tydligen inte räknas. Men en dag skola sanningen komma fram, sent om sider, men den kommer fram, trots de starka imperialistiska krafternas mörkläggning!

Läs allt här!

Vad terroristerna, som kallas frihetskämpar, egentligen är ute efter är inget annat än vad samma terrorister ville med Libyen. Resultatet i Libyen ser vi i dag: ”Libyen i dag – kaos och skräck”. Och Sverige är bland de ansvariga!

Sharia-lagar har införts i Libyen och kvinnors rättigheter är redan ett minne blott. Den svenska feministrörelsen tiger! Men den har ju en annan agenda än den som de säger sig stå för. De ägnar sig hellre åt pissproblemen än de mer viktiga problemen med kvinnoförtryck i all dess former, företrädesvis utanför Sveriges gränser.

Samma framtid som nu gäller i Libyen väntar Syrien. Och Sverige och hela världssamfundet står bakom denna medeltids-utveckling som de syriska terroristerna kämpar för! Glöm inte dessa ord. En dag kommer du att se att jag har rätt, om terroristerna vinner över regimen.

”I Syrien har det politiska systemet starka band till merparten av folket. Det ökar möjligheten att besegra imperialismen och dess plan att förstöra Syrien.”

Relevant läsning:Jag har börjat att sluta”.

Hur tycker vi om vandalism och förstörelse i vårt land? Ska inte ordningsmakten agera? Den gör det i Syrien, men hela världssamfundet kritiserar regimen för det som ju annars tycks vara OK för andra stater. I USA får man ju inte ens ta ut sina pengar från banken!

I Syrien, lika lite som i Libanon, handlade det inte det minsta om folkliga protester och folkligt uppror. Det handlar istället om att styra över politiken i andra banor som gillas av västvärlden och därför detta massiva stöd fascistgangsterna, islamisterna, får från väst och därför det stora mediaintresset till stöd för dessa odemokratiska krafter. Det kan tyckas märkligt eftersom islamisterna sedan drygt 10 år har ansetts vara ett hot mot väst, alltsedan den elfte september tjugohundraett.

Men när folket protesterar i USA uteblir all mediabevakning. Då måste man söka sig till andra källor än våra tidningar och vad TV bevakar.

Som sagt, jag har börjat att sluta att läsa pressen och skaffar mig informationen från andra källor!

Till exempel THIRD WORLD, Mavera och Under Mattan, med flera som ni finner i min högermarginal.One Comment on “Syrien”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s