Kategorier

Arkiv

Dragkamp

10 års attacker mot sjuka!

Historien om sjukförsäkringen har pågått i tio år. Och det är tio år av attacker för att påverka opinionen och förbereda folk på den nya ordningen där sjukersättning inte är en självklarhet.

I detta eminenta inlägg: ”Sjukförsäkringen – tio år av debatt”, skrivet av De tystas röst, presenteras en kortfattad kronologi om sjukförsäkringsfrågan 2002-2012. Kronologin är inte heltäckande, men den innehåller de flesta viktiga och intressanta händelser under de senaste tio åren; under 2010 och 2011 formligen exploderar debatten i media.

Intressant är att se att de som inleder attacken mot sjukförsäkringssystemet är SVENSKT NÄRINGSLIV. De representerar de svenska företagen och dess ägare, alltså kapitalisterna. Det är de, genom SVENSKT NÄRINGSLIV, som anger tonen och pekar ut riktningen. I dag har de fått som de ville.

Arbetsmarknadens motpol, de svenska fackföreningarna, har inte enligt den här listan som tar upp de viktigaste händelserna, drivit frågan ur ett löntagarperspektiv.

Det hela påminner om en dragkamp, där det ena laget helt sonika inte kämpar, där inte ens alla lagmedlemmar finns på plats vid repet. Ja, värre än så, en del drar i repet på motståndarlagets sida!

Klicka på länken ovan och läs, händelse efter händelse. Se hur det startade och utvecklades fram till i dag.

Bonuslänkar:

Lästips till påskelgen

Ett steg i taget!


3 kommentarer on “Dragkamp”

  1. […] hos Skvitt Share this:TwitterFacebookStumbleUponRedditLinkedInDiggSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

  2. HEMIMAMMA skriver:

    ut på fejjan med dig… =0)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s