Kategorier

Arkiv

Socialmoderat, eller vad det kan kallas

Varghjärta 

                     

I ett mycket bra inlägg skriver Varghjärta om sveket, det stora sveket. Det svek som aldrig kan göras av sanna socialister. Sveket mot ideologin.

Men sanna socialister finns det få av, tyvärr, särskilt inom partiorganisationerna, i synnerhet inom socialdemokratin.

Visst är det en klassresa han har gjort, mannen som Varghjärta skriver om. Han säger det väl antagligen av stolthet, ungefär som att säga: ”Se så duktig jag är, en selfmade man!”

Så kan endast den tala som icke är sann socialist i själ och hjärta. Och utifrån det axiomet kan ju Skvitt spekulera, men det är antagligen mer än spekulation, det är nog så nära sanningen man kan komma. Socialist, det har han aldrig varit, men han har sett Socialdemokratin som en språngbräda just för han egen privata ekonomi och för att kunna förverkliga sina drömmar, en klassresa! Det är inte att vara socialist!

Frågan är då, varför tillåts en sådan man inom det Socialdemokratiska partiet? Är det kanske rent av så att partiet självt inte längre är socialistiskt? Skvitt svara JA på den frågan.

”…han kallar det klassresa, jag kallar det svek, inte bara mot barnen, utan även mot den ideologi som byggde upp socialdemokratin och Sverige. Jan Emanuel Johansson har blivit exakt det, och allt det, socialdemokratin historiskt växte fram i kamp mot…en utsugare. Men övriga i den högerinriktade SocialModerata organisationen ‘Nya Socialdemokraterna’ lär försvara honom med näbbar och klor…de vill alla göra samma ‘klassresa’ via vinst på skattemedel, och de kallar det säkert för den ‘nya solidariteten’…?…tror fan att ”tystnad” är deras nya demokratiska taktik och inget lär förändras om de åter får makten i riket…” Läs resten av inlägget av Varghjärta! Där hittar du i så fall en länk till SVT, som bland annat skriver: ”På Jälla Ungdomshem utanför Uppsala bor 25 ungdomar som har flytt ensamma, utan föräldrar, till Sverige. Boendet drivs av Folkhemmet Integration AB, på uppdrag av Uppsala kommun, med pengar från staten.” Det handlar om Jan Emanuel Johanssons affärsverksamhet. Av tre skattekronor blir en ren vinst rakt ned i klassresenärens ficka! Så han är säkert mycket nöjd med privatiseringspolitiken som Alliansen för.

Nej minsann, det är mer som förenar än som skiljer Socialdemokratin från Moderterna nu för tiden, om någon inte har upptäckt det ännu.

 Jan Emanuel Johansson, han platsar gott i det Socialdemokratiska partiet, men han skulle lika väl kunna platsa i Moderaternas parti. Läs Wikipedia! Här några saxningar därifrån:

Jan Emanuel Johansson, född 2 maj 1974, är en svensk företagare inom vård- och behandlingsbranschen samt socialdemokratisk politiker. Han har tidigare varit ordinarie riksdagsledamot 2002–2006, ersättare i flera perioder åren 2006, 2008 och 2009 samt var åter riksdagsledamot från mitten av mars 2009 till oktober 2010, denna gång som ersättare för den avgående Pär Nuder. Han var ordinarie ledamot i Norrtälje kommunfullmäktige under mandatperioden 2006–2010.

Johansson deltog i dokusåpan Expedition: Robinson år 2001, där han slutade som säsongens vinnare och belönades med vinstsumman en halv miljon kronor. I februari 2012 började han utredas av Ekobrottsmyndigheten som misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

”… Johansson i en annons försökt hyra ut sin tvårumslägenhet i andra hand för 10 000 kronor per vecka … via ett av sina företag försökt hyra ut ett hus i Visby för 35 000 kronor per vecka”

”En skam att göra vinst på de mest utsatta” SvD Opinion

Rekommenderad läsning: His Master’s Voice (glöm inte länken ”en uppgörelse med en ideologi”!)

 


4 kommentarer on “Socialmoderat, eller vad det kan kallas”

  1. arrami54 skriver:

    …bra skrivet …tyvärr har den stora likgiltigheten (buren av oetisk egoism) även brett ut sig inom socialdemokratin och deras ideologi dog när de kompromissade ihjäl sig i en mix med ideologin från de ”nya moderaterna”.

  2. […] deras nya demokratiska taktik och inget lär förändras om de åter får makten i riket…” Läs resten av inlägget av Varghjärta! Där hittar du i så fall en länk till SVT, som bland annat skriver: ”På Jälla Ungdomshem […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s