Kategorier

Arkiv

Den organiserade stölden och

den hemlige författaren

till dessa rader:

”Efter fjorton dagar som pensionär har jag faktiskt inte märkt någon större skillnad i de olika bestyr som skänker innehåll åt min vardag. Det enda som stör mig är att innehållet i mitt lönekuvert redan har halverats vilket är ett ekonomiskt mysterium med tanke på de tjugo miljoner som jag betalat in i pensionsavgifter under mitt yrkesverksamma liv. Förutsatt att jag inte får någon ränta alls på mina pensionspengar – vilket för övrigt strider mot den bärande ekonomiska tanken bakom pensionssystemet – måste jag leva i ytterligare femtio år innan jag fått tillbaka mina pengar … ”

Vem är den hemlige författaren?

Läs här.

Varför ska vi tåla oss vid att bli bestulna i ett helt långt liv?

Pension åt helvete

Får vi pension?

Pensionerna sjunker!

Välfärden, pensionerna och borgerskapet

Ung arg! rika-fattiga.jpg

Bild: Skvitt, i bloggen Åhh!-sikt.

”Efter 40 år i arbete kan den enskilde pensionsspararen räkna med att över en halv miljon kronor försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor.” Läs mer.

”Pensionsspararnas kapital är redan en mångmiljardindustri som ger guldkantade ersättningar till förvaltare och mäklare. Och än mer blir det när spararna snart får rätt att flytta ytterligare 600 miljarder kronor, erfar DN. Då börjar en pengastinn dragkamp mellan olika banker och försäkringsbolag – riskerna står spararna för.” Läs mer.

Men ändå, detta är inte det mest upprörande. Mest upprörande är hela det nya pensionssystemets upplägg som bara har ett syfte, du ska inte få en skälig pension!

Och observera, den som inte lever på att sälja sin arbetskraft utan istället lever på sitt kapital, den kan fortsätta att leva på detta kapital oavsett ålder och hälsa.

Slutsats, detta drabbar bara arbetarklassens pensionärer! Det är därför det ser ut som det gör – och är en ren stöld!

”LEDARE

´Pensionssystemet, blev det som tänkt?´, frågar en färsk rapport, beställd av fem pensionärsorganisationer. Svaret på frågan gav Göran Persson redan för tio år sedan och han borde veta eftersom han var en av systemets arkitekter.

´Folk kommer att bli urförbannade när det om tjugo år går upp för dem vad vi gjort med deras pensioner´, sa Persson i ett anfall av plötslig uppriktighet.

Göran Persson fick fel bara vad gäller tidsperspektivet. Åtminstone pensionärerna är förbannade redan efter tio år och det med all rätt. Genom bromsen i systemet och genom spekulation med pensionspengar har pensionerna sänkts flera år i rad och nya sänkningar väntar.” Läs mer.

Koppla nu av, för att stilla ilskan, med denna fascinerande video:


12 kommentarer on “Den organiserade stölden och”

 1. Svante skriver:

  Välkommen i klubben för blåsta arbetssäljare. Jag har varit sjukpensionär, med a-skadelivränta sedan 1988, då 100%, efter omprövning 1992 75%, då en förtroendeläkare ansåg att jag hade 25% restarbetsförmåga, och jag ansåg att han hade rätt. Så jag gick till arbetsförmedlingen, och ville söka ett deltidsjobb, men fick svaret att jag skulle förstöra deras statistik om jag blev arbetssökande. I höst blir jag äkta pensionär, och får väl ungefär, som du i pension, alltså sämre inkomst. Tänker ta ut hämnden då, och leta efter något att göra, som inte belastar kroppen, för alla år jag inte fick söka deltids jobb måste jag väl ha tillgodo.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Ja, det måste du väl ha tillgodo. Och så uppfyller du lite av Alliansens önskan, att knega till 75.
   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Det kan väl inte vara fel att ta betalt för att söka upplysningar på nätet, hitta blanketter för ansökningar, och dyl. det gör jag nu, men gratis. Kanske man kan börja med att ta betalt för utskrifterna av blanketterna, och gå vidare därifrån. Att börja knega med min kroppskonstituion är bara löjligt.
    Svante

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Som alltid väl skrivet och analyserat.

  Hemikram ♥

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Viktig uppdatering i mitt senaste inlägg!

 4. Urban Medin skriver:

  Mycket bra Skvitt, det kan aldrig läggas fram för ofta hur enkelt man blåst hela svenska folket. Vi ska aldrig sluta med att kommentera det och framhäva skurkarna bakom en av världens största kupper.
  Bra 🙂

  • skvitt skriver:

   Tack, jag sträcker på mig så det knakar i ryggkotorna och slår skallen i taket!

   Och som du säger, detta måste lyftas fram gång på gång på gång, för man kan inte stillatigande acceptera att det man har sparat undan till ålderdomen beslagtages av självaste sparsystemet och därtill ovanpå denna systematiserade stöld utsättas för en brandskattning av rovgiriga privata aktörer, så att den vanlige pensionären får framleva sina sista dagar i armod.

   Detta är ren stöld. Man skulle kunna kalla det ett systemfel, men från konstruktörernas sida är det en synnerligen lyckad stöld! Det är inte en stöld genomförd av Jönsson-ligan. Det är en mycket mera genomtänkt stöld och stölden handlar om mångmiljardersbelopp. Det är utan jämförelse den största kuppen som har iscensatts i Sverige någonsin.

   Helikopterrånet, blaha, blaha!

   Man kan ju tycka att polisen borde ingripit, men …

   Ja, det var ju en dum tanke. Begå Sveriges största brott någonsin, då blir det lagligt!

   Alla vettiga människor bör ju ha detta i åtanke när de går till valurnan och exkludera de skyldiga partierna från dem de tänker rösta på – för vem vill rösta på tjuvpack?

   /Skvitt

 5. Maria Andersson skriver:

  Man kan ju faktiskt gå in och kolla på http://www.pensiono.se hur mycket pengar man kan spara. Jag gjorde det, 156 560 kr om jag byter till ett bolag som inte tar ut avgifter. Helt jävla sinnesjukt. jag hoppas det blir sån konkurrans på marknaden nu, jag hoppas alla ska gå in och jämföra så alla byter till bolagen utan massa förbannade avgifter som ska råna mig på typ nästan en hel årslön. Till och med att jämföra de olika bolagen kostar inget.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s