Kategorier

Arkiv

Apropå i går

Missade ni kanske?

Ja, alltså detta: Gratis Internet med tunnel-teknik.

Klicka på bilden för nästa bild

Mer PS.

Saxa ur Wikipedia:
”En teori för aprilskämtens uppkomst är följande: Tidigare började det nya året den 25 mars och första april var oktaven, det vill säga den åttonde dagen, då festigheterna kulminerade och avslutades. När tidpunkten flyttades till första januari (år 153 f.Kr.) var det många som struntade i den nya situationen och fortsatte fira nyår i april. Ofta skämtades med dessa personer och senare blev det tradition att utsätta någon för skämt den första april.

Att narras april kan möjligtvis vara en kvarleva från romarnas Cerealia, som firades i början på april. Det sägs att Proserpina roade sig på Elyséens ängder och precis hade plockat famnen full med påskliljor, då Pluto tog med henne till underjorden. Hennes mor, Ceres, hörde ekot av hennes skrik och begav sig ut för att leta efter sin dotter; men det var helt förgäves, hon blev narrad att leta efter ‘ekot av ett skrik’ eller söka efter ‘göken/dummerjönsen’.

Man tror att första april-skämten kom till Sverige på mitten av 1600-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden – till exempel fick den lurade ett brev, en så kallad aprilsedel.

Nu för tiden är man inte så noga med vilken dag man luras. 

Det går bra vilken dag som helst, men skämten tilltar framåt själva valdagen, se videon.

Ett litet förtydligande:

Ytterligare lite förtydligande ser ni här i ”FÖR ETT MEDMÄNSKLIGT SAMHÄLLE”.

Och om det inte räcker, se då dessa två video om han, Marian Radetzky, som talar ur skägget och säger det som Alliansen inte vågar säga rent ut helt öppet, men innerst inne står för:

Min fråga:

Ska du luras aprillo på nästa valdag?

Ska du det? Vill du betala det priset det kostar dig att lägga din röst på Alliansens partier: Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna?

Det är ditt val!

Och till sist, visst för dessa politiker och andra personer med avsaknad av empati och omtanke om andra tankarna till psykopati.


16 kommentarer on “Apropå i går”

 1. Svante skriver:

  Nä rå inte missade jag ditt aprilskämt inte, men med dagens politik, och samhälle är det svårt att se ljuset i slutet på tunneln, och här är den fullt upplyst, så det måste vara båg. Däremot kan testet du föreslår för att kolla om man är lättlurad ge en slant.
  Svante

 2. Svante skriver:

  Glömde Under Mattan är Cencurerad av Google.
  Svante

 3. Svante skriver:

  Har sett uppdateringen, och lyssnat en gång till på Björn Afzelius, den kan man lyssna ofta på. Vad tror du om Under Mattan? Mitt Telia säker surf, med F-secure opponerar inte.
  Svante

 4. kao skriver:

  Den stackaren bakom dörren behöver kanske lite pengar 😀

 5. kao skriver:

  Marian Radetzki orkar jag inte ens titta på igen. Har hört och sett denna intervju i sin helhet ett par gånger och minns allt. Men det är ruskigt vilken människosyn han har – och han är en idol för borgerligheten.Just ett sånt samhälle vill de ju ha. Vi har bara sett början än så länge – om nu folk inte kan genomskåda Alliansen nu, och rösta rött vid nästa val.

  Kram
  Kao

 6. kao skriver:

  Jag fick blodsmak i munnen då jag såg intervjun första gången. Nu är väl karl död, intervjun gjordes väl 1997 eller 1998.
  (Hoppas kan man ju alltid).

 7. kao skriver:

  Om varken himmel eller helvete vill ta emot fanstyget, så sitter han väl mumifierad bland sina fula gamla mörka möbler, där intervjun gjordes(hemma hos kräket).
  Det måste ha varit en känslomässigt svår pärs för Janne Josefsson att intervjua ett sånt svin och dessutom förhålla sej till journalistiska principer.

  Man riktigt såg hur Josefssons kinder blossade under intervjun, samt hur han fick hålla tillbaks för att inte ge karln på käften.

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s