Kategorier

Arkiv

Syrierna vill ha demokrati

Jag vill ha reformer och demokrati i Syrien

”al-Jazira, al-Arabiya, France24, BBC och svenska medier talar om regimens massakrer, men de säger ingenting om alla de oskyldiga civila som dödas av beväpnade gäng och terrorister. al-Jazira och övriga medier borde visa vad som händer, inte fabricera nyheter. Det är inte syriska armén som gör livet svårt för det syriska folket.”

Läs resten!

Ganska unikt!

Mavera


6 kommentarer on “Syrierna vill ha demokrati”

 1. kao skriver:

  Mycket bra artikel.
  Det är så här jag också misstänker att det går till ; vi i väst (läs USA, NATO, EU) försöker betvinga Syrien med VÅR typ av demokrati för att så split och söndring – och roffa åt oss makt och rikedom IGEN. Västerländsk demokrati fungerar inte där. De måste få utforma sin egen framtid men vi kanb stötta oppositionen på andra sätt än genom vapenmakt. De har inga demokratiska traditioner och måste få bygga demokrati som vi själva fick göra en gång. Det tog 100 år….

  Går sånt för snabbt blir det som i Sovjet: de med vassast armbågar snor allt direkt, andra hamnar i rännstenen.

  Jag tror att Kina är det land som kommer få en hållbar demokrati till slut. Sakta men säkert ger myndigheterna lite i taget, bygger upp landets infrastruktur, ekonomi, skolor, bostäder osv. JAG skulle INTE velat att man ”släppte lös” 1½ miljard kineser i ett svep….Vem skulle vilja det?

  Kram
  Kao

 2. kao skriver:

  ???
  Folkmakt, folkstyre genom bl.a fria val.

  Men det finns ju inte ens här! Det är bara just på valdagen. Vi skulle haft små communities i landet, där valda representanter för folket fick sitta ett par år i taget med insyn och bestämmanderätt över närmiljöns utformning.

  På den f.d slavkolonin ön James Island i Gambiafloden, har de två byarna matriarkat, och omröstningar var och varannan dag. Den äldsta kvinnan i byn är överhuvud och har sista ordet i kraft av sin ålder och erfarenhet, men den utsedda gruppen bearbetar problem som uppstår.

  Trots att Gambia och Senegal (där jag varit)i sej är diktaturer så fungerar detta, men bara på den ön. Vad jag vet.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Man kan laborera hur man vill med rösträtter, mandat, mandatperioder, partier, matriarkat, patriarkat och vad som helst, men demokrati kan aldrig uppnås så länge en klass äger produktionsmedlen och en annan endast säljer sin arbetskraft.
   Kram!
   /Skvitt

 3. kao skriver:

  Jaha ja.
  Men en kommunistisk demokrati då? Tror du på det? Det gör inte jag, eftersom det alltid kommer finnas människor som anser sej berättigade till mer och bättre än andra.

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s