Kategorier

Arkiv

En mänsklig katastrof

Strålande tider

Mediebevakningen om vad som händer efter kärnkraftskatastrofen i Japan är usel. Tystnaden har medfört att många tror att läget efter olyckan har stabiliserats. I själva verket är det precis tvärtom.

 

Läs mera här!


4 kommentarer on “En mänsklig katastrof”

 1. kao skriver:

  Det är fruktansvärt! Men det japanska folket verkar acceptera sitt öde som det enda land i världen som anfallits med kärnvapen – och nu olyckan i Fukoshima. För vart ska de ta vägen?

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Accepterat har de nog inte, men det råder både censur och tabu som förhindrar en debatt bland japanerna. De som vill lyfta frågan blir stoppade. Det gäller journalister, politiker, filmskapare, musiker osv. De stoppas på många olika sätt, inte minst stoppar man dem ekonomiskt, men de blir även utfrysta.
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Så är det kanske. Nu såg jag ju på japanerna med svenska ögon….och då blir det ju kanske inte rätt. Att omvandla mina känslor till ett japanskt kollektiv är ju fel. De har mycket av vördnandet inför kejsaren – och som du skriver – en hel del tabun och att man ska uppföra sej på ett visst sätt, för att accepteras.

    Men det finns ju underground rörelser – och de behövs verkligen där. De syns också i media. Men jag fattar de har det svårt.

    Kram//Kao

    • skvitt skriver:

     Att kritisera kärnkraften, bland annat, är ett bra sätt för en japan att sätta stopp för sin egen karriär och det vet de ju om.
     /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s